Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Ανάμεσα στους κορυφαίους και ο Φιλιππίδης



Στην κόντρα των κορυφαίων επικοντιστών του κόσμου, αυτή τη στιγμή, δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει το όνομα του Κώστα Φιλιππίδη. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής κλειστού στίβου του 2014 βρίσκεται μαζί με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή ανοιχτού στίβου 2013 Ράφαελ Χολτζντέπε και τον Χρυσό Ολυμπιονίκη του 2012 Ρενό Λαβιλενί, στη λίστα των ονομάτων που θα πάρουν μέρος στο 2ο ISTAF μίτινγκ κλειστού στο Βερολίνο.

Ο διευθυντής του μίτινγκ, Μάρτιν Ζέεμπερ, λέει χαρακτηριστικά ότι "θα είναι ο καλύτερος αγώνας επί κοντώ που έχει γίνει ποτέ στο Βερολίνο". Το μίτινγκ που θα γίνει στις 14 Φεβρουαρίου αναμένεται να συγκεντρώσει τα βλέμματα όλων των φιλάθλων του στίβου και όχι μόνο.

Ουσιαστικά το φετινό μιτινγκ στο Βερολίνο θα είναι ο «αντικασταστάτης» του μίτινγκ του Σεργκέι Μπούμπκα στο Ντόνετσκ. Ο Ουκρανός αντιπρόεδρος της IAAF λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα και του γεγονότος ότι το στάδιο που διεξάγονταν το διάσημο μίτινγκ κάηκε.

Μάλιστα, νωρίτερα τη φετινή χρονιά ο Ρενό Λαβιλενί είχε σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ στον κλειστό. Έτσι, ο Μπούμπκα «στηρίζει» τον αγώνα στο Βερολίνο που αναμένεται να είναι το ίδιο συναρπαστικός, καθώς θα συγκεντρώσει και πάλι τους κορυφαίους επικοντιστές στον κόσμο.

Άλλα αγωνίσματα που θα περιλαμβάνει το μίτινγκ είναι τα 60 μ., τα 60 μ. με εμπόδια και το μήκος. Ωστόσο αυτό που θα κλέψει την παράσταση θα είναι η δισκοβολία, η οποία σπάνια διεξάγεται σε κλειστό στίβο.

Πηγή: stivoz.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου