Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Κατερίνα Στεφανίδη: "Πέρασα πολύ καλά στον αγώνα"


Λίγα μόλις λεπτά από την απονομή των μεταλλίων στην πρώτη ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Πόρτλαντ και το τηλέφωνο της έχει αρχίσει ήδη να χτυπά.
Οι ώρες ή καλύτερα οι μέρες που θα ακολουθήσουν θα ...ανήκουν στην Κατερίνα Στεφανίδη. Πρόκειται άλλωστε για τη νέα χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια. 
 

 

 

 

 

Πόρτλαντ 2016: Εβδομος ο Φιλιππιδης στο επί κοντώ

Ανάμεσα στους κορυφαίους επικοντιστές του πλανήτη βρέθηκε για μία ακόμη φορά στην καριέρα του ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο Ελληνας πρωταθλητής μπορεί να μην βρέθηκε στην κατάσταση, που θα του έδινε μετάλλιο, ωστόσο κατέκτησε την 7η θέση με 5,65 μέτρα, στον τελικό του επί κοντώ στο Παγκόσμιο του Πόρτλαντ. 
 

 

 

 

 

Πόρτλαντ 2016: Χάλκινο μετάλλιο για την Κατερίνα Στεφανίδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού



Στις 20 Φεβρουαρίου του 2005 στα 15 της χρόνια ξεπέρασε τα 4,37 μ και πέτυχε την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών παγκοσμίως για την ηλικία της. Από εκείνη την ημέρα μέχρι σήμερα κατάφερε να περάσει από πολλά αγωνιστικά στάδια.

Περισσότερα... 









by

Article Preview


Η εισαγωγική ημέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Portland ήταν μια γιορτή του επί κοντώ, με τα αγωνίσματα για άνδρες και γυναίκες να γίνονται παράλληλα σε 2 στρώματα και διαδοχικά οι προσπάθειες.
Η Κατερίνα Στεφανιδη μετά από ένα χρυσό κι ένα αργυρό σε παγκόσμια παίδων (2005 και 2007) και ένα χάλκινο σε παγκόσμιο Ε/Νεανίδων (2008) ήταν πλέον ώρα να πάρει μετάλλιο σε παγκόσμιο και στην κατηγορία γυναικών.

Η Στεφανίδη ήταν αλάνθαστη μέχρι και τα 4,80μ., επίδοση με την οποία πήρε και το χάλκινο, πίσω από το αμερικανικό δίδυμο.
Στη συνέχεια επιχείρησε μία φορά στα 4,85μ. και ...
by
Article Preview


Η ΕΡΤ ανακοίνωσε πως "η δημόσια τηλεόραση θα μεταδώσει αποκλειστικά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου το οποίο διεξάγεται στο Πόρτλαντ από την Πέμπτη 17 μέχρι και την Κυριακή 20 Μαρτίου, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοικτού Στίβου στο Άμστερνταμ (6-10 Ιουλίου), καθώς και τα meeting Στίβου DIAMOND LEAGUE 2016."

Η ΕΡΤ όπως πάντα θα καλύψει και τους Ολυμπιακούς Αγώνες (Rio de Janeiro, 5-21/8)

Ξεκίνημα λοιπόν τα ξημερώματα της Παρασκευής 18. Μαρτίου, στις 04:05, στην ΕΡΤ2..!

(Ακόμη η ΕΡΤ εξασφάλισε ...

by

Article Preview


Οι λίστες των συμμετοχών ανακοινώθηκαν απο την IAAF για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπου τα άλματα και οι ρίψεις έχουν απευθείας τελικούς.

Mόνη εκκρεμότητα είναι οι περιπτώσεις όπου είναι δηλωμένοι 3 αθλητές σε αγώνισμα από κάποια χώρα, με 2 να δικαιούνται να αγωνιστούν (εκτός από περιπτώσεις νικητών του World Indoor Tour που δίνουν επιπλέον θέση, ενώ δεν ίσχυε κάτι τέτοιο για τους κατόχους του τίτλου).

Αυτό συμβαίνει και ...
by

Article Preview


Η δεύτερη προπονητική συγκέντρωση για το 2016 (μετά από αυτή που έγινε στην αρχή της χρονιάς για τους σπρίντερ και εμποδιστές στον Άγιο Κοσμά) αφορά τις ρίψεις και θα γίνει από την Παρασκευή 18/3 έως τη Δευτέρα 21/3 στη Θεσσαλονίκη (Καυτανζόγλειο) με περίπου 20 νεαρούς αθλητές/-τριες υψηλού επιπέδου

Κατά τη διάρκεια του προπονητικού καμπ, θα γίνουν εργομετρήσεις και ομαδικές προπονήσεις υπό την καθοδήγηση των ομοσπονδιακών και επιτελικών προπονητών καθώς και επιμορφωτικές διαλέξεις.

Το πρόγραμμα:

Παρασκευή (18/3)
...

by

Article Preview


Στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κατατέθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού το Σχέδιο Νόμου με τις «Αναγκαίες Ρυθμίσεις για την Εναρμόνιση της Ελληνικής Νομοθεσίας με το νέο Κώδικα Αντιντόπιγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπιγκ και άλλες διατάξεις».
Όπως είχε δηλώσει ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, το νομοσχέδιο κατατίθεται προς συζήτηση και ψήφιση ώστε να εναρμονιστεί απόλυτα η χώρα μας με τον κανονισμό του WADA κι έτσι να δοθεί τέλος στην… πορτοκαλί επιτήρηση που βρισκόταν μαζί με πολλές άλλες χώρες της υφηλίου.
Ο παγκόσμιος κώδικας κατά του ντόπινγκ ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου