Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Υψηλοι στοχοί το 2017 για τον Μπανιώτη

Μετά από μία ιδιαίτερα φορτωμένη σεζόν, ξεκινά μία νέα το ίδιο απαιτητική για τον Κώστα Μπανιώτη. Ο Έλληνας πρωταθλητής του ύψους ξεκίνησε την προετοιμασία του για το 2017 έχοντας για ακόμα μία φορά υψηλούς στόχους.
της Ελεονώρας Ρωσιάδου rosiadou@sportsfeed.gr
Έχοντας κατακτήσει την 5η θέση το παγκόσμιο του κλειστού στίβου, είναι λογικό να υπάρχουν βλέψεις ακόμα και για το βάθρο στην αντίστοιχη διοργάνωση του ευρωπαϊκού. Ο αποκλεισμός των Ρώσων, η επιλογή του Μπονταρένκο να μην κάνει κλειστό και οι απουσίες λόγω τραυματισμών εκ πρώτης όψης δημιουργούν εξαιρετικές προϋποθέσεις διάκρισης. Ωστόσο όμως, ο πολύπειρος Κώστας Μπανιώτης γνωρίζει καλά πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. «Είμαστε μόλις στην αρχή της προετοιμασίας και έχουμε τουλάχιστον τέσσερις μήνες μπροστά μας μέχρι τον πρώτο αγώνα. Μέσα στον Ιανουάριο θα προγραμματίσουμε το αγωνιστικό πλάνο, με την προοπτική ότι η προπόνηση έχει εξελιχθεί όπως θα θέλαμε. Όσο για τον ευρωπαϊκό στόχο, παρόλο που μέχρι στιγμής φαίνεται πως κάποια μεγάλα ονόματα θα απουσιάζουν λόγω τραυματισμών ή αποκλεισμών, το αγώνισμα ανέκαθεν έκρυβε εκπλήξεις στις θέσεις του βάθρου. Για αυτό καλό είναι να επικεντρωνόμαστε στη δική μας παρουσία και στο πως θα τη βελτιώσουμε».
Μαζί με τον προπονητή του, Γιώργο Τσούγκο θα αναχωρήσουν στις 6 Νοεμβρίου για τη Γερμανία, όπου θα παραστούν στο 7ο σεμινάριο ύψους και επί κοντώ (μαζί τους και ο Βασίλης Μεγαολοοικονόμου) με τον Μπανιώτη να λαμβάνει ενεργά μέρος καθώς θα είναι αυτός που θα εκτελεί τις ασκήσεις για τους προπονητες που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο.
Τσούγκος και Μπανιώτης θα παραμείνουν στην Κολωνία μέχρι τις 13 Νοεμβρίου όπου θα κοιτάξουν αν εκμεταλευτούν στο έπακρο τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν για να κάνουν μίνι προετοιμασία.

sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου