Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

by
Article Preview


Το Διηπειρωτικό Κύπελλο ("Continental Cup") ολοκληρώθηκε στην Οστράβα, με την ομάδα της Αμερικής να επικρατεί στη βαθμολογία της Ευρώπης - και των Ασίας/Ωκεανίας και Αφρικής.
-> Αποτελέσματα

Όπως και στο Dioamond League, η Κολομβιανή Caterine Ibarguen κυριάρχησε στα οριζόντια άλματα, κερδίζοντας και το μήκος, κάνοντας μάλιστα εθνικό ρεκόρ με 6,93μ. στην τελευταία της προσπάθεια (όπου της αρκούσαν 6,52μ. για να κερδίσει τη Stratton η οποία στην 4η έκανε και 6,71μ, ενώ η Ibarguen 6,85μ. Εκτός της τελικής αναμέτρησης με 6,58μ. είχε μείνει η Mihambo που ήταν με 6,86μ. η καλύτερη στις πρώτες 3 προσπάθειες.

Η Mariya Lasitskene για έναν ακόμα αγώνα υπερέβη τα 2μ. στο ύψος και ήταν ξανά η νικήτρια (είχε κερδίσει και ...
by

Article Preview


Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν η μεγάλη νικήτρια στο επί κοντώ στη Ζυρίχη κι έφυγε για 3η συνεχή χρονιά με το διαμάντι, ενώ η μεγάλη αντίπαλός της, Sandi Morris, έφυγε με ...δαχτυλίδι αρραβώνων.

Όπως και πέρυσι, ο τελικός αναδείκνυε τον νικητή του Diamond League. Η Στεφανίδη και το 2016 είχε κερδίσει στη συνολική βαθμολογία, διαδεχόμενη αντίστοιχο επίτευγμα της Κυριακοπούλου το 2015, με την Ελλάδα από τότε να κυριαρχεί στο αγώνισμα.

Η Στεφανίδη ξεκίνησε τις προσπάθειές της στα 4,67μ., επιτυχώς. Εκεί δεν τα κατάφερε η Νικόλ Κυριακοπούλου που κατετάγη 6η με 4,57μ. τα οποία πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια όπως και τα 4,42μ.
Τα 4,67μ. πέρασαν ...
by

Article Preview


Ένα μήνα μετά την ένταξη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, από τις 9/9/2018* τίθεται σε ισχύ η ->Κάρτα Υγείας Αθλητή

Εκεί καταγράφεται η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών, είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες.
Η Κάρτα Υγείας Αθλητή συνιστά αυτοτελές έγγραφο και δεν συνδέεται με το Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας. Αναγράφονται στοιχεία του αθλητή, ο αριθμός δελτίου του αλλά και ο ΑΜΚΑ ενώ φυσικά θα φέρουν ημερολογιακή θεώρηση με τη βεβαίωση – υπογραφή ιατρού (πλέον εκεί αντί του Δελτίου) για την πιστοποίηση συμμετοχής στο άθλημα.

Προαπαιτείται κλινική εξέταση, ατομικό και οικογενειακό ιατρικό ιστορικό και ηλεκτροκαρδιογράφημα.
Θεωρείται από ...
by

Article Preview


Με τις 3 ελληνικές παρουσίες (Στεφανίδη, Τεντόγλου, Παπαχρήστου) στην ομάδα της Ευρώπης να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα και να είναι στην 3αδα, έγινε το Σάββατο η Α' ημέρα για το Διηπειρωτικό Κύπελλο στην Ostrava, με αρκετές καλές επιδόσεις λαμβάνοντας υπόψη και το προχωρημένο της σεζόν
-> Αποτελέσματα

Ιδιομορφία είχαν τα οριζόντια άλματα και οι ρίψεις, καθώς μετά τις 3 προσπάθειες συνέχιζε ο καλύτερος από κάθε ομάδα, ενώ μετά οι δύο καλύτεροι της 4ης προσπάθειας έκαναν και 5η η οποία καθόριζε τον νικητή - που μπορεί να μην ήταν αυτός που είχε την καλύτερη επίδοση συνολικά στον αγώνα
Αυτό συνέβη με θύμα την Sandra Perkovic που ξεκίνησε με 68,44μ. στη δισκοβολία, αλλά στην τελευταία προσπάθεια ήταν άκυρη και κέρδισε η Perez με 65,30μ. κάνοντας και την καλύτερή της επίδοση στον αγώνα, ενώ της αρκούσε απλά έγκυρη βολή.

Στο άλμα επί κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου