Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

  Έρικ Λίντελ: Ο Ολυμπιονίκης που έβαλε τον Θεό πάνω από το χρυσό! (videos+photos)

Έρικ Λίντελ: Η ξεχωριστή ιστορία του «Ιπτάμενου Σκωτσέζου» που ενδεχομένως να μην μαθαίναμε ποτέ, αν δεν υπήρχαν οι «Δρόμοι της Φωτιάς» κι η μαγική ελληνική νότα του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Ο Έρικ Λίντελ υπήρξε ένας από τους πιο χαρισματικούς δρομείς στην ιστορία του κλασικού αθλητισμού, άφησε το αποτύπωμα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες μόλις σε ηλικία 22 ετών κι αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για μια καταπληκτική ταινία. Ο λόγος για τους «Δρόμους της Φωτιάς», που απέσπασαν Όσκαρ και θεωρούνται δικαίως ως ένα από τα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης που αφορούν τον αθλητισμό.

Άλλωστε, αν δεν ήταν ο Χιου Χάτσον το 1981 να δημιουργήσει τη συγκεκριμένη ταινία, ίσως να μην μαθαίναμε και ποτέ τη συγκλονιστική ιστορία του «Ιπτάμενου Σκωτσέζου», ο οποίος ήταν πολλά περισσότερα από ένας σπουδαίος αθλητής. Ο θεολόγος Λίντελ δεν φοβήθηκε, για τα «πιστεύω» του, να αρνηθεί να τρέξει Κυριακή, χάνοντας την ευκαιρία να κατακτήσει μετάλλια, ενώ έφυγε από τη ζωή σε νεαρή ηλικία σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου