Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Εκπληκτικά ρεκόρ στα σπριντ Κ20


Ο Erriyon Knighton πέρυσι είχε εντυπωσιάσει ξεκινώντας με παγκόσμια επίδοση παίδων με 20.11 και μετά κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων με 19.88 (καταρρίπτοντας το 19.93 του Bolt) και φτάνοντας και στα 19.84 στο πρωτάθλημα ΗΠΑ όπου ήταν 3ος, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν 4ος.

 

 

 

 

Η στιγμή που περιμένουν οι δρομείς σε όλο τον πλανήτη πλησιάζει. Η έναρξη των εγγραφών του 39ου Μαραθωνίου Αθήνας είναι γεγονός και θα δώσει τη δυνατότητα σε χιλιάδες δρομείς  για συμμετοχή στον ιστορικότερο αγώνα 42 χιλιομέτρων και 195μ. , στον "Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό" (13/11).

 

 

Το στάδιο της Φιλοθέης «Στέλος Κυριακίδης» θα γεμίσει και φέτος με εξαιρετικές αθλήτριες, που θα συμμετάσχουν στο Filothei Women Gala (1/6, 17.30 ΕΡΤ3).

 

 

 

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ενημέρωσε τις εθνικές Ομοσπονδίες για αλλαγή στις ημερομηνίες έναρξης της περιόδου επίτευξης ορίων και αγώνων στην κατάταξη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον.


 

Ο Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος γιόρτασε τα 100 χρόνια από την ίδρυση του με την αναβίωση των Πανιώνιων Αγώνων, την Τετάρτη (4/5).

 

 

Οι αθλητές και αθλήτριες του βάδην έχουν φέρει και συνεχίζουν να φέρνουν πολλές διακρίσεις στη χώρα μας.

 

 

Η Λαμία θα φιλοξενήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ της κατηγορίας ανδρών-γυναικών και ανδρών-γυναικών Κ23 το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 7 Μαΐου στο νέο Αθλητικό Κέντρο της Καμαρίτσας.

 

 

Μια από τις σημαντικότερες και ιστορικές διεθνείς συναντήσεις του Στίβου στην Ελλάδας είναι τα «Παπαφλέσσεια» στα οποία έχουν αγωνιστεί στο πέρασμα των χρόνων αθλητές και αθλήτριες παγκοσμίου βεληνεκούς, Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές ενώ έχουν καταρριφθεί πλήθος εθνικών ρεκόρ.

 

 

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία υλοποίησε άμεσα την απόφαση της να στηρίξει με υλικοτεχνικό εξοπλισμό της Ομοσπονδία μας.

 

 

 

 

Ένα ακόμη προπονητικό καμπ θα διοργανώσει η Ομοσπονδία αυτή τη φορά στην Τρίπολη στο πλαίσιο των αγώνων ρίψεων, "Φεστιβάλ Ρίψεων".

 

 

 

Ο κόσμος στο σκάμμα του μήκους στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά ήταν πολύς.

 

 

Το πρώτο της έπταθλο μετά τα πολύμηνα προβλήματα τραυματισμών κατάφερε να ολοκληρώσει σήμερα η Σοφία Υφαντίδου, στη διάρκεια του Αγώνα Multistar στο Γκροσέτο.

 

 

Δύο από τα βασικά μέλη της εθνικής ομάδας γυναικών 4Χ100 μ., η Ραφαέλα Σπανουδάκη και η Άρτεμις Αναστασίου έκαναν σήμερα ιδανικό ξεκίνημα στα 200 μ., στη διάρκεια του διασυλλογογικού πρωταθλήματος στον Άγιο Κοσμά και άφησαν υποσχέσεις για τη συνέχεια σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

 

 

Ο Εμμανουήλ Καραλής (ΟΣΦΠ) επέστρεψε στη δράση μετά τον τραυματισμό που τον κράτησε εκτός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού με συμμετοχή στους διασυλλογικούς αγώνες, με στόχο να ενισχύσει το σύλλογο του.

 

 

Η Έλλη Δεληγιάνννη συμμετείχε το Σάββατο (30/4) σε δύο αγωνίσματα στους αγώνες που έγιναν στο Πανεπιστήμιο της στο Στάνφορντ.

 

 

Η Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων) επέλεξε το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα για τον πρώτο της αγώνα στη θερινή σεζόν.

 

 

Ο Μιχάλης Αναστασάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) αναμετρήθηκαν για μία ακόμη φορά φέτος, αυτή τη φορά στους διασυλλογικούς αγώνες, στον όμιλο της Κρήτης.

 

 

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) ξεχώρισε στα 100 μ. στους διασυλλογικούς αγώνες του Αγίου Κοσμά (6ος όμιλος- Αθήνας), αφού έτρεξε τα 100 μ. σε 11.31 (2,9) και ξεκίνησε ιδανικά τη θερινή σεζόν.

 

 

 

Ανάμεσα σε κορυφαίους αθλητές του κόσμου στo Χέρτσογκεναουραχ της Γερμανίας βρέθηκε σήμερα η Αναστασία Μαρινάκου.

 

 



 

 

LATEST

Λιγότερες από 3 εβδομάδες μέχρι την έναρξη του 4ου Portarathlon

Λιγότερες από 3 εβδομάδες απομένουν μέχρι την έναρξη του 4ου Portarathlon, του meeting των Συνθέτων Αγωνισμάτων το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στη Νάξο. Φέτος, ο αγώνας […]

Ο Νικόλας Πολυχρονίου σε κάθε αγώνα του βελτιώνεται. Σε μίτινγκ στο Λος Άντζελες έριξε στη σφυροβολία 65,52μ. και κατέλαβε την τρίτη θέση.
Σφυροβολία

Ο Νικόλας Πολυχρονίου 65,52μ. στη σφύρα, φετινό ρεκόρ στο Λος Άντζελες

Ο Νικόλας Πολυχρονίου έχει ατομικό ρεκόρ στη σφυροβολία 67,76μ. από πέρσι.

Πολλοί αγώνες διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, καθώς και διάφορα νέα που αφορούν τον Στίβο και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα.

Στίβος: Ειδήσεις από όλο τον κόσμο (2/5/2022)

Το Stivostime σας μεταφέρει τα κυριότερα αποτελέσματα από αγώνες στον στίβο στο εξωτερικό, αλλά και τις σημαντικότερες ειδήσεις.

Πολλοί αγώνες σε δημόσιους δρόμους και βάδην έγιναν το Σαββατοκύριακο σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο. Πρωταθλητής Ιταλίας ο Μάσιμο Στάνο.

Αγώνες δρόμων και βάδην- Τι έγινε το Σαββατοκύριακο

Ο ολυμπιονίκης Μάσιμο Στάνο μετά τη νίκη στο Ντούντιντσε, κέρδισε και το πρωτάθλημα Ιταλίας στα 20χλμ. βάδην. Τρία όρια για το Παγκόσμιο στα 35χλμ. βάδην από Γερμανούς αθλητές.

Το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών διεξάγεται σε 12 ομίλους σε όλη την Ελλάδα. Μέχρι την Κυριακή 1 Μαΐου θα έχουν γίνει 10 όμιλοι.
 
 

Διασυλλογικό Πρωτάθλημα- Αποτελέσματα (σε εξέλιξη)

Καλές επιδόσεις σημειώθηκαν στην πρώτη ημέρα στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ιωάννινα.

Η Νταγιάνα Πέτκοβιτς ήταν η νικήτρια στα 800μ. στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα στον όμιλο της Κρήτης. Η πανέμορφη Σέρβα αγωνίζεται στη Γ.Ε.Η.
l

Νταγιάνα Πέτκοβιτς: Η πανέμορφη Σέρβα, που κέρδισε στο Διασυλλογικό στην Κρήτη

Η Νταγιάνα Πέτκοβιτς γυμνάζεται με την παλιά πρωταθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων Μαρία Κλάδου.

Τρεις καλές Ελληνίδες αθλήτριες των αποστάσεων η Έλλη Δεληγιάννη, η Βασιλεία Σπύρου και η Δάφνη Λαβασά συνεχίζουν τους αγώνες τους στις ΗΠΑ.

Καλές εμφανίσεις από Δεληγιάννη, Σπύρου και Λαβασά στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ η Δεληγιάννη έκανε 4.23.76 στα 1.500μ., 2.07.31 στα 800μ., η Σπύρου έτρεξε τα 800μ. σε 2.06.79 και η Λαβασά στα 5.000μ. τερμάτισε σε 16.48.16.

Πολλοί αγώνες διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, καθώς και διάφορα νέα που αφορούν τον Στίβο και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα.

Στίβος: Ειδήσεις από όλο τον κόσμο (1/5/2022)

Το Stivostime σας μεταφέρει τα κυριότερα αποτελέσματα από αγώνες στον στίβο στο εξωτερικό, αλλά και τις σημαντικότερες ειδήσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου