Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Η ομάδα για τη συνάντηση στη Λευκωσία

Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε την ομάδα για την καθιερωμένη διεθνή συνάντηση Ελλάδος-Κύπρου που φέτος θα γίνει στη Λευκωσία, στις 2-3 Αυγούστου.

-> Ιστορικό

Η Επιτροπή Υψηλού Αθλητισμού είχε αποφασίσει οι πρώτοι/ες αθλητές/τριες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 να συμμετέχουν στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ, οι αμέσως επόμενοι στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ18 και οι επόμενοι στη Διεθνή Συνάντηση. Με τις τελευταίες εξελίξεις στη Βαλκανική Ομοσπονδία καθώς πιθανότατα δεν θα διεξαχθεί το Βαλκανικό Κ18 (2/9 – Τουρκία) η ομάδα στελεχώνεται από αθλητές-τριες που δεν θα συμμετέχουν στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας και είναι αμέσως επόμενοι/ες στην κατάταξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

London: Μεγάλα ρεκόρ Ευρώπης Bol και Hassan – παρά 1 ο Hughes

Ο 10ος αγώνας της σειράς Diamond League (και τελευταίος πριν το παγκόσμιο) έγινε την Κυριακή 23/7 στο Λονδίνο, με πολλές σπουδαίες επιδόσεις.

-> Αποτελέσματα

Στο πρώτο αγώνισμα του κυρίως προγράμματος, τα 400μ. εμπόδια, η Femke Bol ήταν εντυπωσιακή. Τερμάτισε σε 51.45, βελτίωσε περισσότερο από μισό δευτερόλεπτο το ρεκόρ Ευρώπης που είχε κάνει με 52.03 στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ πλέον ξεπέρασε και τη Muhammad και είναι η 2η διαχρονικά μετά τη McLaughlin.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου