Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Ετοιμάζεται για μεγάλες βολές

Νέα αγωνιστική περίοδος για την πρωταθλήτρια της σφυροβολίας Ηλιάνα Κοροσίδου, η οποία ξεκίνησε ήδη την προετοιμασία της με νέους στόχους για εθνικές και διεθνείς επιτυχίες.
Αν και η περασμένη σεζόν τη δυσκόλεψε αρκετά λόγω αρκετών τραυματισμών που την ταλαιπώρησαν, η χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια της σφυροβολίας νεανίδων κατάφερε όχι μόνο να ολοκληρώσει τους αγώνες της, αλλά πέτυχε και νέο ατομικό ρεκόρ στέλνοντας την σφύρα στα 66.47μ. Η ρίπτρια του Αίολου Μακεδονίας ΓΕΠΘ έκανε τον απολογισμό της και μίλησε για τα μελλοντικά αθλητικά της σχέδια στο Sportsfeed.
«Ο απολογισμός της περσινής αγωνιστικής χρονιά ήταν θετικός έστω και την τελευταία στιγμή. Παρ’όλους του τραυματισμούς μου, οι οποίοι ήταν πολλοί και με εμπόδισαν να αποδώσω τα μέγιστα, κατάφερα στον τελευταίο αγώνα να πετύχω νέο ατομικό ρεκόρ. Δυστυχώς για αρκετό καιρό είχα να διαχειριστώ τον πόνο και δε μπορούσα να έχω τις βολές που θα ήθελα, αλλά έστω και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κατάφερα να πετύχω μια σχετικά καλή βολή, που θα μπορούσε να ήταν ακόμα μεγαλύτερη αν είχαν πάει όλα καλά. Ξεκινήσαμε προετοιμασία και αναμένουμε τη φετινή χρονιά για κάτι καινούργιο».
Η πρωταθλήτρια από την Πτολεμαΐδα που προπονείται στην Θεσσαλονίκη ενώ ταυτόχρονα σπουδάζει ιατρική με όνειρα μια καριέρα παιδιάτρου, μίλησε για τις αθλητικές βλέψεις της εν όψη της προσεχούς Ολυμπιακής χρονιάς.
«Η φετινή χρονιά όπως γνωρίζουμε είναι Ολυμπιακή χρονιά, μπορεί το όριο να είναι αρκετά υψηλό και μακριά από το ατομικό μου ρεκόρ, αλλά ξεκινάμε με αισιοδοξία και ελπίδα ότι αν βγουν όλα σε τέλειο βαθμό, ίσως μπορούμε να το κυνηγήσουμε. Όσο αφορά την κατηγορία των νέων δεν έχουμε κάποια διοργάνωση, υπάρχει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην κατηγορία των γυναικών που είναι πιο εφικτό σαν στόχος γιατί τα όρια είναι χαμηλότερα. Από εκεί και πέρα πάνω από όλα να έχουμε υγεία και να μπορέσουμε να βγάλουμε χωρίς προβλήματα και τραυματισμούς την χρονιά που έρχεται».
Η αγάπη για αυτό που κάνει σε συνδυασμό με τις ικανότητες και τον τσαμπουκά της, κάνουν την Κοροσίδου μια από τις καλύτερες αθλήτριες της χώρας με ελπίδες για ένα λαμπρότερο μέλλον στον ελληνικό στίβο. Η πρωταθλήτρια που προπονείται μαζί με τον πατέρα της και έχει μεγαλώσει μέσα στα γήπεδα, θέλησε να στείλει και το δικό της μήνυμα. «Ο κλασσικός αθλητισμός αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά αθλήματα και δυστυχώς δεν έχει την ανάλογη προβολή όπως κάποια άλλα. Σίγουρα σαν αθλητές θέλουμε κάποιον να μας στηρίζει και ο κόσμος είναι ο καλύτερος υποστηρικτής σε αυτήν την περίπτωση. Είναι τελείως διαφορετική η ψυχολογία μας όταν μπαίνουμε σε ένα γεμάτο στάδιο από ότι να μπούμε σε άδειο. Το ζούμε και με τους αγώνες του εξωτερικού, εκεί οι κερκίδες γεμίζουν είτε με μεγάλους είτε με παιδιά και παίρνουμε δύναμη. Θα ήθελα από την πλευρά μου να προσκαλέσω τους υγιείς φιλάθλους να παρακολουθήσουν ή και να συμμετέχουν σε αγώνες στίβου, ενισχύοντας τις προσπάθειες μας».
Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου