Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Το αγωνιστικό ξεκίνημα για το 2020




Μετά από μια σεζόν που τελείωσε αργά στα Στάδια με το παγκόσμιο στη Doha, περίπου 3 μήνες μετά ξεκινάει η αγωνιστική περίοδος στον κλειστό στίβο (και φυσικά συνεχίζεται σε ανώμαλο & δημόσιο δρόμο) ενώ παράλληλα ισχύουν και τα όρια -σε συγκεκριμένους αγώνες- για τις επικείμενες μεγάλες διοργανώσεις.
-> Καλεντάρι 2020
Στον κλειστό στίβο, το Σάββατο 11/1 θα γίνει η πρώτη ημερίδα που θα αφορά μικρές ηλικιακές κατηγορίες στον Άγιο Κοσμά (->εδώ) ενώ τα επόμενα 3 Σάββατα θα ακολουθήσουν εκεί για τις μεγάλες κατηγορίες. Σε Σέρρες, Πάτρα, Ιεράπετρα και Ηράκλειο θα γίνουν επίσης κάποιες ημερίδες, ενώ στο ΣΕΦ έχουν προγραμματιστεί δύο, στις 9 & 16 Φεβρουαρίου, με το Πανελλήνιο να γίνεται την Παρασκευή 28 και Σάββατο 29 Φεβρουαρίου.

Στο εξωτερικό

Στα διεθνή meeting ξεχωρίζουν οι 7 αγώνες της σειράς World Tour με αρχή στις 25/1 στη Βοστώνη. Για το τελευταίο στις 21/2 στη Μαδρίτη έχει ήδη επιβεβαιώσει συμμετοχή ο Μίλτος Τεντόγλου – που θα ξεκινήσει αγώνες στις 31/1 στο Bochum.
Το μεγάλο ραντεβού είναι βέβαια το παγκόσμιο κλειστού στα μέσα Μαρτίου στη Nanjing (->εδώ).

Στις ΗΠΑ θα γίνονται αρκετοί αγώνες Πανεπιστημίων, που έχουν ήδη ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο, με αρκετούς Έλληνες και Κύπριους που σπουδάζουν εκεί να λαμβάνουν μέρος.

Εκτός Σταδίου

Στον ανώμαλο δρόμο, αναπτυξιακοί αγώνες γίνονται στις 12 Ιανουαρίου στο Άλσος Νέας Σμύρνης (->εδώ), στις 19/1 στον Μαραθώνα (->εδώ) και στις 9/2 στην Πάτρα – ενώ έχει γίνει ήδη τον Δεκέμβριο αγώνας στην Αλίαρτο. Το πανελλήνιο πρωτάθλημα γίνεται στις 23/2 στην Πηγή Τρικάλων και επανέρχεται και η κατηγορία ΠΠ/ΠΚ Α’ (Κ16) στο πρόγραμμα.
Το πανελλήνιο πρωτάθλημα βάδην 50χλμ θα είναι το πρώτο χρονικά από τα πανελλήνια πρωταθλήματα της χρονιάς (->εδώ) και θα γίνει στις 19 Ιανουαρίου στον Μαραθώνα.
Στον Μαραθώνιο του Houston στις 19/1 θα λάβει μέρος η Αλεξία Παππά αλλά και η Γιώτα Βλαχάκη με τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο.
Εγχώρια, στις 26 Ιανουαρίου γίνονται στη Φιλοθέη τα Κυριακίδεια (->εδώ) με 10χλμ σε πιστοποιημένη διαδρομή (αναγνωρίζονται επιδόσεις και ως όρια πανελληνίων πρωταθλημάτων 10χλμ σε δρόμο, Ημι/Μαραθωνίου) και βέβαια θα υπάρχουν συνεχώς πάρα πολλοί αγώνες.

 

 

 

 


Ημερίδα κλειστού στίβου για τους αθλητές και τις αθλήτριες όλων των κατηγοριών θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο (18/1) στο κλειστό του Αγίου Κοσμά.


 

Το περίφημο προπονητικό κέντρο του Ίτεν στην Κένυα επέλεξαν οι Ελευθερία Πετρουλάκη, Γιώργος Τάσσης και Μοσχούλα Μανούσου, για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους, ενόψει των διοργανώσεων της Άνοιξης.



 

Τον προγραμματισμό της για τους αγώνες της χειμερινής περιόδου έχει ήδη κάνει η Νικόλ Κυριακοπούλου, με απώτερο στόχο τη συμμετοχή και διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Νανζίνγκ της Κίνας.

 

 

Ο Κώστας Φιλιππίδης κάνει ντεμπούτο στην Ορλεάνη (11/1)




Μία ακόμη γεμάτη και απαιτητική σεζόν έχει ξεκινήσει και ο Κώστας Φιλιππίδης είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις της.


 


Το πρώτο καμπ της χρονιάς ολοκληρώθηκε το Σάββατο (4/1) στη Θεσσαλονίκη και δημιούργησε από την αρχή της σεζόν την προσδοκία πως και φέτος ο θεσμός των προπονητικών συγκεντρώσεων θα δώσει επιπλέον ώθηση σε αθλητές και προπονητές.


 


Σε εξέλιξη είναι από την Παρασκευή (2/1) το πρώτο προπονητικό καμπ, που αφορά στους αθλητές και τις αθλήτριες των σπριντ, των εμποδίων και της σκυταλοδρομίας.


 


Η ομοσπονδία προκηρύσσει συνοπτικό διαγωνισμό για την προμήθεια, διαχείριση και αποθήκευση ειδών σήμανσης και κατασκευών μάρκετινγκ για τις ανάγκες των αγώνων μαζικής συμμετοχής του ΣΕΓΑΣ του 2020.


segas.gr




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου