Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Με πανελλήνια 10χλμ και ανωμάλου ο Οκτώβριος


Οι αγώνες σε δρόμο αλλά και σε ανώμαλο έδαφος κυριαρχούν για τους επόμενους μήνες, έστω και με περιορισμους και προβλήματα – με αρκετές αναβολές ή και ματαιώσεις.

Στο Ηράκλειο στις 17/10 ειναι να διεξαχθεί ο επόμενος αγώνας Run Greece αλλά και το πανελλήνιο πρωτάθλημα 10χλμ που κοινοποιήθηκε, κάπως αργά.

Κατόπιν πρόσφατης απόφασης του ΣΕΓΑΣ, τα έσοδα από τον αγώνα Run Greece Ηρακλείου θα διατεθούν στον ειδικό λογαριασμό που έχει ανοιχτεί για το Αρκαλοχώρι μετά το σεισμό.

-> πληροφορίες

Η διοργάνωση του πανελληνίου των 10χλμ σε δρόμο, που δεν υπολογίζεται στη βαθμολογία των πανελληνίων πρωταθλημάτων, ξεκίνησε το 2017, χωρίς πάντως ιδιαίτερη ανταπόκριση ως τώρα.
Πέρυσι είχε οριστεί για το Ηράκλειο και βέβαια ματαιώθηκε λόγω covid όπως και όλη η σειρά Run Greece.

Για το Run Greece που συμπτύχθηκε στο Φθινόπωρο φέτος, έχουν γίνει οι αγώνες σε Αλεξανδρούπολη και Πάτρα, ενώ έχουν αναβληθεί σε Καστοριά και Λάρισα, που είναι σε υψηλό επίπεδο επιδημιολογικού δείκτη. Υπάρχουν επίσης προγραμματισμένοι στις 24/10 οι αγώνες σε Ιωάννινα και Ρόδο.

Στις 31/10 είναι ορισμένο το πανελλήνιο πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος (μετά από δύο αναβολές) στην Πηγή Τρικάλων και πάλι.

-> πληροφορίες

Για τον ανώμαλο δρόμο υπάρχει και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στις 12/12 στο Δουβλίνο, όπου αναμένεται ελληνική εκπροσώπηση.

 

Athletics - Track Στίβος

 

Στη Λοζάνη διεξάγεται το 27ο Κογκρέσο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, στη διάρκεια του οποίου θα παρθούν μια σειρά από αποφάσεις, που έχουν να κάνουν και με τεχνικά ζητήματα.

 

 

Ο Ντόμπρι Καραμαρίνοφ είναι από σήμερα και επίσημα ο έκτος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στίβου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου