Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

 

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10χλμ. σε δημόσιο δρόμο θα γίνει την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

 

 

Ολοκληρωτικά αλλαγμένο μοιάζει τα τελευταία 24ωρα το προπονητήριο ρίψεων, που χρησιμοποιούν οι σφυροβόλοι του Κωστή Παπαμαρκάκη, στα Χανιά.

 

 

Με τη συμμετοχή 300 αθλητριών και αθλητών που προέρχονται από 30 συλλόγους από 16 νησιά του Αιγαίου και από 7 σχολεία-συλλόγους ΑΜεΑ, θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 9-10  Οκτωβρίου στο Δημοτικό Στάδιο της Χίου οι 32οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες.

 

 

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεταγραφική περίοδος για τα σωματεία του στίβου, η οποία ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 31 του ίδιου μήνα.

 

 

Το μεγαλύτερο και μαζικότερο αθλητικό και πολιτισμικό γεγονός της χώρας με παγκόσμια ακτινοβολία, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας (ΑΜΑ) που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ θα διεξαχθεί φέτος για 38η φορά στην αυθεντική διαδρομή Μαραθώνας-Καλλιμάρμαρο Στάδιο στις 13 και 14 Νοεμβρίου,

 


 

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου ανακοίνωσε το προηγούμενο διάστημα μια σειρά από προπονητικά σεμινάρια, που θα γίνουν μέσα στο Νοέμβριο.

Πώς τα ρεκόρ και οι δρομείς που τα πετυχαίνουν μπορούν μας διδάξουν


Αναδημοσιεύουμε ενδιαφέρον άρθρο του Runner Magazine με τίτλο “Μαθήματα για τους δρομείς από τα Παγκόσμια ρεκόρ

Όλος ο δρομικός κόσμος πλέον μιλά για τα δύο παγκόσμια ρεκόρ στα 5.000μ. των γυναικών και τα 10.000μ. των ανδρών που πέτυχαν το βράδυ της Τετάρτης η Letesenbet Gidey και ο Joshua Cheptegei. (δείτε και->ΕΔΩ)

Πράγματι, οι επιδόσεις τους είναι εντυπωσιακές αν αναλογιστεί κανείς πως η 22χρονη δρομέας από την Αιθιοπία διένυσε τα 5.000μ. με μέσο ρυθμό στα 67’’ ανά στροφή, ενώ σε ό,τι αφορά τον 24χρονο Ουγκαντέζο μιλάμε για έναν μέσο ρυθμό κοντά στα 62,5 δευτερόλεπτα ανά 400μ. για 25 συνεχόμενες στροφές!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου