Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Ο Τάκης Βεντίκος ήταν ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους του μεταπολεμικού αθλητισμού μας. Νομίζω ότι μπορεί να συγκριθεί μόνο με τον Νίκο Ζαχαριάδη. Ο κυρ Τάκης διέπρεψε στον Νότο της χώρας και ο Κυρ Νίκος στο Βορρά της.
Πρωταθλητής στις ταχύτητες (10.8 στα 100μ το 1950), κορυφαίος προπονητής και ανιχνευτής ταλέντων, μοναδικός έφορος και παράγοντας του Ολυμπιακού με μεγάλες οργανωτικές ικανότητες. Παρών στο χώρο του αθλητισμού 70 ολόκληρα χρόνια!
Ευχάριστος άνθρωπος με απίστευτο χιούμορ και πολλές καταγεγραμμένες ιστορίες με πρωταγωνιστή τον ίδιο. Κάποτε έκανε πλάκα σε γνωστό σπρίντερ. Ήταν αφέτης σε μια ημερίδα και αφού συνεννοήθηκε με τους υπόλοιπους αθλητές έδωσε την εκκίνηση. Τότε όλοι οι σπρίντερ έπεσαν κάτω εκτός από το ανυποψίαστο θύμα το όποιο έτρεχε μόνος του μη καταλαβαίνοντας τι είχε γίνει. Φανταστείτε τον πανζουρλισμό στην κερκίδα!
Το πιο ωραίο όμως το μάθαμε από το παλιό ρέκορντμαν του ύψους Βασ. Παπαδημητρίου. Είχε αγώνες λέει στο Καυταντζόγλειο. Και ο κυρ Τάκης ανέβαινε Θεσσαλονίκη με αεροπλάνο, μαζί με αθλητές του. Κάποια στιγμή λίγο πριν την προσγείωση ο κυρ Τάκης έδειχνε μια περίεργη ανησυχία. Κοιτούσε από το παράθυρο και κάποια στιγμή λέει:
- "Οχι ρε πάλι... όχι τέτοια ατυχία!".
- "Τι πάθατε?" τον ρώτησαν.
"Τι να πάθω μωρέ... πάλι με κόντρα αέρα θα τρέξουμε!"
Μετά από μερικές στιγμές αμηχανίας τον ρωτούν: "Και πως το ξέρεις ότι θα έχει κόντρα άνεμο?".
- "Είδα... την σημαία στο Καυταντζόγλειο!"

Εμβρόντητοι...
Καλό ταξίδι κυρ Τάκη μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου