Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Ένταξη Κινητικών Δεξιοτήτων του προγράμματος ‘KIDS’ ATHLETICS’ στη διδασκαλία της Φυσικής Αγωγής

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Ένταξη Κινητικών Δεξιοτήτων του προγράμματος ‘KIDS’ ATHLETICS’ στη διδασκαλία της Φυσικής Αγωγής των τάξεων Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ του Δημοτικού Σχολείου.
ΣΧΕΤ: 1. Το Απόσπασμα της Πράξης 66/04-11-2014 της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
  1. Την υπ΄ αριθμ. 145954/Γ4/15-09-2014 Υπουργική Απόφαση.

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής λαμβάνοντας υπ΄ όψη το παραπάνω σχετικό έγγραφο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (σχετ. 1) σας ενημερώνει ότι οι Κινητικές Δεξιότητες του προγράμματος KIDS ATHLETICS εντάσσονται στη διδασκαλία του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής των τάξεων Γ΄, Δ΄, Ε’ και ΣΤ΄ του Δημοτικού Σχολείου στη θεματική ενότητα του Κλασικού Αθλητισμού.
Η στοχοθεσία του προγράμματος KIDS ATHLETICS σε ότι αφορά στο Σωματικό, Συναισθηματικό και Γνωστικό τομέα καθώς και οι κινητικές δεξιότητες που περιγράφονται σε αυτό είναι σε αρμονία με τις ενδεικτικές δραστηριότητες του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών της Φυσικής Αγωγής..
Επιπλέον τοποθετήθηκαν, σε Πανελλήνια κλίμακα, Περιφερειακοί Υπεύθυνοι του προγράμματος KIDS ATHLETICS τα καθήκοντα των οποίων ορίζονται στην υπ΄ αριθμ. 145954/Γ4/15-09-2014 Υπουργική Απόφαση (σχετ: 2).
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.


Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ



ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου