Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

by

Article Preview


Ο 11ος αγώνας Diamond League ολοκληρώθηκε με τη Β' ημέρα στο Λονδίνο
-> Αποτελέσματα

Στο μήκος, πρωταγωνίστησαν οι ΝοτιοΑφρικανοί, με τον Luvo Manyonga να έχει 3 άλματα πάνω από τα 8,50μ. και καλύτερο στα 8,58μ. Ο Samaai έκανε 8,42μ.
Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό, καθώς ο 7ος αθλητής ήταν στα 8,12μ., ο Dendy.

Παρότι έμεινε στην τελευταία 10η θέση, το πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Greg Rutherford που αποθεώθηκε από το κοινό και το αποχαιρέτησε στην άμμο με τον γιό του και bibs "Thank you Grreg" στα Anniversary Games της νίκης του εκεί το 2012 μεταξύ άλλων. Φέτος είναι το τέλος μιας αξιόλογης καριέρα και διακρίσεων από το 2005, πιθανότατα στο επόμενο Diamond League, σε 4 εβδομάδες, στο Birmingham.

Στο ύψος η Ρωσσίδα Mariya Lasitskene ...
by

Article Preview


Πολλά εθνικά πρωταθλήματα διεξήχθησαν τις ημέρες αυτές στην Ευρώπη, μεταξύ αυτών στη Γερμανία που θα φιλοξενήσει το Ευρωπαικό φέτος, αλλά και στην υπό διαθεσιμότητα Ρωσία - όπου αρκετοί αθλητές της δεν έχουν ακόμα άδεια για συμμετοχή σε διεθνές επίπεδο.

Ξεχώρισαν η Wlodarczyk στην Πολωνία και ο Hortelano στην Ισπανία.
Οι κυριότερες στιγμές ανά πρωτάθλημα:

Γερμανία - Nuernberg
Στον ακοντισμό όπου αναμετρήθηκαν οι 3 κορυφαίοι, νικητής ηταν ο Andreas Hofmann με 89,55μ. έναντι 88,09μ. του Roehler και 87,83μ. του Vetter.
Στη δισκοβολία ο Christophe Harting κέρδισε με 66,98μ. ενώ ο Robert Harting ήταν 3ος με 63,92μ. κι ακόμα δεν είναι σίγουρος για το Ευρωπαικό.

Η Pamela Dutkiewicz έτρεξε σε 12.69 τα 100μ. εμπόδια, ενώ ...
by

Article Preview


Στις 24-25 Ιουλίου διεξάγεται η ετήσια συνάντηση Παίδων/Κορασίδων Ελλάδος-Κύπρου που ξεκίνησε το 1987 (στην Καλαμάτα) και γίνεται εναλλάξ στις 2 χώρες, που συμμετέχουν με δύο αθλητές-τριες ανά αγώνισμα

Η συγκρότηση της ομάδας έγινε με βάση τα αποτελέσματα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Π/Κ (23-24.6 στην Κατερίνη και επιπρόσθετα των συνθέτων) και δεν συμπεριλήφθησαν σε αυτήν αθλητές–τριες που συμμετείχαν στο Βαλκανικό ή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας.

Μετέχουν τώρα και ορισμένοι αθλητές-τριες που δεν είχαν ελληνική υπηκοότητα και δεν μπορούσαν να λάβουν μέρος με την Εθνική ομάδα στις διοργανώσεις αυτές.

Η διοργάνωση πέρυσι είχε γίνει στη Σπάρτη ενώ πρόπερσι ξανά στη Λευκωσία.

-> Πρόγραμμα -Ιστορικό -Infos

Η ελληνική αποστολή : ...
by

Article Preview


Το δημοφιλες meeting της "Νύχτας του Αθλητισμού" έγινε το Σάββατο στο Heusden-Zolder στο Βέλγιο.
Ο Μάρκος Γκούρλιας έτρεξε στα 5000μ. όπου κέρδισε τη σειρά του με 13.48.23 βελτιώνοντας πάνω από 10" το πρόσφατο -στους Μεσογειακούς- ατομικό του ρεκόρ.

-> αγώνες Ελλήνων στο εξωτερικό

Ο Γκούρλιας έγινε ο 11ος διαχρονικά στο αγώνισμα - με επιδόσεις κάτω από 14' να έχουν 10 χρόνια να γίνουν.
(Το όριο για Βερολίνο είναι στα 13.42. Το αγώνισμα θα έχει απευθείας τελικό με στόχο διοργάνωσης για 20 αθλητές, ενώ ο Γκούρλιας με 3 αθλητές ανά χώρα είναι μετά την 30η θέση, οπότε πολύ δύσολα θα προκύψει κατι)

Στο αγώνισμα που είχε 6 σειρές ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου