Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

by

Article Preview


Το απόγευμα της Γ' ημέρας είχε μια ακόμα πρόκριση για την ελληνική ομάδα, καλές κούρσες στις μεσαίες αποστάσεις και φινάλε με έκπληξη στα 100μ. νεανίδων

-> Ελληνικές συμμετοχές - αποτελέσματα

Δεν ανέβηκε ψηλά το ύψος εφήβων, καθώς 14 ήταν οι αθλητές που πέρασαν τα 2,12μ. και συνέχισαν στα 2,15μ.
Μεταξύ αυτών και ο Αντώνης Μέρλος που τα είχε υπερβεί στη δεύτερη προσπάθεια, ενώ πριν είχε περάσει με την πρώτη τα 2,05μ. και 2,09μ.

Στα 2,15μ. δεν τα κατάφερε αλλά τελικά μόνο ένας αθλητής ήταν αυτός που έμεινε εκτός, καθώς ο Μέρλος με 2 ακόμα ήταν ισόπαλοι σε 11η-12η-13η θέση.
Ο ΝοτιοΑφρικανός Poole και ο Σέρβος Halili πέρασαν όλα τα ύψη με την πρώτη.
Ο τελικός γίνεται το Σάββατο και μάλιστα το πρωί - ο μοναδικός στη διοργάνωση μαζί με τα βάδην.

Στα 100μ. νεανίδων ...
by

Article Preview


Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο θα φιλοξενήσει για 3η συνεχή φορά το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Ανδρών-Γυναικών, στις 14-15 Ιουλίου.
-> Πρόγραμμα /συμμετοχές /ιστορικό /infos
Θα υπάρξει και ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ2 του κυρίως απογευματινού προγράμματος, περίπου 7-9μμ.

Πολλοί είναι οι αθλητές που έχουν τα όρια για το Ευρωπαικό - το μεγάλο ραντεβού φέτος στο Βερολίνο - και αρκετοί ακόμα θα τα επιδιώξουν τώρα και στο βαλκανικό που ακολουθεί.

Είναι το 104ο πρωτάθλημα Ανδρών και 84ο Γυναικών. Το 1ο πανελλήνιο πρωτάθλημα από τον ΣΕΓΑΣ έγινε το 1901, αλλά είχε προηγηθεί αυτό του 1896 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Νικητές σύλλογοι πέρυσι ήταν ο Ολυμπιακός στους άνδρες και ο ΓΣ Κηφισιάς στις γυναίκες, ενώ ...
by

Article Preview


Ο 9ος αγώνας της σειράς Diamond League διεξάγεται την Παρασκευή 13 Ιουλίου στο Rabat.
-> Πρόγραμμα/ συμμετοχές/ αποτελέσματα
(Το κύριο πρόγραμμα θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2 στις 10μμ-12)

Στο επί κοντώ θα αγωνιστεί ο Κώστας Φιλιππίδης, που στο Landau πέρασε τα 5,71μ. και θέλει να ανέβει ψηλότερα. Renaud Lavillenie και Sam Kendricks είναι φυσικά τα μεγάλα ονόματα, μαζί και οι Morgunov, Wojciechowski, Barber, Braz.

Η Maria Lasiskene είναι από τις κορυφαίες παρουσίες του αγώνα, ενώ στο ύψος μετέχουν και οι Demireva, Levchenko, Lake, Spencer.
Η Caterine Ibarguen και η Tori Franklin θα είναι στο τριπλούν.

Στο 5αρι θα αναμετρηθούν Helen Obiri και Genzebe Dibaba ενώ τρέχει και η Sifan Hassan.
Στα ...
by

Article Preview


Τα χαμόγελα επέστρεψαν για την ελληνική αποστολή, το πρωινό της Γ΄ημέρας του παγκοσμίου Ε/Ν με 2 προκρίσεις με ατομικά ρεκόρ.

-> Ελληνικές συμμετοχές - αποτελέσματα

Στα προκριματικά των 3000μ. στηπλ, ο Νίκος Σάκης κατέβηκε τα 3' και με 8.59.59 πέρασε απευθείας τερματίζοντας 4ος για τον τελικό της Κυριακής.
->video
Ο Σάκης διατηρήθηκε στους πρωτοπόρους με τον ρυθμό που ήθελε γύρω στα 3'/χλμ και όλα κύλησαν ομαλά - αλλά όχι για όλους.

Η κούρσα είχε ένα ιδιαίτερο περιστατικό. Στο εμπόδιο πριν τα 1000μ., ο Τούρκος αθλητής που ήταν εσωτερικά -κι ενώ ο Σάκης ελάχιστα πριν από πίσω του πέρασε να τοποθετηθεί δίπλα του- έπεσε πάνω στο εμπόδιο μετατοπίζοντάς το.
->video
Έτσι οι αθλητές που ...
by

Article Preview


Όπως ανακοίνωσε ο ΣΕΓΑΣ, έλαβε την Τετάρτη πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τις δύο ομάδες σκυταλοδρομίας 4Χ100 μ. σε Άνδρες και Γυναίκες:

"Η ομοσπονδία αποδέχθηκε ήδη τη συμμετοχή των δύο ομάδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, το οποίο θα γίνει 7-13 Αυγούστου στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Η ομάδα των Ανδρών με βάση το 39.42 στην Λιλ το 2017 και το 39.72 πριν λίγες ημέρες στην Ταραγόνα βρίσκεται στην 11η θέση, ενώ οι γυναίκες είναι στην 13η θέση με το 44.20 της Λιλ και το 45.09 στα "Δρόμεια".

Η διαδικασία επιλογής των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό ολοκληρώνεται στις 22 Ιουλίου, κάτι που σημαίνει πως η χώρα μας ...
Διαβάστε περισσότερα Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου