Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Λάζαρος Καλύβας, ο νικητής του Μαραθωνίου δρόμου που γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Κρόκο Κοζάνης


 
Με αφορμή τον αγώνα δρόμου που θα γίνει για πρώτη φορά στον Κρόκο το Σάββατο 27 Ιουλίου 2019 παραθέτω το παρακάτω αφιέρωμα στον δρομέα, δεύτερο νικητή του Μαραθωνίου δρόμου το 1970, Λάζαρο Καλύβα που γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Κρόκο Κοζάνης.…

 



Στον τελικό της σφυροβολίας στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας, στο Μπακού, προκρίθηκε η Παναγιώτα Φρίγγη, που έκανε εξαιρετικό αγώνα στον σημερινό προκριματικό.


Πρόγραμμα αποκατάστασης ακολουθεί ήδη η Νικολ Κυριακοπούλου, ύστερα από την μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε τη Δευτέρα (22/7) στο Metropolitan.


Η εύρυθμη λειτουργία της αίθουσας κλήσης είναι πολύ σημαντική στη σωστή και ομαλή διεξαγωγή όλων των διοργανώσεων. Στις σημαντικές εγχώριες διοργανώσεις όπως τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και οι διεθνείς διοργανώσεις, η λειτουργία της αίθουσας κλήσης περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στη δήλωση συμμετοχής του αθλητή.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου μπορεί να χρειάστηκε να κάνει και δεύτερη κούρσα, ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε να κάνει πανελλήνιο ρεκόρ στα 100 μ. Κ18.


Για τέταρτη διαδοχική χρονιά και για έκτη στο σύνολο η Πάτρα θα φιλοξενήσει το κορυφαίο εγχώριο γεγονός, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών. Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες από σωματεία όλης της χώρας. 



Με αρκετά απρόοπτα ξεκίνησε για τη χώρα μας το 15ο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. 



Το μέλλον του ελληνικού στίβου βρέθηκε στο Μπορός και κατάφερε να δείξει τη δυναμική και το βάθος του. Στο τετραήμερο της δράσης, η εθνική μας ομάδα πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, αφού κατέκτησε τέσσερα μετάλλια και είχε συμμετοχή σε 11 τελικούς.


Την τέταρτη θέση στον τελικό του ακοντισμού κατέλαβε η Ελίνα Τζένγκο με καλύτερη βολή στα 53,99 μέτρα. Η πρωταθλήτρια μας προσπάθησε να κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό, παρά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε στη σεζόν.


Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ανδρέας Πανατζής στον τελικό του τριπλούν στην τέταρτη και τελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Μπορός της Σουηδίας, σε έναν αγώνα που ήταν στα ...μέτρα του και δεν τον άφησε να πάει χαμένος.




sportsfeed.gr
Συνεχίζονται οι αγώνες για τους νεαρούς αθλητές στο Μπακού και…



sportsfeed.gr
Το 25ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 στο Μπόρας της Σουηδίας και η…



sportsfeed.gr
Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου έκανε τεράστιο ρεκόρ στον προκριματικό των…



sportsfeed.gr
Όσον στην Ευρώπη διεξάγονταν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20, στο…




sportsfeed.gr
Φοβερή εμφάνιση από τον Ανδρέα Πανταζή στον τελικό του τριπλούν του…





sportsfeed.gr
Η τρίτη μέρα των αγώνων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Κ20, ήταν…





sportsfeed.gr
Πολύ καλό 5άρι ο Γκούρλιας στο Βέλγιο, χαμηλές πτήσεις η Γκούσιν












segas.gr 


Το 15ο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας αρχίζει την Δευτέρα (22/7) στο Μπακού με έξι από τα μέλη της ομάδας μας να ξεκινούν την προσπάθεια τους.


 


Το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του ακοντισμού κατέκτησε ο Δημήτρης Τσίτσος σημειώνοντας παράλληλα και ατομικό ρεκόρ, στην τελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Μπορός.


 


Η Κυριακή Φιλτισάκου έχασε μια μοναδική ευκαιρία να ανέβει στο βάθρο των νικητριών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στο Μπορός.


 


Την δεύτερη επίδοση της καριέρας του πέτυχε σήμερα στα 5.000 μ. στο μίτινγκ του Χέζντεν Zόλντερ ο Μάρκος Γκούρλιας. Ο πρωταθλητή μας τερμάτισε στην 4η θέση της σειράς του με 13.51.55 βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ και πλησίασε αρκετά το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο είναι 13.48.23, από την ίδια διοργάνωση του 2018.


 


Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 ολοκληρώνεται αύριο στην πόλη του Μπορός της Σουηδίας, με την ελληνική μας ομάδα να διεκδικεί νέες καλές εμφανίσεις και μετάλλια στους έξι τελικούς, όπου θα έχει παρουσία.


 


Η Σπυριδούλα Καρύδη μπήκε στον τελικό του τριπλούν ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου και κατάφερε παρά το άγχος και την πίεση να αντεπεξέλθει στο απόλυτο. Και το έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με ένα μεγάλο άλμα στην πρώτη προσπάθεια.



 


Η Σταυρούλα Κοσμίδου μπορεί να προκρίθηκε ως 11η στον τελικό της σφυροβολίας, όμως, εκεί κατάφερε να κινηθεί σε υψηλές επιδόσεις και να καταλάβει την 5η θέση με 60,87 μέτρα.




 


Πολύ κοντά στο βάθρο των νικητών βρέθηκε ο Αντώνης Σάντας, ο οποίος κατέλαβε την πέμπτη θέση στον τελικό του επί κοντώ.




 


Η Σπυριδούλα Καρύδη βάδισε φέτος με συνέπεια, σταθερότητα και σιγουριά. Έκανε εμφανίσεις που έδειχναν πως έχει πρόγραμμα και σχέδια. Η 18χρονη είναι μια αθλήτρια που βασίζεται στην δουλειά, την προσήλωση και την επιθυμία να βάζει και να πετυχαίνει στόχους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου