Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Τραυματίστηκε ο Πανταζής και μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ

Γλίτωσε τα χειρότερα όπως φαίνεται από τις πρώτες εκτιμήσεις ο Ανδρέας Πανταζής, που είχε ένα σοβαρό τραυματισμό στη διάρκεια της σημερινής του προπόνησης στο ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο ΚΑΤ.

Του Τόλη Λελεκίδη

Ο προπονητής του Δημήτρης Βασιλικός, που είναι συνέχεια μαζί με τον αθλητή του και βρίσκεται στο νοσοκομείο, είπε στο Athletics magazine.

«Το σημαντικό είναι πως δεν κινδυνεύει. Φαίνεται πως είναι ένα επιφανειακό τραύμα και ίσως χρειαστεί ράμματα. Είναι όμως σε εξέλιξη η κατάσταση και θα περιμένουμε τι θα πουν οι γιατροί», λέει ο ομοσπονδιακός προπονητής που ήταν φανερά σοκαρισμένος από το περιστατικό.

Ο Έλληνας πρωταθλητής βρίσκονταν στα βάρη, όταν σε ένα στρίψιμο πέρασε κυριολεκτικά μέσα από την τζαμαρία και την έκανε θρύψαλα. Φαίνεται πως έχει ένα σκίσιμο στο χέρι και ευτυχώς έχει γλιτώσει τα χειρότερα σε πρώτη φάση.

Στο 2023 το Παγκόσμιο Κλειστού στη Nanjing


Η κατάσταση και αβεβαιότητα με τον covid και οι δυσκολίες με τα μέτρα στη διοργανώτρια Κίνα οδήγησαν στην απόφαση να μη διεξαχθεί ούτε το 2021 η διοργάνωση του Παγκοσμίου κλειστού (που είχε αναβληθεί από το 2020).

Δεδομένης της προσπάθειας αλλά και επιθυμίας των διοργανωτών στη Nanjing, η πόλη θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση εμβόλιμα το 2023, δηλαδή τη χρονιά μετά από την επόμενη προγραμματισμένη διοργάνωση στο Βελιγράδι που είναι το 2022.
Τα παγκόσμια κλειστού από το 2004 γίνονται κανονικά σε διετή βάση τα ζυγά έτη.
-> ιστορικό
Δεν είναι ακόμα σαφές αν θα γίνει επί 3 διαδοχικές χρονιές, δηλαδή 2022-2023 και 2024 μετά.

Η ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας

Με λύπη μας συμφωνήσαμε με τους διοργανωτές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλειστού στίβου στη Nanjing (19-21 Μαρτίου 2021) να αναβάλει τη διοργάνωση, μέχρι τον Μάρτιο του 2023.

Δεν εγκρίθηκε ο ανώμαλος για Παρίσι – μπαίνει το …breaking


Ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι, η ΔΟΕ πάει σε απόλυτα μοιρασμένη πια συμμετοχή ανδρών και γυναικών, ενώ επιπλέον τα μεικτά αγωνίσματα αυξάνονται (από 18 στα 22) αλλά στο σύνολο μειώνονται λίγο (από 339 στα 329).

Τα αγωνίσματα στίβου θα μείνουν 48 στο Παρίσι – δεν θα υπάρξει άλλη προσθήκη (υπήρχε πρόταση για μεικτή σκυταλοδρομία ανωμάλου δρόμου) ενώ αναμένεται τροποποίηση/αντικατάσταση στα 50χλμ βάδην ανδρών με μεικτό αγώνισμα.

 

"Χάνεις 100% από μια προπόνηση που δεν κάνεις".
- Wayne Gretzky, θρύλος του χόκεϋ επί πάγου

 

Αναβάλλεται το Παγκόσμιο κλειστού για το 2023

Μια αναμενόμενη λόγω των συνεχιζόμενης κατάστασης με την πανδημία του κορωνοϊού, πήρε σήμερα η World Athletics που ανέβαλλε τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού.

Του Τόλη Λελεκίδη

Οι αγώνες ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν από 19 ως 21 Μαρτίου του 2021 στην Ναντσίνγκ και μεταφέρονται για το 2023.

H WA ήταν σε επαφές με την Οργανωτική Επιτροπή και τις ομοσπονδία στίβου της Κίνας για να αξιολογήσουν την κατάσταση, όμως η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα με τον Covid-19 οδήγησε στην απόφαση πως δεν μπορεί να γίνουν οι αγώνες του χρόνου την άνοιξη.

Άλλωστε θα είναι πολύ δύσκολο οι αθλητές σε όλο τον κόσμο να έχουν ίσες ευκαιρίες και να μπορέσουν να διεκδικήσουν την πρόκριση, αφού η κατάσταση με τον κορωνοϊό μεταβάλλεται συνεχώς ανά χώρα σε χώρα.

Επίσης, είναι πολύ δύσκολο να μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία μέσα στη νέα σεζόν. Φυσικά ούτε το 2022 μπορεί να γίνει, καθώς είναι προγραμματισμένο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι.

Πάντως, τα μίτινγκ στον κλειστό θα γίνουν και συγκεκριμένα η σειρά World Indoor Tour που περιλαμβάνει 26 αγώνες σε 12 χώρες στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

 

Διεθνείς ειδήσεις

Το Athletics magazine σας μεταφέρει τα κυριότερα νέα από το εξωτερικό που έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες.

Του Τόλη Λελεκίδη

ΑΙΘΙΟΠΙΑ: Η ολυμπιονίκης του 1992 και 2000 στα 10.000μ. Derartu Tulu από την Αιθιοπία προτάθηκε επίσημα για μόνιμη πρόεδρος της ομοσπονδίας στίβου της αφρικανικής χώρας. Η Tulu είναι προσωρινή πρόεδρος από τον Νοέμβριο του 2018.

ΑΥΣΤΡΙΑ: Η ταλαντούχα Sarah Lagger θα πάρει μέρος στο μίτινγκ συνθέτων αγωνισμάτων στη Reunion της Γαλλίας στις 18-19 Δεκεμβρίου. Στόχος της αυστριακής πρωταθλήτριας είναι να συγκεντρώσει βαθμούς που θα τη βοηθήσουν στο ράνκινγκ για να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου