Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Ο ΣΕΓΑΣ ανακοινώνει την Επιτροπή που συγκροτήθηκε για το θέμα χρήσης του Καυτανζογλέιου σταδίου, η οποία προέκυψε μετά από τηλεδιάσκεψη με όλα τα σωματεία της πόλης, την περασμένη εβδομάδα.

 

 

Έτοιμος να κυνηγήσει χρόνους κάτω από το ατομικό του 6.62 έδειξε πως είναι ο Κώστας Ζήκος, ο οποίος κατέλαβε σήμερα τη δεύτερη θέση στα 60 μ. στο μίτινγκ του Ντόρτμουντ με 6.64.


Άρχισε ψηλά η Πόλακ – κορυφαίες επιδόσεις στο Rouen κι απόπειρα WR Duplantis


Στο meeting επί κοντώ του Rouen, το επίπεδο ήταν ιδιαίτερα υψηλό, καθώς σημειώθηκαν και οι κορυφαίες φετινές επιδόσεις τόσο στους άνδρες με τον Duplantis να επιχειρεί και για παγκόσμιο ρεκόρ, όσο και στις γυναίκες με την Bradshaw.

Πολύ καλό ξεκίνημα για φέτος έκανε η Ελένη-Κλαούντια Πόλακ, που υπερέβη τα 4,62μ. και ήταν 3η (ενώ η Κατερίνα Στεφανίδη έμεινε στα 4,43μ. και τη 10η θέση.)

Η αθλήτρια του Μ.Καραγιάννη (υπό την επίβλεψη του Μ.Κρίερ εκεί) πέρασε τα 4,33μ. και τα 4,53μ. με την πρώτη προσπάθεια και τα 4,62μ. με τη δεύτερη ενώ μετά ο πήχυς πήγε για τις 5 αθλήτριες που συνέχιζαν, στα 4,70μ.
Το ύψος αυτό είναι και το όριο για τους Ολυμπιακoύς και είναι και όσο το ρεκόρ της Πόλακ στον ανοικτό (ήταν κατά την περίοδο μη αναγνώρισης επιδόσεων για Tokyo) ενώ στον κλειστό έχει 4,65μ. και είχε ήδη το όριο για το Torun2021.

Εκεί μόνο η Holly Bradshaw τα κατάφερε που μάλιστα στη συνέχεια πέρασε όχι μόνο τα 4,80μ., αλλά και τα τα 4,85μ., με την τρίτη προσπάθεια, κάνοντας την καλύτερη φετινή επίδοση.

Τα 4,62μ. είχαν περάσει και η Zhuk που ήταν 2η, η Newman που ήταν μαζί με την Πόλακ 3η καθώς και η Sutej.

Η Κατερίνα Στεφανίδη πέρασε με τη δεύτερη τα 4,43μ. απ’ όπου ξεκίνησε αλλά δεν τα κατάφερε στα 4,53μ. Ήταν ο δεύτερος αγώνας της φέτος, μια εβδομάδα μετά το Lille όπoυ έκανε 4,61μ. – έτσι η Πόλακ έκανε και την καλύτερη επίδοση φέτος μεταξύ των Ελληνίδων (->top)

Duplantis κατά τα γνωστά

Στο αγώνισμα των ανδρών, που διεξαγόταν παράλληλα, έφτασαν 4 αθλητές να επιχειρούν στα 6,03μ., ύψος που κατάφερε με την πρώτη ο Mondo Duplantis και μετά προσπάθησε τρεις φορές για παγκόσμιο ρεκόρ στα 6,19μ.

Ο Duplantis επανήλθε στην κορυφαία φετινή επίδοση, διαδεχόμενος ξανά τον Renaud Lavillenie που ήταν 2ος στον αγώνα μαζί με τον Christopher Nielsen με 5,93μ. και χωρίς χαμένη προσπάθεια έως και εκεί, ενώ ο Kendricks που είχε αφήσει αυτό το ύψος έμεινε με 5,83μ. στην 4η θέση.

(Να σημειωθεί πως επίδοση καλύτερη από τα 6,03μ. στον κλειστό έχουν πετύχει διαχρονικά μόνο οι Duplantis, Lavillenie, Bubka και Hooker)
-> All-time top

 

Καλές παρουσίες σε Σόφια και Βελιγράδι


Με πολλές ελληνικές παρουσίες διεξάγονται τα open πρωταθλήματα σε Βουλγαρία και Σερβία.

-> Αγώνες Ελλήνων στο εξωτερικό

Στη Σόφια:
πολύ καλή πρεμιέρα έκανε ο Κυριάκος Ζώτος που έριξε 19,87μ. στη σφαιροβολία. Στο αγώνισμα των γυναικών, η Σοφία Καισίδου έριξε 14,73μ.

Στα 60μ. η Αλάνα Μπερν έτρεξε σε 7.51 και η 18χρονη Πολυνίκη Εμμανουηλίδου σε 7.64.
Ο Θοδωρής Βροντινός ήταν άκυρος, ο Δημήτρης Χρυσάφης έτρεξε σε 6.81 ισοφαρίζοντας το ατομικό του, ενώ στο απλό 60αρι έτρεξε και ο Μιχάλης Κιάφας, σε 6.97.

Στο Βελιγράδι:
η Αναστασία Μαρινάκου έτρεξε τα 1500μ. χωρίς συναγωνισμό σε 4.32.79 ενώ ο Χρήστος Παπούλιας σε 3.51.56 κάνοντας ατομικό. Η Μαρινάκου θα τρέξει και στα 3000μ. (ο Παπούλιας δεν θα τρέξει άλλη κούρσα, ενώ δεν πήγε ο Κοτίτσας).

Στο 400αρι, στους εσωτερικούς διαδρόμους πιέστηκαν αρκετά και μεταξύ τους η Κορίνα Πολίτη που έκανε 55.65 και η Ανδριάνα Φέρρα που ακολούθησε τελικά σε 56.12. Η Πολίτη θα κάνει και 200μ. όπου θα τρέξει και η Δαλάκα.

Στους αγώνες έλαβε μέρος και η Ivana Spanovic, που έκανε δύο άλματα στο μήκος, στα 6,48μ. και στα 6,56μ.
Με ενδιαφέρον αναμένεται αύριο και το αγώνισμα του ύψους γυναικών, με τη Vukovic και τη 16χρονη Angelina Topic.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου