Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

sportsfeed.gr
To παγκόσμιο ρεκόρ των 1.500μ γυναικών στον κλειστό στίβο άλλαξε…
To παγκόσμιο ρεκόρ των 1.500μ γυναικών στον κλειστό στίβο άλλαξε χέρια αλλά παρέμεινε στην Αιθιοπία. Στο μίτινγκ του Λιεβάν όπου τα δρομικά αγωνίσματα ημιαντοχής είχα...
 
sportsfeed.gr
Ο καλύτερος αγώνας κλειστού στίβου πραγματοποιήθηκε στο μίτινγκ του…
Ο καλύτερος αγώνας κλειστού στίβου πραγματοποιήθηκε στο μίτινγκ του Λιεβάν στη Γαλλία, που είναι η τρίτη στάση του World Indoor Tour. Δύο παγκόσμια ρεκόρ, ένα ευρωπαϊκό και...
 
sportsfeed.gr
Ο Ανδρέας Πανταζής προσπαθεί να βρει αγωνιστικό ρυθμό μέσα στην…
Ο Ανδρέας Πανταζής προσπαθεί να βρει αγωνιστικό ρυθμό μέσα στην πανδημία και η μεγάλη αποχή από τους αγώνες δεν τον βοηθά. Στο τεχνικό αγώνισμα του τριπλούν ο αθλητ...
sportsfeed.gr
O Γιάκομπ Ίνγκεμπριγκτσεν έγραψε ιστορία σήμερα στο Λιεβάν κάνοντας…
O Γιάκομπ Ίνγκεμπριγκτσεν έγραψε ιστορία σήμερα στο Λιεβάν κάνοντας ευρωπαϊκό ρεκόρ στα 1.500μ Ο 20χρονος Νορβηγός, εκκίνησε την κούρσα έχοντας ατομικό ρεκόρ 3:36.02 (Νο49...
 
sportsfeed.gr
Η Κατερίνα Στεφανίδη βελτίωσε πριν από λίγο στο μίτινγκ του Λιεβάν το…
Η Κατερίνα Στεφανίδη βελτίωσε πριν από λίγο στο μίτινγκ του Λιεβάν το φετινό της ρεκόρ. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο, πήδηξε 4.63μ για να βελτιώσει το ρεκόρ της για το ...

sportsfeed.gr
Με επίδοση στα 4.50μ ολοκλήρωσε τον αγώνα της στο μίτινγκ του Λιεβάν…
Με επίδοση στα 4.50μ ολοκλήρωσε τον αγώνα της στο μίτινγκ του Λιεβάν η πρωταθλήτρια του επί κοντώ Ελένη Πόλακ. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη, κάνοντας ακόμη έναν α....
Η Κενυάτισσα Γουίνφρεντ Μουτίλε Γιάβι που τρέχει για το Μπαχρέιν είναι η νέα κάτοχος της κορυφαίας επίδοσης όλων των εποχών στα 2.000μ στιπλ. Σε ένα αγώνισμα που σπάν....
 
 
 
sportsfeed.gr
Εξαιρετικό αγώνα έδωσε σήμερα στο μίτινγκ Hauts-de-France…
Εξαιρετικό αγώνα έδωσε σήμερα στο μίτινγκ Hauts-de-France Pas-de-Calais, που διεξήχθη στο Λιεβάν, ο πρωταθλητής Ευρώπης Μίλτος Τεντόγλου που ξεπέρασε τα 8.20μ και έκανε φετινό ρεκ...
 
 
sportsfeed.gr
Πριν λίγη ώρα ο ΣΕΓΑΣ έκανε γνωστές τις λίστες συμμετοχών του…
Πριν λίγη ώρα ο ΣΕΓΑΣ έκανε γνωστές τις λίστες συμμετοχών του πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών/γυναικών (12-13/2) και αρκετές από αυτές ξεχωρίζουν, για διαφορετικούς ....
 
 
 
 
 

Τον ρυθμό τους αρχίζουν και βρίσκουν οι Τατιάνα Γκούσιν και  Παναγιώτ Δόση, που συμμετείχαν στο δεύτερο διαδοχικό τους αγώνα στην Τσεχία, στην πόλη Κλάντνο.


Καλή εμφάνιση ο Ζήκος – άκυρη η Σπανουδάκη στο Dortmund


Δύο ημέρες μετά το ISTAF στο Βερολίνο, ο Κώστας Ζήκος και η Ραφαέλα Σπανουδάκη (που έχουν το όριο στα 60μ. για το ευρωπαικό κλειστού) συνέχισαν στο -ακόμα πιο παγωμένο- Dortmund, στο “PSD Bank Indoor Meeting”.

-> Ελληνικές παρουσίες στο εξωτερικό

Ο Ζήκος έτρεξε στον προκριματικό σε 6.70 (όσο και στο Βερολίνο) και στον τελικό έκανε 6.64, απέχοντας μόλις 2 εκατοστά από το ατομικό του.
Ο αθλητής του Βαγγέλη Κατσιάβα τερμάτισε 2ος, μετά τον Ολλανδό van Gool που έκανε 6.58 και εθνικό ρεκόρ.
-> video

Στον προκριματικό της κούρσας των γυναικών, η Σπανουδάκη χρεώθηκε με άκυρη εκκίνηση. Στα αποτελέσματα αναγράφεται αντίδραση 0.072 (κάτω από .0100 δίνεται άκυρη), πάντως υπάρχουν διαμαρτυρίες ότι δεν καταγράφηκε σωστά.
Στον τελικό όπως και στον προκριματικό η Montag ήταν η ταχύτερη με 7.24.

Συνέχεια στα παγκύπρια ρεκόρ οι αφες Φωτοπούλου


Με νέα παγκύπρια ρεκόρ, βελτιώνοντας αυτά που πέτυχαν πρόσφατα, συνέχισαν αγωνιστικά η Φιλίππα και η Ολίβια Φωτοπούλου αυτό το Σ/Κ.

Το Σάββατο στο πρωτάθλημα συλλόγων γυναικών (“Copa Iberdrola”) στo Palau Sant Jordi στη Βαρκελώνη, η Ολίβια κέρδισε τα 200μ., σε 23.81 βελτιώνοντας κατά 4 εκατοστά την επίδοσή της. Στην άλλη σειρά αγωνίστηκε και η Maria Vicente που έκανε 23.98.

Την Κυριακή στο PSD meeting στην Helmut Koernig Halle του Dortmund η Φιλίππα έφτασε στα 6,52μ. στο μήκος και βελτιώθηκε κατά 6 εκατοστά, μάλιστα πλησίασε και στα 6εκ. το ρεκόρ της στον ανοικτό.
Τα άλματά της ήταν: 6.33 – 6.52 – 6.37 – 6.25 – 5.76 – 6.40.
-> video
Πήρε την τρίτη θέση, ενώ νικήτρια ήταν η Khaddi Sagnia με 6,82μ. και κορυφαία φετινή επίδοση στο αγώνισμα και δεύτερη ήταν με 6,56μ. η Mironchyk-Ivanova.

Επόμενοι αγώνες για τις δίδυμες θα είναι στις 13/2 στη Γάνδη.

 

Μεγάλο ρεκόρ Κ20 η Mu – Ψηλά η Morris, αρχή για Τραίκοβιτς στις ΗΠΑ


Το meeting στο Fayetteville -ο 3ος από τη σειρά 4 αγώνων “American Track League”- ήταν στο επίκεντρο της αγωνιστικής δράσης στις ΗΠΑ, ωστόσο ξεχώρισε το παγκόσμιο ρεκόρ Κ20 (εφόσον επικυρωθεί) που πέτυχε σε κολλεγιακούς αγώνες στο Texas, η Athing Mu. Η 19χρονη Αμερικάνα έτρεξε τα 400μ σε 50.52, βελτιώνοντας κατά 3 δέκατα την επίδοση που είχε από το 2004 η Sanya Richardson.

Στο meeting του Fayetteville στο επί κοντώ η Sandi Morris πέρασε τα 4,88μ. με την τρίτη προσπάθεια, κάνοντας έτσι και την καλύτερη φετινή επίδοση ενω μετά προσπάθησε και για απόλυτο παγκόσμιο ρεκόρ, στα 5,07μ.! Δεύτερη ήταν με ατομικό 4,78μ. η Olivia Gruver.
Στον αγώνα μετείχε και η Αριάδνη Αδαμοπούλου, που ήταν 6η περνώντας με τη δεύτερη τα 4,28μ., ενώ δεν τα κατάφερε στα 4,38μ. Πρόσφατα σε κολλεγιακούς αγώνες είχε ανεβάσει το ατομικό της στα 4,36μ.

Στα εμπόδια έκανε τις πρώτες του κούρσες φέτος (και βέβαια κι από τότε που μετακινήθηκε στις ΗΠΑ) ο Μίλαν Τραίκοβιτς που έτρεξε στον προκριματικό σε 7.76 και στον τελικό σε 7.78 τερματίζοντας 6ος. Νικητής ήταν ο Omar McLeod με 7.53.
Στο 60αρι ο Baker έκανε 6.53 και η Okagbare σε 7.10, ενώ αξιοσημείωτο και το 7.24 όπως και τα 23.23 στα 200μ. της 15χρονης Shawnti Jackson, κόρης του Bershawn. Στα 400μ. ο Michael Cherry έτρεξε σε 45.24.

Ο Marquis Dendy έκανε 8,21μ. στο μήκος σημειώνοντας την καλύτερη φετινή επίδοση. Στις επιδόσεις που ξεχώρισαν επίσης, η Vashti Cunningham πέρασε τα 2,00μ. στο ύψος κάνοντας ατομικό κλειστού.

Ο 4ος αγώνας στο Fayetteville θα γίνει στiς 14/2 – ενώ θα προηγηθεί στις 13/2 το meeting της Βοστώνης.

Δείτε και:
-> Ελληνικές παρουσίες στο εξωτερικό
-> Top2021(i)

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου