Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Όλα είναι έτοιμα για την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, ημέρα διεξαγωγής του 9ου Ημιμαραθωνίου Αθήνας. Μιας ημέρα που θα σημάνει και την επανεκκίνηση των μαζικών δρόμων που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ.


 

 

 

Με το όνομα του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη συνδέεται από αυτή τη χρονιά ο Ημι-Μαραθώνιος Αθηνών, ένα από τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα της πόλης, που συνδιοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο Αθηναίων.

 

 

Η Κατερίνα Στεφανίδη βρέθηκε για μια ακόμη φορά ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτριες και διεκδίκησε μέχρι τέλους έναν σπουδαίο τίτλο.

 

 


Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ, στην τακτική του συνεδρίαση της 6ης Σεπτεμβρίου, κατόπιν πρότασης της Προέδρου Σοφίας Σακοράφα, αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει στον Δήμο Αθηναίων, συνδιοργανωτή του Ημιμαραθωνίου Αθήνας, ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας να διεξάγεται στην μνήμη του μεγάλου Έλληνα Συνθέτη – Πολιτικού και Συγγραφέα, Μίκη Θεοδωράκη.

 

 

 


 

Οι αγώνες Run Greece επιστρέφουν φέτος στη δράση για πρώτη φορά από το 2019 και φέρνουν χαμόγελα σε χιλιάδες δρομείς σε όλη τη χώρα.

 

 

 


 

Zurich: Κυριαρχία Lasitskene, επικράτηση Niyonsaba στην …όπερα


Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε κεντρική πλατεία δίπλα στη λίμνη της Ζυρίχης, οι Ελβετοί προσπάθησαν να φέρουν το στίβο κοντά στον κόσμο, με 7 αγωνίσματα του διήμερου τελικού της σειράς Diamond League.

-> Πρόγραμμα / συμμετοχές / αποτελέσματα

H Mariya Lasitskene ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια, κερδίζοντας για 4η συνεχή φορά (ενώ έχει και μια ακόμη νίκη, το 2014 ως Kuchina) και σημειώνοντας την καλύτερη φετινή επίδοση στο ύψος με 2,05μ.

Η Ρωσίδα πέρασε με τη δεύτερη το ύψος αυτό, ενώ η Μahuchikh ως τότε υπερτερούσε καθώς όχι μόνο είχε περάσει τα 2,03μ. -όπως και η Lasitskene- με την πρώτη, αλλά δεν είχε και καμιά άλλη χαμένη προσπάθεια. H McDermott άφησε δύο προσπάθειες για τα 2,05μ. χωρίς επιτυχία, ενώ η Μahuchikh μια για τα 2,07μ., όπου επιχείρησε δύο φορές και η Lasitskene.

Στο μήκος η Σέρβα Ivana Spanovic που είχε ήδη την καλύτερη επίδοση στα 5 άλματα με 6,88μ., στον τελευταίο έφτασε στα 6,96μ.
Στο αγώνισμα των ανδρών που έγινε παράλληλα, ο Thobias Montler αντίστοιχα είχε 8,15μ. και ανέβηκε στα 8,17μ. στο τελευταίο.

Στη σφαιροβολία στην αρχή του προγράμματος, ο Ryan Crouser ήταν, όπως αναμενόταν, μακράν ο καλύτερος κάνοντας και ρεκόρ meeting με 22,67μ. και κερδίζοντας για πρώτη του φορά το διαμάντι.
Αμερικανική επικράτηση παράλληλα και στις γυναίκες, με τη Maggie Ewen να ξεκινάει με 19,41μ. και ήταν η μόνη πάνω από τα 19μ.

Η ιδιαιτερότητα για αγώνες εκτός σταδίου ήταν το στήσιμο οβάλ στίβου, γύρω μάλιστα από την όπερα, με κυρτές στροφές και μεγάλες ευθείες και περιφέρεια 560μ. (βέβαια ως μεγαλύτερη των 400μ. δεν αναγνωρίζονται επίσημα οι επιδόσεις)

Η Francine Niyonsaba ήταν η νικήτρια στις γυναίκες, με 14.28.98 αφήνοντας 7 δεκατα μετά την Obiri και εδραιώθηκε πια στις πρωταγωνίστριες και των μεγαλύτερων αποστάσεων (όπου αναγκαστικά λόγω DSD μετέβη απο τα 800μ. – Στο Tokyo είχε ακυρωθεί)
Στην κούρσα των ανδρών στο τέλος του προγράμματος στην Sechselaeutenplatz, νικητής ήταν ο 20χρονος Αιθίοπας Berihu Aregawi (ήταν 4ος στα 10000μ. στο Tokyo) που με 12.58.65 ήταν ο μόνος κάτω από τα 13′

-> Νικητές D.L.

Το σκηνικό μεταφέρεται πλέον στο Letzigrund την Πέμπτη 9/9 με τους υπόλοιπους 25 τελικούς – στις συμμετοχές βέβαια και η Κατερίνα Στεφανίδη που έχει κερδίσει τα 4 προηγούμενα Diamond League.

 

Zurich: Δεύτερη η Στεφανίδη, πάνω από τα 5μ. η Sidorova


Στον τελικό της σειράς Diamond League στη Ζυρίχη, το επί κοντώ γυναικών ήταν το πρώτο αγώνισμα του προγράμματος στο Letzigrund και το μοναδικό με ελληνική συμμετοχή.

Η Κατερίνα Στεφανίδη, που ήταν η νικήτρια επί 4 διαδοχικές φορές στο αγώνισμα, αυτή τη φορά κατέλαβε τη δεύτερη θέση, με 4,77μ. που πέρασε με την πρώτη.

Zurich: ρεκόρ Mboma και συναρπαστικές κούρσες – καρέ Cheruiyot


Πολλές συναρπαστικές κούρσες έγιναν στον τελικό του Diamond League στη Ζυρίχη, στο στάδιο Letzigrund (είχαν προηγηθεί αυτές των 5000μ. σε έναν ιδιότυπο προσωρινά στημένο στίβο μπροστά στην όπερα στην πόλη μια ημέρα πριν)

-> Αποτελέσματα

Αποχαιρέτησε τον πρωταθλητισμό η Καλλένου


Η Λεοντία Καλλένου με ανάρτησή της στα social media ανακοίνωσε το τέλος της στο ταξίδι του πρωταθλητισμού.

Η 27χρονη είναι η κάτοχος των ρεκόρ Κύπρου στο άλμα σε ύψος με 1,93μ., τόσο στον κλειστό όσο και στον ανοικτό στίβο από το 2015.

 Σοφά Ρητά Άλμπερτ Αισταιν

 

" Ο κόσμος είναι ένα επικίνδυνο μέρος για να ζει κανείς? Όχι εξαιτίας των κακών ανθρώπων που υπάρχουν, αλλά εξαιτίας των ανθρώπων που δεν κάνουν τίποτα γι 'αυτό."

 Άλμπερτ Αιστάιν | (1879-1955)

 

Στίβος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου