Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

 
sportsfeed.gr
Στις 9 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές στο σύνδεσμο προπονητών στίβου βόρειας Ελλάδας και σήμερα έγιναν γνωστοί οι υποψήφιοι για το διοικητικό συμβούλιο....
Στις 9 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές στο σύνδεσμο προπονητών στίβου βόρειας Ελλάδας και σήμερα έγιναν γνωστοί οι υποψήφιοι για το διοικητικό συμβούλιο....

 

Στα 18 έτη ο διαχωρισμός για προπονήσεις – και αγώνες εκτός σταδίου


Οι νέες οδηγίες της ΓΓΑ έδωσαν και λύση στο θέμα των ηλικιών μεταξύ 16-18 ετών για τις οποίες ως τώρα χρειαζόταν για μη εμβολιασμένους rapid test σε αντίθεση με τα self test που χρειάζονται στα σχολεία, με τον διαχωρισμό να γίνεται πλέον στα 18 έτη.

Έτσι, για τις προπονήσεις στο στίβο αθλητών σωματείων (αλλά και αθλουμένους) που δεν είναι εμβολιασμένοι ή πρόσφατα νοσήσαντες, χρειάζεται:

  • από 18 ετών και άνω [και προπονητές σωματείων βάσει ΚΥΑ] : ένα (1) rapid test την εβδομάδα
  • κάτω των 18 ετών : ένα (1) self test ανά εβδομάδα, παρουσία του υπεύθυνου covid της ομάδας για αθλητές.
  • Ακαδημίες (παιδιά όλων των ηλικιών που δεν έχουν αθλητικό δελτίο) : self test να διενεργείται στην αθλητική εγκατάσταση κάθε εβδομάδα παρουσία του υπευθύνου covid της ομάδας ή του προπονητή.
  • Παιδιά μέχρι και 4 ετών απαλλάσσονται από τα τεστ για covid19.

Οι αγώνες

Ο ίδιος διαχωρισμός, στα 18 έτη, ισχύει και για διοργανώσεις εκτός σταδίων μέχρι 300 άτομα (ή, όπως είχε ήδη θεσπιστεί, στις περιπτώσεις όπου εφαρμόζονται εξαιρέσεις μέχρι 5% σε άνω των 300 ατόμων -με παιδιά Κ12 αν υπάρχουν να προσμετρώνται στο ποσοστό αυτό).

Διευκρινιστικές οδηγίες εισόδου στις αθλητικές εγκαταστάσεις όλης της χώρας εξέδωσε σήμερα η ΓΓΑ.

 

 

Ο ΣΕΓΑΣ από τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου θα καταβάλει τα έξοδα μετακίνησης προς τους συλλόγους που πήραν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 που έγινε στον Βόλο στις 10-11 Ιουλίου 2021.

 

 

Στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου έχει επιστρέψει το γκρουπ του Γιώργου Πομάσκι, ενόψει της προετοιμασίας για τη νέα χρονιά.

 

 

Ο ΣΕΓΑΣ και το IEK AKMH συνεχίζουν την αποκλειστική συνεργασία τους με στόχο να δώσουν ακαδημαϊκή ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους αθλητές και αθλήτριες, που διακρίνονται εντός και εκτός συνόρων.

 

 

 

 

 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου