Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

TOP NEWZ RSS Feed


by

Article Preview



Για 9 ημέρες, το Ηράκλειο και το Παγκρήτειο Στάδιο φιλοξένησαν Έλληνες σπρίντερ σε ένα camp σκυταλοδρομιών.
Τα πρωινά οι αθλητές έκαναν κοινές προπονήσεις στις σκυτάλες και τα απογεύματα τις ατομικές τους, σε πολύ καλό κλίμα και με αρκετά καλό καιρό, κάποιες ημέρες βέβαια χρειάστηκε και το κλειστό.

Επικεφαλής ήταν ο Περικλής Χατζηαναστασιάδης, μαζί με τον Χρύσανθο Καρούζο που είναι οι Ομοσπονδιακοί υπεύθυνοι για τις σκυταλοδρομίες.
Στο Παγκρήτειο από πλευράς προπονητών βρέθηκαν ακόμα οι Μπάμπης Σδρόλας, Κωστής Ηλίας και Ιωάννα Σιώμου.

Οι αθλητές που μετείχαν στο camp ήταν, στους άνδρες οι Κώστας Δουβαλίδης, Λυκούργος Τσάκωνας, Παναγιώτης Τριβυζάς, Γιάννης Νυφαντόπουλος, Μάκης Στεργιούλης, Κώστας Ζήκος.
Στις γυναίκες ...
by

Article Preview



Η αγωνιστική δράση στον κλειστό, ξεκίνησε ήδη από τον Δεκέμβριο με αγώνες Πανεπιστημίων στις ΗΠΑ.

Εντυπωσιακή πρεμιέρα έκανε η Σταματία Σκαρβέλη, που στον αγώνα Hoosier open στο Bloomington της Indiana, έκανε μεγάλο ατομικό ρεκόρ με 17,77μ. στη σφαιροβολία (ενώ έριξε και 21,05μ. στο βαρύ όργανο - 9 κιλά)

Η Σκαρβέλη που σπουδάζει στο Tennessee είναι γεννημένη το 1995 και έως και την ηλικία της αρκεί για το Ευρωπαικό το όριο της ΕΑΑ των 16,50μ.
(Το όριο για το παγκόσμιο κλειστού είναι στα 18,20μ.)

Η επίδοσή της την φέρνει στην 4η θέση όλων των εποχών στον κλειστό, μετά τις Ουζούνη, Σαρούδη, Τσεντεμείδου (δείτε->εδώ)

Στον ίδιο αγώνα στις 8/12 η 18χρονη Sydney McLaughlin έτρεξε σε αγώνισμα 300μ., σε 36"12 και ...
by

Article Preview



Το συνέδριο για την ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού από τη βάση (ΕΠΑΚΑΒ), πραγματοποιήθηκε σε 2 ημέρες αυτή τη φορά, στις 9 και 10 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.
-> Εισηγήσεις

Ακολούθησε και ψήφισμα από το ΔΣ και τις 16 ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ που επισημαίνει την προσπάθεια και αποτελέσματα του Ελληνικού Στίβου σε δύσκολες συνθήκες και αναφέρεται και στην ανάγκη επένδυσης στο Σχολικό και Σωματειακό Αθλητισμό, στην εθνική σημασία των αθλητικών επιτυχιών, στην ανάγκη συντήρησης και δωρεάν διάθεσης των Εθνικών αθλητικών εγκαταστάσεων στους αθλητές, στο νέο νομοθετικό πλαίσιο για τον αθλητισμό που πρέπει να προχωρήσει, στο ρόλο του ΕΣΚΑΝ αλλά και του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών
-> Ψήφισμα

«Να σκεφτόμαστε έξω από το κουτί και να αναζητούμε νέες ιδέες» ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κος Παναγόπουλος.
Επισήμανε ...

by

Article Preview



Στη Σλοβακία, στην μικρή πόλη Samorin δίπλα στο Δούναβη, διεξήχθη την Κυριακή το 24ο Ευρωπαικό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου, που ξεκίνησε το 1994 και γίνεται σε ετήσια βάση

O Ozbilen και η Can έδωσαν τη νίκη στην Τουρκία στις μεγάλες κούρσες ανδρών και γυναικών. Η Μ.Βρετανία ήταν πρώτη στη μεικτή σκυταλοδρομία αλλά και στον πίνακα μεταλλίων. Ο Jakob Ingebrigtsen έλαμψε και πάλι κερδίζοντας στους εφήβους.

Στην κούρσα των ανδρών το προβάδισμα είχαν πάρει οι Βρετανοί Dewi Griffiths και Andy Butchart με τον Adel Mechaal από την Ισπανία. Ο Griffiths όμως αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω τραυματισμού – που στοίχισε αρκετά και στο ομαδικό των Βρετανών. Ο Kaan Kigen Ozbilen (από την Κένυα και από το 2015 αθλητής της Τουρκίας) πήρε τη νίκη, με ...




by

Article Preview



Από τον ΣΕΓΑΣ οριστικοποιήθηκαν οι ημερομηνίες και ανακοινώθηκαν, κάπως νωρίτερα αυτή τη φορά, οι πόλεις διεξαγωγής των εθνικών πρωταθλημάτων
-> Καλεντάρι 2018

Για 3η συνεχή χρονιά, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Α/Γ θα διεξαχθεί στην Πάτρα (καθώς το ΟΑΚΑ που είναι η 1η προτίμηση έχει φθορές και μεγάλο κόστος).
Φέτος η διοργάνωση γίνεται ένα μήνα πιο μετά σε σχέση με τις προηγούμενες 2 φορές, στις 14-15/7 και πιο κοντά στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα (Βερολίνο, 6-12/8).

Το πρωτάθλημα των Νέων που είναι 2 εβδομάδες μετά (μεσολαβεί το Βαλκανικό) και είναι πάλι το τελευταίο της σειράς, επίσης για 3η συνεχή χρονιά θα γίνει στη Λάρισα, ανεξάρτητο, στις 28-29/7.

Τρίκαλα και Κατερίνη αλλάζουν αμοιβαία το πρωτάθλημα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου