Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

_

Μια ιδιαίτερη στιγμή του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας ήταν ο τερματισμός του δρομέα με προβλήματα όρασης από την Νότιο Κορέα Ντονγκ Χο Χαν, ο οποίος σημείωσε μια διπλή πρωτιά στην πόλη που γέννησε τον Μαραθώνιο: έτρεξε τον πρώτο του Μαραθώνιο και μάλιστα ασυνόδευτος καθώς για να υλοποιήσει το δύσκολο αυτό εγχείρημα χρησιμοποιήθηκε η τελευταία λέξη της τεχνολογίας.



 


Δεκαπέντε χρόνια πίσω. Στο Καλλιμάρμαρο μπαίνει ένας Ιταλός. Με το γνωστό ταπεραμέντο των ανθρώπων, της γειτονικής χώρας και τερματίζει πρώτος μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.



 


Μόλις στον τρίτο μαραθώνιο της καριέρας της και η Ελευθερία Πετρουλάκη (ΑΟ Μυκόνου) κατάφερε να έχει ήδη στο βιογραφικό της δύο νίκες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου και μία στην γενική κατάταξη του Αυθεντικού Μαραθωνίου.




 


Για την προσπάθεια τους στον 37ο Μαραθώνιο μίλησαν οι πρώτοι νικητές στους Άνδρες.




 


Μία από τις ομορφότερες στιγμές της αθλητικής του καριέρας έζησε σήμερα ο Κώστας Γκελαούζος (ΠΑΟ), που παρά τα δύσκολα καιρικά φαινόμενα κατάφερε να τερματίσει για τρίτη φορά νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και τρίτος στην γενική κατάταξη του 37ου ΑΜΑ.



 


Με έναν εντυπωσιακό τερματισμό στα 5χλμ. ΖERO WEST FUTURE Ανδρών ξεκίνησε το πρόγραμμα του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου με τους Μάριο Αναγνώστου (ΓΣ Αν. Λαμίας) και Μάρκο Γκούρλια (ΑΟ Μυκόνου) να προσφέρουν εξαιρετικό θέαμα και να κάνουν το ένα- δύο.



 


Διαφορετικό, αλλά εντυπωσιακό, ήταν φέτος το σκηνικό για τους δρομείς που μετείχαν στα 10χλμ. στον 37ο Μαραθώνιο Αθήνας. Οι περίπου 12.000 δρομείς είχαν την ευκαιρία να τερματίσουν στο εντυπωσιακό και επιβλητικό φωτισμένο Παναθηναϊκό στάδιο έχοντας νωρίτερα διασχίσει τους όμορφους δρόμους της Αθήνας το σούρουπο.



 


Με σύμμαχο τον λαμπερό ήλιο της Αττικής πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η τελετή έναρξης του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, στην καρδιά του αρχαιολογικού χώρου του Τύμβου του Μαραθώνα.



 


Με μεγάλη επιτυχία και πολυπληθή συμμετοχή διεξήχθη σήμερα το 13ο Συμπόσιο Μαραθώνιων Δρόμων AIMS που διοργανώνεται με την ευκαιρία του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.



 



Προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο, Ολυμπιονίκες, μαραθωνοδρόμοι, εκπρόσωποι των Τεχνών, της ακαδημαϊκής κοινότητας, του Πολιτισμού, του Τουρισμού αλλά και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στηρίζουν με την παρουσία τους τον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και προβάλλουν τις αξίες της Μαραθώνιας Φλόγας συμμετέχοντας ενεργά.


Για πρώτη φορά στην ιστορία του Αυθεντικού Μαραθωνίου το αγωνιστικό πρόγραμμα κι έτσι δίνεται η ευκαιρία σε περισσότερους δρομείς να συμμετάσχουν στο σύνολο των αποστάσεων.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ, επαναλαμβάνει ομόφωνα την πλήρη αντίθεσή του με το περιεχόμενο του Νόμου Αυγενάκη στα ζητήματα εκλογιμότητας (θητείες – ηλικίες) γιατί:
Η ισχύουσα Νομοθεσία, που προβλέπει όρια θητειών, είναι στα όρια της συνταγματικότητας και είναι επαρκής και πρόσφατη και δεν προβλέπει ούτε αναδρομικότητα ούτε όρια ηλικίας για την εκλογιμότητα των Αθλητικών Στελεχών.



Το προσεχές Σαββατοκύριακο διεξάγεται ο 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος (9-10/11), αλλά και οι υπόλοιποι αγώνες, που διεξάγονται στα πλαίσια του ιστορικού αγώνα. Η Τροχαία Αθηνών ανακοίνωσε τα κυκλοφοριακά μέτρα, που θα ισχύουν τόσο το Σάββατο (9/10) ημέρα διεξαγωγής των 10χλμ., όσο και την Κυριακή (10/11, όπου γίνεται ο Αυθεντικός Μαραθώνιος και οι παράλληλοι αγώνες.


Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Μία ημέρα  πριν σηκώσει αυλαία η μεγαλύτερη ετήσια αθλητική διοργάνωση στην Ελλάδα, ο 37ος Μαραθώνιος της Αθήνας, ο Αυθεντικός, υποδέχεται τους κορυφαίους Μαραθωνοδρόμους, τον Αιθίοπα Lelisa Desisa και την  Κενυάτισσα Ruth Chepngetich. 


Για το παγκόσμιο μήνυμα του 37ου ΑΜΑ που ξεκινά από την Αθήνα και φτάνει σε κάθε γωνιά αναφέρεται στο μήνυμα του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Ο Δήμος Αθήνας είναι εκ των συνδιοργανωτών του Μαραθωνίου της Αθήνας.


Γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας ο 37ος Μαραθώνιος της Αθήνας συγκεντρώνει τα βλέμματα της αθλητικής κοινότητας ανά την υφήλιο. Κορυφαίες προσωπικότητες


Θα βραβευτούν στην Αθήνα!

Η Διεθνής Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων και Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων (AIMS), η οποία εκπροσωπεί πολλούς από τους μεγαλύτερους αγώνες μεγάλων αποστάσεων στον κόσμο




Ο 37ος Μαραθώνιος Αθήνας, ο Αυθεντικός άνοιξε σήμερα με τα εγκαίνια της ERGO Marathon EXPO και τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στον ίδιο χώρο με την παρουσία των φορέων και των αθλητών.









Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη επέλεξε να κάνει νέο ξεκίνημα στην αθλητική της καριέρα και να συνεχίσει την προετοιμασία της με τον έμπειρο τεχνικό του βάδην Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο.


Η μουσική δεν ηρεμεί μόνο τα πλήθη, τους δίνει ρυθμό και δύναμη. Δεν είναι τυχαίο που στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ένα σημαντικό μερίδιο



 


Η Διεθνής Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων και Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων (AIMS), η οποία εκπροσωπεί πολλούς από τους μεγαλύτερους αγώνες μεγάλων αποστάσεων στον κόσμο,


Οι περισσότερες και περισσότεροι από εμάς, έχουμε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια «ξεχασμένο» σε μια ντουλάπα. Τα αγαπημένα σας παπούτσια που έχουν κάνει τα χιλιόμετρά τους,


Στο Σάμοκοβ της Βουλγαρίας βρίσκονται αυτές τις ημέρες τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας που συμμετέχουν σε σεμινάριο που διοργανώνει η Βαλκανική Ομοσπονδία στίβου.



 


Στο Κλειστό Γυμναστήριο Ταεκβοντό Παλαιού Φαλήρου "χτυπάει" πλέον η καρδιά του 37ου Μαραθωνίου Αθήνας, και όλων των παράλληλων εκδηλώσεων


 


Ο Μάρκος Γκούρλιας είναι από τους αθλητές που έχουν συμβάλει τα τελευταία στην άνοδο του αγωνιστικού επιπέδου των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων στη χώρα μας.


 


Με βασικό σύνθημα «Τρέχουμε και Ανακυκλώνουμε», η Coca-Cola, βασικός χορηγός του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, παροτρύνει όλους φέτος να τρέξουν και να ανακυκλώσουν με στόχο έναν Μαραθώνιο Χωρίς Απορρίμματα.


 



Για μια ακόμα χρονιά η Δημόσια Τηλεόραση έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει το σύνολο των εκδηλώσεων που αφορούν τον Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό.









Γυρίζει σελίδα ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας. Από φέτος και για επόμενα οκτώ χρόνια- έως το 2026 - θα υποδέχεται στον τερματισμό τους χιλιάδες δρομείς όλων των αγώνων με ένα καινούριο μετάλλιο,



 


Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την έναρξη του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της  Αθήνας.




 


Πριν από ένα χρόνο έκανε το ντεμπούτο της στην απόσταση του Μαραθωνίου και επέλεξε να το κάνει στην δυσκολότερη ενδεχομένως διαδρομή κόσμου, στην Αυθεντική.



 


Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι η μεγαλύτερη αθλητική γιορτή που διαδραματίζεται στη χώρα μας. Κάθε χρόνο οι συμμετοχές αυξάνονται



 


Ένα νέο μετάλλιο που καταγράφει ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της παγκόσμιας Ιστορίας και το οποίο συνδέεται άρρηκτα με τη γέννηση του αγώνα του Μαραθωνίου Δρόμου


 


"Τεχνολογία & Μαζικά Δρομικά Γεγονότα" είναι το θέμα του φετινού, 13ου στη σειρά, Συμπόσιου Μαραθωνίων Δρόμων AIMS που διοργανώνεται με την ευκαιρία του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.


 segas.gr





sportsfeed.gr
Έκπληξη αποτέλεσαν φέτος τα 400μ. με εμπόδια όπου είδαμε…



sportsfeed.gr
Λίγα 24ωρα έχουν απομείνει για το Μαραθώνιο της Αθήνας με τους ελίτ…



sportsfeed.gr
Δεν είναι το φόρτε του ελληνικού στίβου τα εμπόδια και αυτό είναι…



sportsfeed.gr
Η αναστάτωση που έφερε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή με την αλλαγή…



sportsfeed.gr
Αυτό που όλες οι ομοσπονδίες αθλημάτων φοβούνται, είναι πλέον…



sportsfeed.gr
Επισημάνσεις Στυλιανίδη για τη συνταγματικότητα του νομοσχεδίου



sportsfeed.gr
Από τον ΣΕΓΑΣ λάβαμε την επίσημη τοποθέτηση του σχετικά με το νέο…



sportsfeed.gr
Λίγες ώρες πριν από τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Λευτέρη…



sportsfeed.gr
Και στους άνδρες οι επιδόσεις στις μεσαίες αποστάσεις είναι…



sportsfeed.gr
Οι μεσαίες αποστάσεις αποτελούσαν πάντα ένα από τα πλήγματα του…



sportsfeed.gr
Ο Έλιουντ Κιπτσόγκε που σύμφωνα με την World Athletics έκλεισε…



sportsfeed.gr
Σε λίγες ώρες στην διαρκή επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων θα…



sportsfeed.gr
Την απόφαση να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα…



sportsfeed.gr
Τα πλάνα της για τη νέα σεζόν αποκάλυψε η Αντζέλικα Σιντόροβα η οποία…



sportsfeed.gr
Η περίφημη σειρά αγώνων με τα διόλου ευκαταφρόνητα χρηματικά…



sportsfeed.gr
Άμεση ήταν η αντίδραση του εθνικού οργανισμού αντιντόπινγκ της…



sportsfeed.gr
Μπαίνοντας στην Ολυμπιακή χρονιά, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη πήρε την…



sportsfeed.gr
O Αιθίοπας Λελίσα Ντεσίσα και η Κενυάτισσα Ρουθ Τσέπνεγκετιτς θα…



sportsfeed.gr
Σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι κινήθηκαν οι επιδόσεις στη…



sportsfeed.gr
Την έντονη αντίθεση της εξέφρασε η ιαπωνική ομοσπονδία στίβου για την…



sportsfeed.gr
Το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Νανζίνγκ της Κίνας…



sportsfeed.gr
Το debate για τα παπούτσιου του μαραθωνίου σχετικά με το κατά πόσο…



sportsfeed.gr
Το 2019 ήταν μια σχετικά καλή χρονιά για τα σπριντ όσον αφορά στις…



sportsfeed.gr
Ο μαραθώνιος της Νέας Υόρκης είναι ο μεγαλύτερος του κόσμου και με…



sportsfeed.gr
Την πρωτοποριακή μέθοδο ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας…



sportsfeed.gr
Στο Κατοβίτσε άρχισε σήμερα το παγκόσμιο συνέδριο του World…



sportsfeed.gr
Ο επικεφαλής του παγκόσμιου οργανισμού αντιντόπινγκ, ο Βρετανος…



sportsfeed.gr
Την προ-Ολυμπιακή τους ομάδα στο στίβο για τους Αγώνες του 2020 στο…



sportsfeed.gr
Στη βουλή το νομοσχέδιο με όριο 70 έτη και αναδρομικότητα στις θητείες



sportsfeed.gr
Στη βουλή το νομοσχέδιο με όριο 70 έτη και αναδρομικότητα στις θητείες



sportsfeed.gr
Στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα θα ξεκινήσει τις σπουδές και θα…



sportsfeed.gr
Σε καλή ατμόσφαιρα εξελίχθηκε η συζήτηση του Σπύρου Καπράλου και…



sportsfeed.gr
Την υπογραφή του σπουδαίου ζωγράφου Αλέκου Φασιανού και του…




sportsfeed.gr
Η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου ανακοίνωσε σήμερα τους 5+5…



sportsfeed.gr
Οι παράπλευρες διοργανώσεις του Μαραθωνίου της Αθήνας έχουν…



sportsfeed.gr
O Τζέφρι Κάμγουορορ επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στο μαραθώνιο…



sportsfeed.gr
Τρομερό ντεμπούτο στο μαραθώνιο από τη Τζόισελιν Τζέπκοσγκεϊ που…



sportsfeed.gr
Καλές επιδόσεις sημειώθηκαν σήμερα ανά τον κόσμο σε αγώνες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου