Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Συνέχεια στα μέτρα – η ΚΥΑ, οι διευκρινίσεις ΓΓΑ για αθλητές σωματείων και οι ασάφειες


Παραμένουν σε γενικές γραμμές τα μέτρα, με ίδια ισχύ ως προς τον Αθλητισμό σε όλες τις περιοχές (αυξημένου και πολύ αυξημένου κινδύνου) και μετά τις 16 Μαρτίου, κατόπιν και της δημοσιοποίσης της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

-> ΚΥΑ 13/3/2021

-> Χάρτης υγειονομικής ασφάλειας

Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο γίνεται αποκλειστικά πεζή ή με ποδήλατο, ατομικά ή έως 3 άτομα – ελάχιστης απόστασης του 1,5 μέτρου.

Παραμένει η εξαίρεση λειτουργίας ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων (χωρίς χρήση αποδυτηρίων) αποκλειστικά και μόνο σε ομάδες έως τριών ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή και χωρίς την παρουσία θεατών, προς τον σκοπό άθλησης μέσω ατομικών αθλημάτων – με το στίβο έως 50 άτομα, αθλητές και αθλούμενοι, συνολικά, εντός της ανοικτής αθλητικής εγκατάστασης. (Η παρουσία προπονητή δεν είναι υποχρεωτική, αλλά αν υπάρχει προπονητής, μπορεί να προπονεί έως 2 αθλητές ή αθλούμενους).

Όπως αναφέρεται στη ΓΓΑ, “Οι αθλούμενοι πολίτες μπορούν να μετακινούνται με τον κωδικό SMS 6 (πεζοί ή με ποδήλατο), μέχρι νεότερης ενημέρωσης.”

Τι ισχύει για αθλητές

Από τη ΓΓΑ διευκρινίζεται πως οι αθλητές σωματείων μπορούν να μετακινούνται εντός μιας περιφερειακής ενότητας (ή εξαιρετικά στην περίπτωση της Αττικής εντός των ορίων της Περιφέρειας), από την κατοικία τους στον χώρο άθλησης. Πρέπει υποχρεωτικά για τον σκοπό αυτό να φέρουν:

  1. Βεβαίωση του σωματείου τους που θα αναγράφει:
    α. ονοματεπώνυμο αθλητή,
    β. άθλημα
    γ. αριθμό δελτίου αθλητή από την αντίστοιχη ομοσπονδία
    δ. μέρες και ώρες προπόνησης (μία προπόνηση την ημέρα)
    ε. τόπο κατοικίας του αθλητή
    στ. τόπο προπόνησης
  2. Φωτοτυπία δελτίου αθλητή από την αντίστοιχη ομοσπονδία
    (Για την πρόσβαση στις ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις της παρούσας παραγράφου δεν απαιτείται η διενέργεια προληπτικού ελέγχου covid19 με τεστ.)

Ως προς τα αθλήματα που διεξάγονται στο ύπαιθρο ή σε ελεύθερους χώρους, και εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, μεταξύ αυτών βάδην, δρόμος αποστάσεων: τα προπονητικά γκρουπ να μην υπερβαίνουν τα 7 άτομα, τηρώντας αποστάσεις τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ των αθλητών/αθλούμενων.

-> Διευκρινιστικές οδηγίες ΓΓΑ (11/3/2021)

Ασάφειες σε μετακίνηση και σε προπονητές

Ως προς τη μετακίνηση των αθλητών, εμμέσως -με επιφύλαξη- προκύπτει ότι μπορούν να μετακινηθούν όχι μόνο πεζοί ή με ποδήλατο, καθώς γίνεται διαχωρισμός αθλητών και αθλουμένων.

Ερωτηματικό παραμένει η κατάσταση με τους προπονητές, που αναφέρονται μεν στις ομάδες 3 ατόμων στις ανοικτες εγκαταστάσεις, εντάσσονται στις διευκρινίσεις και οι αθλητές σωματείων αλλά δεν υπάρχει κάτι για προπονητές, παρά μόνο για άλλες υπηρεσίες.

Οι δραστηριότητες αθλητικών ομίλων (εκτός των γνωστών εξαιρέσεων) παραμένουν σε αναστολή.
Στην ΚΥΑ ορίζονται ως εξαιρεση στην αναστολή, υπηρεσίες που σχετίζονται με αθλητές που συμμετέχουν σε ατομικά αθλήματα και σε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες/ΚΑΔ 93.19.

-> ΚΑΔ
-> Επικαιροποιημένες οδηγίες για τη διαδικασία ελέγχων COVID-19 και
για τη διαχείριση κρούσματος στον αθλητισμό

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου