Σάββατο 7 Αυγούστου 2021



 


Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας της και μία από τις μεγαλύτερες της χώρας μας στη διοργάνωση κατακτώντας την όγδοη θέση στα 20χλμ. βάδην, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

 

 


Με 22 αθλητές και αθλήτριες θα συμμετάσχει η χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, το οποίο θα γίνει στο Ναϊρόμπι της Κένυας από 17 έως 22 Αυγούστου και θα αποτελέσει την τελευταία μεγάλη διοργάνωση της χρονιάς.

 

 


Ένα ακόμη γκρουπ αθλητών και αθλητριών μας έφτασε στην Ελλάδα. Οι Χρήστος Φραντζεσκάκης, Μιχάλης Αναστασάκης, Σταματία Σκαρβέλη και Ειρήνη Βασιλείου επέστρεψαν στην Ελλάδα την Πέμπτη (5/8), ενώ σήμερα οι Κώστας Δουβαλίδης και Δημήτρης Τσιάμης.

 

 


Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

 

 


Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ συμμετείχε στα 50χλμ. βάδην, στο Σάπορο της Ιαπωνίας σε έναν αγώνα όπου βασίστηκε κυρίως στην τακτική και λιγότερο στο κυνήγι των επιδόσεων.



 

 

 

Η όγδοη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο είναι η τελευταία ημέρα στη διοργάνωση με ελληνική εκπροσώπηση. Στο Σάπορο της Ιαπωνία μακριά από τα φώτα του ολυμπιακού σταδίου και τον παλμό των Ολυμπιακών Αγώνων, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η Πένυ Τσινοπούλου και η Κυριακή Φιλτσισάκου, θα πάρουν θέση εκκίνησης στον τελικό των 20χλμ. βάδην.

 

 


φωτογραφία: eurokinissi

Η Κατερίνα Στεφανίδη, μπορεί να μην κατάφερε να κατακτήσει σήμερα μετάλλιο, ωστόσο καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια κατάφερε να καταταχθεί τέταρτη και να βρεθεί για μία ακόμη φορά ανάμεσα στις κορυφαίες του κόσμου.

 

 

φωτογραφία: eurokinissi

Σε έναν τελικό με πολλά άκυρα άλματα και πολλές ανατροπές στο φινάλε, η χώρα μας είδε την Κατερίνα Στεφανίδη και την Νικόλ Κυριακοπούλου να βρίσκονται για μία ακόμη φορά ψηλά στη τελική κατάταξη.

 

 

Με το ίδιο λαμπερό χαμόγελο και ακόμη μεγαλύτερη όρεξη να κυνηγήσει μεγαλύτερες διακρίσεις τα επόμενα χρόνια, επέστρεψε σήμερα στην Αθήνα ο Εμμανουήλ Καραλής, από το Τόκιο, όπου συμμετείχε στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

 

Με χειροκροτήματα, αγκαλιές και φιλιά υποδέχθηκε τον "χρυσό" Ολυμπιονίκη στην Αθήνα Μίλτο Τεντόγλου, η οικογένεια του.

 

ΣΤΙΒΟΣ

 

Σε συνθήκες διαφορετικές, μακριά από το Ολυμπιακό Χωριό και τον παλμό των Ολυμπιακών Αγώνων μαραθωνοδρόμοι και βαδιστές θα κληθούν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στη διοργάνωση στο Σάπορο περίπου 1.000 χιλιόμετρα από το επίκεντρο των Αγώνων.

 

 

Το πρόγραμμα της έκτης ημέρας των Ολυμπιακών Αγώνων, μπορεί να μην είχε ελληνική συμμετοχή, ωστόσο είχε φοβερές επιδόσεις από τους αστέρες του παγκόσμιου στίβου.

 

 

Πολλά προβλήματα έχουν δημιουργήσει οι φωτιές που ξέσπασαν τα τελευταία 24ωρα, σε Αττική Εύβοια και Πελοπόννησο, με αποτέλεσμα χιλιάδες συμπολίτες μας να περνάνε δύσκολες στιγμές. 

 

 

Κοντεύουν πέντε χρόνια από εκείνο το απόγευμα στο Ρίο ντε Τζανέιρο όπου η Κατερίνα Στεφανίδη πανηγύρισε με την ψυχή της το άλμα της στα 4,85 μ., που της χάρισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

 

Στην Αθήνα έφτασε σήμερα το μεσημέρι η πρωταθλήτρια των ψηλών εμποδίων Ελισάβετ Πεσιρίδου, όπου συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

 

 

Ο πρωταθλητής του μήκους Μίλτος Τεντόγλου, επιστρέφει στην Αθήνα αργά σήμερα το βράδυ και μαζί του φέρνει το χρυσό μετάλλιο, που κατέκτησε στο μήκος στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

 

Πριν ακόμη συμπληρώσει τα 22 του χρόνια κατάφερε να εκπληρώσει ένα από τα παιδικά του όνειρα.

 

 Ο Michael Jordan παραδίδει μαθήματα επαγγελματικής επιτυχίας

Συντάκτης: Κώστας Σταματόπουλος

Ο Michael Jordan διέγραψε μια ονειρική πορεία στον χώρο του μπάσκετ, η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα προσωπικά χαρακτηριστικά και τις δεξιότητές του και μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει μάθημα επιτυχίας για κάθε επαγγελματία.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε το ντοκιμαντέρ “The Last Dance’’ με θέμα τον πρώην αστέρα του NBA, τον Michael Jordan, και την ομάδα του, τους Chicago Bulls. Εκείνους που έχουν ζήσει τη δεκαετία του 1990, και ιδιαίτερα τους ανθρώπους του μπάσκετ, το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ τους έκανε να αναπολήσουν τις παλιές καλές ημέρες του αθλήματος.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκω και εγώ, που ήμουν θαυμαστής τόσο του συγκεκριμένου αθλητή όσο και της ομάδας του. Παρακολουθώντας το ντοκιμαντέρ, αρχικά ένιωσα νοσταλγία· στη συνέχεια χαρά. Τελικά όμως αντιλήφθηκα ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν είχα συνειδητοποιήσει το μεγαλείο του Jordan και των Bulls. Ένα μεγαλείο που δεν περιορίζεται μόνο στο ταλέντο των ανθρώπων αλλά επεκτείνεται και στη νοοτροπία τους. Στο παρόν άρθρο θα προσπαθήσω να αποκρυπτογραφήσω αυτά που έκαναν τον Jordan τόσο μεγάλο αθλητή και προσωπικότητα, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερο άρθρο, όπου θα γίνει η αντίστοιχη προσπάθεια για την ομάδα των Chicago Bulls. Ο λόγος που το κάνω αυτό δεν είναι για να τους γράψω ακόμα έναν ύμνο, αλλά για να αναδείξω τα στοιχεία που είναι απαραίτητα να έχει ένας επαγγελματίας για να επιτύχει, ανεξαρτήτως του χώρου στον οποίο ανήκει, ή να διαθέτει μία επιχείρηση για να ευημερήσει.

Ταλέντο και δουλειά


Στην Αθήνα έφτασε σήμερα το μεσημέρι η πρωταθλήτρια των ψηλών εμποδίων Ελισάβετ Πεσιρίδου, όπου συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

 

 


Ο πρωταθλητής του μήκους Μίλτος Τεντόγλου, επιστρέφει στην Αθήνα αργά σήμερα το βράδυ και μαζί του φέρνει το χρυσό μετάλλιο, που κατέκτησε στο μήκος στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

 


Πριν ακόμη συμπληρώσει τα 22 του χρόνια κατάφερε να εκπληρώσει ένα από τα παιδικά του όνειρα.

 

 


Τα ξημερώματα της Τετάρτης επέστρεψε από το Τόκιο το πρώτο - μικρό- γκρουπ της ελληνικής ομάδας, που συμμετείχε στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες .

 

 



Η Ελέιν Τόμσον επιβεβαίωσε την απόλυτη κυριαρχία της στους 32ους Ολυμπιακούς του Τόκιο, αφού έγινε η πρώτη αθλήτρια που υπερασπίζεται τα χρυσά της μετάλλια τόσο στα 100 μ. όσο και στα 200 μέτρα.

 

 


Την μεγαλύτερη - μέχρι σήμερα - διάκριση της καριέρας του πέτυχε ο Εμμανουήλ Καραλής στου 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

 

 


Ο Κώστας Δουβαλίδης μπορεί να μην προκρίθηκε στον ημιτελικό των 110 μ. εμπ., όπως έκανε στις τρεις προηγούμενες συμμετοχές του στη διοργάνωση, ωστόσο κατάφερε στη σημαντικότερη κούρσα της σεζόν να ξεπεράσει το φετινό του ρεκόρ.

 

 


Ο "χρυσός" ολυμπιονίκης του Τόκιο Μίλτος Τεντόγλου επιστρέφει στην Ελλάδα τα ξημερώματα Πέμπτης (5/8).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου