Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

 

 

Η επιτροπή επιμόρφωσης και επιστημονικής στήριξης του ΣΕΓΑΣ διοργάνωσε την Δευτέρα (29/11) εκπαιδευτικό σεμινάριο σε συνεργασία με τον ΕΟΚΑΝ, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση αθλητών και προπονητών σε θέματα, που αφορούν στο ντόπινγκ.



 

 

Η ανεπίσημη αξιολόγηση - κατάταξη των σωματείων του 2021 εστάλη στα σωματεία και στις ΕΑΣ όλης της χώρας.


Αθλητισμός, Στίβος, Αλμα Εις Υψος, Junior Gala Mannheim 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ & ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΔΙΕΘΝΟΥΣ MEETING ΣΤΙΒΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 29 Νοεμβρίου 2021

Αγαπητοί φίλοι,

Ως άνθρωποι του αθλητισμού, εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων και μέλη του
ΣΕΓΑΣ, που θέλουν να προσφέρουν στον χώρο του στίβου αλλά και στην πόλη
την οποία αγαπούν, πήραμε την πρωτοβουλία και καλούμε όλα τα αθλητικά
σωματεία στίβου της Θεσσαλονίκης, να κάνουμε μία κοινή προσπάθεια και να
προχωρήσουμε από το 2022 στη διοργάνωση ενός meeting στίβου με διεθνείς
συμμετοχές, όπως ακριβώς συνέβαινε στην πόλη μας μέχρι πριν από 14
περίπου χρόνια.

 

ΣΤΙΒΟΣ

 

«Έφυγε» σε ηλικία 52 ετών ο Σι Τζέι Χάντερ

Δίχως να γίνει γνωστή η αιτία θανάτου, πριν από λίγο αμερικάνικα ΜΜΕ ανέφεραν πως ο παγκόσμιος πρωταθλητής της σφαιροβολίας του 1999, δεν είναι πια στη ζωή.

Ο Σι Τζέι Χάντερ, αν και στο βιογραφικό του είχε εκτός από το χρυσό στο παγκόσμιο του 1999 έχει και ένα χάλκινο το 1997 στην Αθήνα και ήταν 2ος στο παγκόσμιο κλειστού το 1995, στην ιστορία έμεινε για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο της Balco. Εκείνη την εποχή ήταν ο σύζυγος της Μάριον Τζόουνς (παντρεύτηκαν το 1998 και χώρισαν το 2002) και λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000, βρέθηκε θετικός στην νανδρολόνη αγωνιζόμενος σο Όσλο στους περίφημους αγώνες Μπίσλετ. Tο ατομικό ρεκόρ του Χάντερ ήταν 21.87μ.

 

Συνέδριο ABAF: Βράβευση Τεντόγλου & Πομάσκι, απόσυρση Karamarinov, ένταξη …Μάλτας

Στο Βελιγράδι έγινε στις 26/11 το Συνέδριο της Βαλκανικής Ένωσης, παρουσία και του προέδρου της WA, Sebastian Coe, με αρκετές σημαντικές αποφάσεις – ενώ ο Μίλτος Τεντόγλου τιμήθηκε ως κορυφαίος αθλητης της χρονιάς.

Ο Dobromir Karamarinov, που πλέον είναι πρόεδρος της ΕΑΑ, προήδρευσε για τελευταία φορά σε συνέδριο της ABAF, καθώς αποσύρθηκε και πλέον θα είναι επίτιμος Πρόεδρος. Είχε αναλάβει το 2021, με την ABAF τότε να αριθμεί 7 χώρες και προχώρησε σε διεύρυνσή της.
Ως τις εκλογές του 2023 στο Βελιγράδι, καθήκοντα προέδρου θα έχουν οι πρότινος οι Slobodan Brankovic (Σεβία) και Fatih Cintimar (Τουρκία) ενώ αντιπρόεδροι θα είναι οι Adrian Mlădinoiu (Ρουμανία) και Plamen Krastev (Βουλγαρία) και ΓΓ παραμένει η Galia Puhaleva (Βουλγαρία).

Μια ακόμα χώρα που δεν έχει σχέση με τα Βαλκάνια, η Μάλτα, αποτελεί πλέον το 22ο μέλος της Βαλκανικής Ένωσης.
Επίσης αποφασίστηκε πως από το 2022 στους Βαλκανικούς αγώνες, θα μπορούν να μετέχουν εκτός συναγωνισμού και αθλητές από χώρες εκτός ABAF κι Ευρώπης. Η απόφαση αυτή πάρθηκε ύστερα από σχετικό αίτημα που είχαν καταθέσει οι ομοσπονδίες του Ιράν και του Κιργιστάν.
Για το ενδεχόμενο συμμετοχής Ομάδας Προσφύγων, αποφασίσθηκε πως αρχικά θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία και σε επόμενο στάδιο να επιτραπεί η συμμετοχή.

-> Ιστορικό Βαλκανικών & ABAF

Η Ελλάδα θα διοργανώσει το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βάδην, τέλη Μαρτίου ή αρχές Απριλίου.

Στο πρόγραμμά τους προστέθηκαν τα 35χλμ. (που βέβαια από το 2022 θα πάρουν τη θέση των 50χλμ) και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Σκυταλοδρομιών το αγώνισμα της μεικτής σκυταλοδρομίας 4Χ400μ.
Δεν θα συμπεριληφθεί στο Βαλκανικό Κ18 η “Σουηδική” Σκυταλοδρομία 1000μ. (100μ.-200μ.-300μ.-400μ.) καθώς το πρωτάθλημα διεξάγεται σε μία ημέρα.

Ακόμα δεν έχει οριστεί ημερομηνία για το Βαλκανικό Κ18 που θα γίνει στη Σερβία, ενώ δεν έχει οριστικοποιηθεί το Κ20 με αρχικό πλάνο για τις 16-17/7 στο Ντενιζλί της Τουρκίας.

-> Καλεντάρι 2022

Προτάσεις του ΣΕΓΑΣ θα συζητηθούν σε επόμενη συνάντηση και αφορούν την οριστικοποίηση των ημερομηνιών διεξαγωγής των Βαλκανικών Πρωταθλημάτων στα πρότυπα της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, προκειμένου να διευκολύνονται οι Εθνικές Ομοσπονδίες στην κατάρτιση του εθνικού καλενταριού, καθώς και η ενίσχυση και επιβράβευση των διοργανωτών αγώνων της σειράς World Athletics Tour/Europe από την ABAF.

Στο συνέδριο ήταν και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα που συζήτησε με τον Karamarinov τη δυνατότητα ίδρυσης Βαλκανικού Κέντρου Προετοιμασίας Αθλητών Στίβου στην Ελλάδα ενώ ο πρόεδρος της ΕΑ υποσχέθηκε ότι μέσω της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, θα συμβάλλει στην προμήθεια του αθλητικού εξοπλισμού που θα απαιτηθεί. Απώτερος στόχος είναι να δημιουργηθεί δίκτυο προπονητικών κέντρων στα βαλκάνια, ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι αθλητές της Ευρώπης και να γίνονται μεικτά καμπ.

Στη διάρκεια του Gala o Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής των Βαλκανίων για το 2021, ενώ το αντίστοιχο βραβείο στις γυναίκες έλαβε η Ivana Spanovic.
Πομάσκι τιμήθηκε από τον Καραμαρίνοφ, τόσο για το χρυσό μετάλλιο του Τεντόγλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όσο και για την προσφορά στον κλασικό αθλητισμό των Βαλκανίων και της Ευρώπης γενικότερα.

Στην Αθήνα θα φιλοξενηθεί το Gala της Βαλκανικής Ένωσης (ABAF) του 2022.

Δουβλίνο μέσω Τρικάλων – Η ομάδα για το ευρωπαικό ανωμάλου

Στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου, που γίνεται από το 1994 σε ετήσια βάση και φέτος είναι στις 12/12 στο Δουβλίνο (που είχε ματαιωθεί πέρυσι) η Ελλάδα θα έχει 13μελη αποστολή.

Οι αθλητές και αθλήτριες, στο πρώτο από μια σειρά προπονητικών καμπ, συγκεντρώθηκαν στα Τρίκαλα για δεκαήμερη προετοιμασία – κατά κύριο λόγο στο αθλητικό κέντρο Σκαμνιών όπου διεξαγεται συνήθως και το πανελλήνιο πρωτάθλημα αλλά και στο νέο Στάδιο της Καλαμπάκας.

Στην ομάδα είναι οι 2 πρώτοι-ες των κατηγοριών Κ20 και Κ23 καθώς και των γυναικών
(δεν θα έχουμε εκπροσώπηση στους άνδρες) που είναι τα αγωνίσματα που γίνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου