Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Στο Τόκιο θα πάρει το χρυσό

9
Για πολλούς ήταν μια από τις εκπλήξεις των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων στον στίβο. Για άλλους, απλά το αποτέλεσμα της καλής δουλειάς που γίνεται και… προάγγελος του τι θα συμβεί σε 4 χρόνια στο Τόκιο.
Πηγή: sportsfeed.gr
Ο λόγος για την ομάδα σκυταλοδρομίας 4×100 της Ιαπωνίας που τερμάτισε δεύτερη, πίσω από την Τζαμάικα του Μπολτ και της παρέας του, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο στο Ρίο. Μάλιστα, στην κούρσα ξεπέρασε ακόμα και τις ΗΠΑ, έτερον εκάτερον αν αυτές στην συνέχεια ακυρώθηκαν. Και να μην συνέβαινε αυτό, η Ιαπωνία τις είχε ξεπεράσει.
Είναι φανερό ότι στην Ιαπωνία έχτιζαν εδώ και χρόνια σιγά – σιγά μια ισχυρή σκυτάλη, κάτι που αποτελεί έκπληξη, καθώς ως χώρα δεν διακρίνονταν ποτέ στις ταχύτητες παρά μονάχα στο βάδην και στον μαραθώνιο, άντε και ένας Μουροφούσι που έκανε το «μπρέικ« στις ρίψεις. Ωστόσο η δουλειά στις σκυτάλες είναι κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο ούτε από τον Μπολτ, ο οποίος δεν έδειξε να εκπλήσσεται από την απόδοσή της. «Είναι αυτό που λέμε “ομαδική δουλειά”. Στο πέρασμα των ετών έχω παρατηρήσει ότι τόσο η Ιαπωνία όσο και η Κίνα κάνουν καταπληκτικές αλλαγές στις σκυτάλες», τόνισε ο απόλυτος σουπερστάρ των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων.
Η ομάδα της Ιαπωνίας προπονούνταν μαζί από τον Μάρτιο, για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Όμως οι καλές αλλαγές δεν αρκούν. Χρειάζονται και καλοί σπρίντερ. Οι Ιάπωνες φαίνεται ότι βρήκαν όμως και σε αυτό την λύση. Ο Ασούκα Κέμπριτζ που πήρε τελευταίος την σκυτάλη, είναι… μισός Τζαμαϊκανός. Η μητέρα του είναι μεν Γιαπωνέζα, ο πατέρας του όμως είναι από το νησί του Μπολτ, του Μπλέικ και της παρέας τους. Γεννήθηκε μάλιστα πριν 23 χρόνια στο νησί της Καραϊβικής, αλλά μετακόμισαν οικογενειακώς στην Ιαπωνία όταν ήταν 2 ετών. Δεν ξέρει καν να μιλάει αγγλικά. Έχει ρεκόρ 10.10 στα 100 μέτρα. Ωστόσο η τζαμαϊκανή καταγωγή του δεν πέρασε απαρατήρητη από τους δημοσιογράφους, που έσπευσαν να τον ρωτήσουν σχετικά, για να λάβουν την απάντηση ότι δεν την απαρνείται, αλλά νιώθει πρωτίστως Ιάπωνας και έχει γίνει ο αθλητής που γνωρίζουμε σήμερα στην Ιαπωνία.
Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι από την συγκεκριμένη ομάδα της Ιαπωνίας έλειπε ένας άλλος από τους καλύτερούς της σπρίντερ, λόγω τραυματισμού. Ο λόγος για τον μόλις 17 ετών Αμπντούλ Χακίμ Σάνι Μπράουν, που πέρυσι αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων – νεανίδων. Με μητέρα Γιαπωνέζα και πατέρα από την Γκάνα, θεωρείται το επόμενο μεγάλο ταλέντο των σπριντ. Προσθέστε λοιπόν και αυτόν στην ήδη επιτυχημένη ομάδα της Ιαπωνίας, αφαιρέστε τον Μπολτ που αποσύρεται και έχετε ενδεχομένως την λύση στο παζλ της μικρής σκυτάλης του 2020 στο Τόκιο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου