Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Αλλαγές σε συνεργασίες αθλητών – προπονητών επιβάλλει ο ΣΕΓΑΣ

Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ για τη νέα σεζόν είχε και μία είδηση που θα επιφέρει ανακατατάξεις σε κάποιες συνεργασίες αθλητών και αθλητριών με προπονητές, αφού κατατέθηκε η πρόταση να μην μπαίνουν στο σχεδιασμό αυτοί που συνεργάζονται με προπονητές που στο παρελθόν είχαν αθλητή ή αθλήτρια που βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών.
του Θανάση Νικολάου nikolaou@sportsfeed.gr follow me @ThanNikolaou
Αυτή η πρόταση θα προκαλέσει σίγουρα κάποιες ανακατατάξεις καθώς υπάρχει ήδη ένα πρόσφατο κρούσμα από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου (που όμως η αθλήτρια είχε χρεωθεί σε ομοσπονδία του ΣΕΓΑΣ) και ένα από πέρσι το χειμώνα τα οποία ακόμα εκκρεμούν.
Επίσης υπάρχουν και περιπτώσεις παλαιότερων ετών με ποινές από την IAAF και τη ΔΟΕ με αθλητές/αθλήτριες εντός όχι μόνο του σχεδιασμού αλλά και των Εθνικών ομάδων.
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, θα υπάρξουν αλλαγές σε συνεργασίες που δε θα περάσουν απαρατήρητες…

Οι προτάσεις για το 2018 όπως αυτές κατατέθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ
1. Οι αθλητές του σχεδιασμού συνεργάζονται αποκλειστικά με ομοσπονδιακό προπονητή ή συνεργάτη της ομοσπονδίας. Αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη στις παροχές του σχεδιασμού (σ.σ. το κρούσμα του παγκόσμιου πρωταθλήματος, προπονούνταν με… φαρμακοποιό).
2. Οι ομοσπονδιακοί προπονητές πρέπει να έχουν αποκλειστική απασχόληση με την ομοσπονδία. Επιτρέπεται η συνεργασία με σωματείο σε συνεργάτες ομοσπονδιακούς με μηδενικές ή μειωμένες αποδοχές εκ μέρους της ομοσπονδίας.
3. Κανένας αθλητής του σχεδιασμού δεν επιτρέπεται να συνεργάζεται με προπονητή, που αθλητής του έχει τιμωρηθεί στο παρελθόν για υποθέσεις ντόπινγκ.
4. Στόχος της ομοσπονδίας είναι η βελτίωση των αποδοχών των ομοσπονδιακών προπονητών πλήρους απασχόλησης και η βελτίωση του συστήματος πριμοδότησης των σωματειακών και ομοσπονδιακών προπονητών (σ.σ. στην πρόταση Νο2 λέει το εντελώς αντίθετο).
5. Στόχος της νέας χρονιάς είναι επίσης η πλήρης ανάπτυξη του προγράμματος επιστημονικής υποστήριξης των αθλητών που ξεκίνησε πειραματικά το 2016. Η ένταξη όλων των αθλητών του σχεδιασμού στο πρόγραμμα αυτό είναι απαραίτητη και υποχρεωτική (σ.σ. ισχύει κυρίως για τους αθλητές και τις αθλήτριες που βρίσκονται στο Λεκανοπέδιο, καθώς δεν καλύπτονται έξοδα μετακινήσεων για να πάει κάποιος για παράδειγμα από τη Χίο στην Αθήνα).

sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου