Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Η ώρα του στίβου στην Πάτρα στις 8-11/8


Στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, κεκλεισμένων των θυρών φέτος, θα διεξαχθεί για 5η συνεχή (και 7η συνολικά) φορά το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Ανδρών-Γυναικών, στις 8-9 Αυγούστου 2020 σε μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά με τους αθλητές ωστόσο να δείχνουν και επιθυμία αλλά και καλή απόδοση παρά τις δύσκολες συνθήκες.

-> Πρόγραμμα /συμμετοχές /ιστορικό /infos

Παράλληλα θα διεξαχθεί και το πανελλήνιο Κ23 (κάτι που είχε γίνει και τα έτη 2009 έως 2012 και το 2015) ενώ θα ακολουθήσουν οι σκυταλοδρομίες Νέων (->εδώ) και το πανελλήνιο συνθέτων (->εδώ) το επόμενο διήμερο 10-11/8.

Είναι το 106ο πρωτάθλημα Ανδρών και 84ο Γυναικών. Το 1ο πανελλήνιο πρωτάθλημα από τον ΣΕΓΑΣ έγινε το 1901, αλλά είχε προηγηθεί αυτό του 1896 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Νικητές σύλλογοι πέρυσι ήταν ο Ολυμπιακός ΣΦΠ στους άνδρες (για 4η συνεχή χρονιά) και ο ΓΣ Κηφισιάς στις γυναίκες, ενώ πολυνίκης είναι ο Πανελλήνιος ΓΣ.
Από 16 νίκες σε ένα αγώνισμα είχαν καταφέρει ο Περικλής Ιακωβάκης και ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου. Στις γυναίκες, πολυνίκης είναι η Ελένη Φιλάνδρα με 11 νίκες.

Ειδικές συνθήκες

Το υγειονομικό πρωτόκολλο και ειδικές οδηγίες διεξαγωγής υπάρχουν για το πρωτάθλημα.

Το πρωί θα διεξαχθούν προκριματικά στα ατομικά αγωνίσματα που διεξάγονται εξ’ολοκληρου σε διαδρόμους, με τους αθλητές ως γνωστόν να αγωνίζονται διάδρομο παρά διάδρομο γα πρόκριση σε 2 τελικές σειρές των τεσσάρων αθλητών.

Όλα τα υπόλοιπα αγωνίσματα έχουν απευθείας τελικούς των 12 το απόγευμα. Οι αθλητές προκρίθηκαν με μοναδικό κριτήριο φέτος τις επιδόσεις τους στο διασυλλογικό Α/Γ, συν την προσθήκη κάποιων που ήταν τραυματίες και ήταν πέρυσι στην 4αδα.

Γιοα τους περισσότερους αθλητές αυτός θα είναι ο 2ος ή 3ος αγώνας στη σεζόν.

Την Παρασκευή 7/8 η εγκατάσταση θα διατεθεί στους Συλλόγους για προπόνηση των αθλητών από 17:30 – 20:00.

Προσοχή, με το νέο πρόγραμμα έχει γίνει αντιστροφή στα επί κοντώ: Γυναικών και Ανδρών θα γίνουν Σάββατο και Κυριακή αντίστοιχα.

Ζωντανή μετάδοση θα υπάρξει από την ΕΡΤ sports στα απογευματινά προγράμματα, το Σάββατο και την Κυριακή από τις 7μμ.

Με φόρα από ρεκόρ

Η Ελίνα Τζένγκο με πρόσφατο το μεγάλο παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων στον ακοντισμό, η Σπυριδούλα Καρύδη με τα ρεκόρ νεανίδων σε μήκος και τριπλούν οι μικρές (για το πρωτάθλημα Νέων) Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στα σπριντ και Άννα Χατζηπουργάνη στα χαμηλά εμπόδια είναι από τις πολύ ενδιαφέρουσες παρουσίες και βέβαια θα επιδιώξουν νέα ρεκόρ.

Τα σερί

Από τους μετέχοντες, ο Κώστας Φιλιππίδης έχει 11 σερί νίκες στο επί κοντώ και ο Κώστας Δουβαλίδης 10 σερί στα ψηλά εμπόδια, αμφότεροι με 12 νίκες συνολικά.
Στις 9 σερί νίκες είναι η Κρίστυ Αναγνωστοπούλου στη δισκοβολία, ενώ σε σύνολο σε ένα αγώνισμα, έχει 10 ο Δημήτρης Τσιάμης στο τριπλούν και 9 ο Ανδρέας Δημητράκης στα 1500μ.

Οι απουσίες

Οι αθλητές που πέτυχαν την κορυφαία επίδοση της διοργάνωσης και πήραν το σχετικό βραβείο “Ι.Σταματόπουλος” τα τελευταία 3 χρόνια, η Κατερίνα Στεφανίδη (τελευταία στιγμή λόγω ενοχλήσεων σε κοιλιακό-προσαγωγό) κι ενδιάμεσα ο Μίλτος Τεντόγλου, δυστυχώς θα απουσιάζουν. Επίσης η Βούλα Παπαχρήστου, ο Κώστας Μπανιώτης, η Μαρία Μπελιμπασάκη, η Ελισάβετ Πεσιρίδου που θα κάνει μόνο σκυτάλη και τα αδέρφια Σκαρβέλη που είναι στις ΗΠΑ (όπως και η Αλεξι Παππας) είναι βασικές απουσίες – που πάντα βέβαια θα υπάρχουν κάποιες.

Αναμετρήσεις

Αρκετά είναι τα αγωνίσματα που αναμένονται καλές αναμετρήσεις.

Στο επί κοντώ στους άνδρες ο Κώστας Φιλιππίδης και ο Εμμανουήλ Καραλής και στις γυναίκες η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Ελένη Πόλακ συγκεντρώνουν σαφώς πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Σε υψηλό επίπεδο το ύψος γυναικών με Ζάκκα, Γκούσιν, Βαγγέλη, Δόση.
Στο μήκος η Καρύδη με την Κολοκυθά, στο τριπλούν οι Τσιάμης, Μπόφτσης, Ανδρικόπουλος.
Στη σφυροβολία, που θα γίνει στο προπονητήριο Λαδόπουλου, οι Αναστασάκης, Φραντζεσκάκης και οι Κοροσίδου, Κοσμίδου.

Πολύ ωραία κούραα αναμένεται το 5αρι, όπου τρέχουν Γκούρλιας, Αναγνώστου, Δημητράκης, Γκελαούζος, όπως και στα 800μ. που θα είναι οι Κοτίτσας, Κεραμάς, Καλάκος, Λαγός, ενώ στις γυναίκες η Έλλη Δεληγιάννη θα καταδιώξει τη Γιαννοπούλου αλλά και το ρεκόρ νεανίδων. Από τις ενδιαφέρουσες κούρσες τα 400μ. εμπ. γυναικών με τη Γναφάκη, την Χατζηπουργάνη, την Κιάφα και την Τόκα που θα τρέξει έστω και με πρόβλημα.

Στα σπριντ στους άνδρες ο Νυφαντόπουλος, ο Ζήκος και οι ανερχόμενοι Βροντινος, Χρυσαφης και στα 200μ. οι Τριβυζάς, Γκαραγκάνης, Γρανιτσιώτης. Στις γυναίκες η Σπανουδάκη με τη Γάτου και την Σαμάνη – και στα 200μ. με τη Βασιλείου.

Δείτε και πως είναι η λίστα των καλύτερων του 2020 ως τώρα:
-> Top2020

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου