Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Τύποι τρεξίματος και αποφυγή καταπόνησης, για μέγιστη ενεργειακή απόδοση


Αναδημοσιεύουμε άρθρο του Καθηγητή Παναγιώτη Β. Τσακλή που αναρτήθηκε στις 29/9 στην ιστοσελίδα zougla.gr (->εδώ) αυτούσιο – έχοντας απλά τονίσει ορισμένα σημεία.

Η πρώιμη εικόνα του Αυστραλοπιθήκου (‘Lucy’, Australopithecusafarensis) υπέστη πολλές αλλαγές και προσαρμογές στο σχεδιασμό του σκελετού του, περίπου στην εποχή του Πλειόκαινου/Πλειστόκαινου, περί τα 2 εκατομμύρια χρόνια, με θετικά αποτελέσματα για την κίνηση και την επιβίωση του είδους. Σαν αποτέλεσμα, απόκτησε μακρύτερα πίσω πόδια και κοντύτερα δάκτυλα, σε συνδυασμό με το σχηματισμό της καμάρας στο πόδι, προσαρμογή που του επέτρεψε να τρέχει με γυμνό πόδι και να κυνηγά. Αυτό το είδος μετακίνησης (διποδική) εξακολούθησε για εκατομμύρια χρόνια και ουσιαστικά λειτουργούσαμε δίχως παπούτσια για περισσότερο από το 99% αυτού του χρόνου.

Η ανατομική αυτή τελειοποίηση του ποδιού μας, στη διάρκεια του χρόνου, δεν αφορά μόνο την σκελετική δομή και αρχιτεκτονική του, αλλά και τη φυσική λειτουργία των μαλακών ιστών του ποδιού, δηλαδή των συνδέσμων, τενόντων και ιδιαίτερα των μυών. 





Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει θέσει σε λειτουργία το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, στο οποίο μπορούν να μπουν και να καταχωρήσουν τα στοιχεία τους τα Σωματεία που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση.

 

  

Παράταση τριών ημερών θα πάρει η φετινή περίοδος των μεταγραφών, όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ, στη συνεδρίαση της Τετάρτης (7/10).

 

 


 



 
 
 
sportsfeed.gr
Δύο δρομείς θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στο παγκόσμιο…
 
 
 

 

Τα ονόματα των τεχνικών, που θα συνεργαστούν με την ομοσπονδία τη νέα χρονιά έγιναν σήμερα γνωστά.

 

 

 

Η ματαίωση του Μαραθωνίου Αθήνας για το 2020 είναι δυστυχώς ένα γεγονός που λυπεί όχι μόνο τον  ΣΕΓΑΣ ως διοργανωτή, αλλά και το σύνολο της δρομικής κοινότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  

 

 

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά,

 


 
sportsfeed.gr
Ένα άτυπο ρεκόρ κρατά η Αλβανίδα δρομέας Λουίζα Γκέκα που από χθες…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου