Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

 
 
 
athletics-magazine.gr
Το Athletics magazine σας μεταφέρει διάφορα πρόσφατα σημαντικά…
Το Athletics magazine σας μεταφέρει διάφορα πρόσφατα σημαντικά γεγονότα από το εξωτερικό.
 
 
 
athletics-magazine.gr
Η Βαλκανική Ομοσπονδία απέστειλε στις ομοσπονδίες-μέλη της την…
Η Βαλκανική Ομοσπονδία απέστειλε στις ομοσπονδίες-μέλη της την πρόταση για το καλεντάρι στίβου για τη νέα χρονιά, με ένα ερωτηματικό που αφορά το Βαλκανικό Πρωτάθλ...

Διεθνείς ειδήσεις

Πολλά γεγονότα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στο εξωτερικό και το Athletics magazine σας μεταφέρει κάποια από τα κυριότερα.

Του Τόλη Λελεκίδη

ΒΕΛΓΙΟ: Αναβλήθηκε η παραδοσιακός σειρά αγώνων ανωμάλου δρόμου που ήταν να γίνουν από τον Νοέμβριο ως τον Μάρτιο του χρόνου στο Μολ και το Ρόζελαρ.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Ο κάτοχος του ρεκόρ Βουλγαρίας στον ακοντισμό Mark Slavov, με φετινό ατομικό ρεκόρ 83,40μ., θα πάει από τον Νοέμβριο στη Γερμανία και θα γυμνάζεται δίπλα στον κορυφαία Γερμανό ρίπτη, Thomas Rohler.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Οι Βρετανοί πρωταθλητές Nathan Douglas, Adam Gemili, Steph Twell και Vanessa Wallace εκλέχθηκαν στην επιτροπή αθλητών της ομοσπονδίας του Ηνωμένου Βασιλείου και θα έχουν διετή θητεία. Η Hannah England παραμένει επικεφαλής, ενώ ακόμη είναι οι Holly Bradshaw, Ashley Bryant, Dan Greaves, Andrew Heyes, Stephen Miller, Naomi Ogbeta και Richard Whitehead
ΜΠΕΝΤΦΟΡΝΤ: Στην πίστα του αυτοκινητόδρομου στο Μπέντφορντ έγινε μαραθώνιος με πρώτο στους άνδρες τον 40χρονο Βρετανό Andrew Davise σε 2:17.13 και στις γυναίκες την συμπατριώτισσά του Johanna Oregan σε 2:42.00.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Σε περιφερειακό πρωτάθλημα στο Μπίμπεραχ ο Leo Kopp κέρδισε τα 20χλμ. βάδην σε 1:22.20 που είναι ατομικό του ρεκόρ και η κορυφαία φετινή επίδοση στη Γερμανία.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Η Ελβετίδα πρωταθλήτρια στα σπριντ Sarah Atcho εντάχθηκε στο γκρουπ του Βέλγου προπονητή Jacques Borlee.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Σε κούρσα 10.000μ. στο Χατάνο νικητής ήταν ο Κενυάτης Alexander Mutiso με 28.06.21 και δεύτερος ο Ιάπωνας Shoya Kawase με 28.18.25.

ΚΑΓΚΟΣΙΜΑ: Ακυρώθηκε ο μαραθώνιος στην Καγκοσίμα που ήταν να γίνει τον Μάρτιο του 2021.

ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Στο γκραν πρι στη Γιαουντέ ξεχώρισαν ο Καμερουνέζος Raymond Nkwemy Tchomfa στο μήκος με άλμα στα 7,78μ., η Natacha Ngoye Akamabi από το Κονγκό που κέρδισε τα 100μ. σε 11.86 και τα 200μ. σε 23.98 και η Noelie Yarigo από το Μπενίν με 2.10.19 στα 800μ.

ΚΕΝΥΑ: Πέθανε σε ηλικία 62 ετών ο Kiprotich Rono, ο οποίος είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Αγώνες Κοινοπολιτείας του 1978 στα 3.000μ. στιπλ και ήταν πρωταθλητής Αφρικής το 1979. Ο αδελφός του Marius Rono είπε πως ο Kiprotich πέθανε μετά από μεγάλη μάχη με τον διαβήτη.


ΜΟΝΑΚΟ: Ο πρόεδρος της World Athletics Sebastian Coe δήλωσε πως δεν «έχει πρόβλημα» με το «Wavelight», το σύστημα φωτισμού βήματος στους δρόμους που παρουσιάστηκε μέσα στη σεζόν και χρησιμοποιήθηκε ως υποστήριξη σε αγώνες, όπου έγιναν παγκόσμια ρεκόρ.

ΜΠΑΧΡΕΪΝ: Η WA και η πειθαρχική επιτροπή της αθώωσε την Salwa Naser από το Μπαχρέιν, μη μετρώντας ένα από τα τεστ που θεωρήθηκε χαμένο με αποτέλεσμα να συμπληρώσει τρία.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Σε αγώνα στο Μοντεβιδέο ο Ουρουγουανός Bruno Yoset πήδηξε στο μήκος 7,49μ. (-1,6) σημειώνοντας εθνικό ρεκόρ Κ20.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Η Κενυάτισσα Peres Jepchirchir, που έσπασε στην Γκντίνια το παγκόσμιο ρεκόρ στον ημιμαραθώνιο, θα τρέξει στο μαραθώνιο στη Βαλένθια στις 6 Δεκεμβρίου με στόχο να τρέξει σε 2:17 με 2:18. Έχει ατομικό ρεκόρ 2:23.50 από πέρσι στο μαραθώνιο στην Σαϊτάμα.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Οι εκλογές στην ομοσπονδία της Πορτογαλίας είναι προγραμματισμένες στις 31 Οκτωβρίου και ήδη επιβεβαίωσε πως θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία, ο Jorge Vieira.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Η Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας της Σλοβενίας που είναι εκλογική και ήταν να γίνει στις 22 Οκτωβρίου, αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας και των περιορισμών που υπάρχουν. Υπάρχουν τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία, ο νυν πρόεδρος Roman Dobnikar, ο πρώην Peter Kukovica και ακόμη οι Klement Bostjancic και Stojan Niikolic.

ΤΖΑΜΑΪΚΑ: Ένα άγαλμα του Usain Bolt θα αποκαλύφθηκε στη γενέτειρα πόλη του, το Τρελόνι πριν το τέλος του έτους.

 
 
 
 
 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ                                                   Θεσ/νίκη 13-10-2020

ΣΤΙΒΟΥ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ                            Αρ. Πρωτ: 26

Καυτατζόγλειο  Στάδιο

Τ.Κ   54636                                            ΠΡΟΣ :  Μέλη             

e-mail: spstivouve@gmail.com                                                                                                                                                                 

      Παρακαλούνται τα μέλη του Συνδέσμου που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι-ες στις επερχόμενες εκλογές , να καταθέσουν αίτηση έως την Δευτέρα 26/10/2020 στο e-mail : spstivouve@gmail.com.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου