Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Παρίσι το ευρωπαϊκό του 2020, για 1η φορά μετά τους Ολυμπιακούς


Το Παρίσι ήταν η μοναδική πόλη που είχε απομείνει υποψήφια για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του 2020 μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας της Τιφλίδας, όμως η είδηση είναι η διεξαγωγή των αγώνων μετά τους Ολυμπιακούς!
Στο στάδιο Σαρλέτι από τις 26 μέχρι τις 30 Αυγούστου θα διεξαχθεί το 26ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2020 με τον πρόεδρο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Σβέιν Άρνε Χάνσεν να δηλώνει ενθουσιασμένος καθώς μετά το Βερολίνο, μια ακόμα ευρωπαϊκή μεγαλούπολη μπήκε στο παιχνίδι του ευρωπαϊκού με τη διαφορά ότι θα διεξαχθεί αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς.
Αυτό σημαίνει ότι οι αθλητές και οι αθλήτριες του στίβου δε θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν όρια για τους Ολυμπιακούς, ενώ λίγες μέρες μετά τους Αγώνες του Τόκιο, θα κληθούν να συμμετάσχουν σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση. Βέβαια αυτό δεν έχει μεγάλη διαφορά για τους τοπ αθλητές καθώς και φέτος είχαν το ντάιαμοντ λιγκ αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς. Το θέμα είναι ότι για όλους τους ευρωπαίους θα επιμηκυνθεί η αγωνιστική περίοδος, πράγμα που είναι και το επιθυμητό για τις μεγάλες αθλητικές ομοσπονδίες.
Να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός πως η γαλλική ομοσπονδία στίβου είναι από τις παλαιότερες, η τελευταία φορά που φιλοξένησε ευρωπαϊκό πρωτάθυλημα ανοιχτού στίβου ήταν το 1938.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου