Παρασκευή 28 Απριλίου 2017


by

Article Preview



Σε μια πρωτοποριακή κίνηση προχωράει στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Λονδίνο η IAAF μέσω της Ομοσπονδιάς της Μ.Βρετανίας που έκανε τη σχετική πρόταση, καθώς δεν θα επιβραβεύονται μονάχα οι αθλητές αλλά και οι προπονητές τους.
Έτσι, οι αθλητές θα παραλαμβάνουν και επιπλέον μετάλλιο, που θα έχει αντίστοιχη παράσταση αλλά διαφορετικό σχεδιασμό από το δικό τους, το οποίο θα παραδώσουν στους προπονητές τους σε αναγνώριση της ιδιαίτερης σχέσης και δουλειάς μεταξύ προπονητή-αθλητή.

Όλα πλέον αρχίζουν να κινούνται στο ρυθμό της κορυφαίας διοργάνωσης του στίβου, καθώς απομένουν λιγότερες από 100 ημέρες για τις 4-13 Αυγούστου.
Η επιλογή της μασκότ, σε μια διαδικασία που συντέλεσε ιδιαίτερα η Jessica Ennis-Hill, έγινε με τον "Hero" τον σκατζόχοιρο, το έργο από ένα 9χρονο παιδί να επικρατεί μεταξύ 4000 προτάσεων, ενώ η μέλισσα "Whizbee" θα είναι στο παγκόσμιο των ΑμεΑ που θα προηγηθεί στις 14-23 Ιουλίου.

Τα ορια και οι αριθμητικοί στoχοι ...
by

Article Preview



Ο 1ος από τους αγώνες της σειράς challenge συνθέτων διεξάγεται στις 28-29 Απριλίου στη Φλωρεντία. Στο 30ο Multistars θα υπάρχουν και αρκετές ελληνικές συμετοχές.

Η Σοφία Υφαντίδου, που δεν αγωνίστηκε στο διασυλλογικό και βέβαια πάντα έχει υψηλές βλέψεις (με το όριο για Λονδινο να είναι στους 6200β.), η Βασιλική Μαρκοπούλου που επανήλθε με ατομικό ρεκόρ και η Όλγα Καστανά θα ειναι στο 7θλο ενω στο 10θλο ο Παναγιώτης Μάντης που δεν είχε ολοκληρώσει τον αγώνα του στο διασυλλογικό.

Ξεχωρίζουν οι Lake, Maksimava, Chefer και Aguilar και οι Querin και Bryant αντίστοιχα.
Ο επόμενος αγώνας της σειράς είναι και το κορυφαιο meeting των συνθέτων, σε ένα μήνα, το 43rd Hypo-Meeting στο Goetzis, όπου αναμένεται να λάβουν μέρος και οι κορυφαίοι αθλητές.

Νικητές στη σειρά πέρυσι ήταν οι Γερμανοί Kai Kazmirek και Carolin Schaefer.
Γενικότερα για το σύνθετα, το 10θλο έχει ...ανοίξει και πάλι, μετά ...


by

Article Preview



Τα κρούσματα doping κατόπιν επανεξετάσεων δειγμάτων σε βάθος μέχρι και 10ετίας πλέον, ιδίως για τους αθλητές της -υπό καραντίνα- Ρωσίας που βρίσκονται και με το παραπάνω στο μικροσκόπιο, δεν έχουν τελειωμό.

Όπως ανακοίνωσε η ΔΟΕ, εξαιτίας της ουσίας turinabol, η Tatiana Chernova χάνει (μετά του 2012) και το χάλκινο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, ενώ λόγω του Maksim Dyldin, ακυρώνεται η Ρωσική ομάδα 4χ400μ. που ήταν 5η το 2012 (μάλιστα είχε ήδη χάσει το χάλκινο του 2008 λόγω Alekseyev)

Όπως ανακοινώθηκαν επίσης πρόσφατα από τη Ρωσική Ομοσπονδία και δημοσιοοποιήθηκαν και από την IAAF, τιμωρούνται κατόπιν επανεξέτασης (όπως είχε γίνει ήδη γνωστό) ο Dmitry Starodubtsev και οι Evgeniia Kolodko, Vera Ganeeva, Antonina Krivoshapka από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012, αλλά και η Anna Bulgakova από το παγκόσμιο της Μόσχας.

-> Οι κυριότερες ακυρώσεις λόγω doping

Με την πρόσφατη προσθήκη 7 ακόμα αθλητών, έχουν ...
 
by

Article Preview



H Τελετή Απονομής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, με τη συμμετοχή πλέον της Ελληνική Πρωτοβουλίας και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, έγινε την Τρίτη 25/4 στην ΕΟΕ, με τον Πρόεδρό της, κ. Σπύρο Καπράλο να τονίζει την αφοσίωση των αθλητών και τη σημασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην στήριξη της ολυμπιακής προετοιμασίας.

Ακολούθησε συζήτηση με θέμα «Με το βλέμμα στο Τόκυο: Προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020» όπου μίλησε και η Χρυσή Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη, από τις ΗΠΑ μέσω skype.

Από το στίβο, τις υποτροφίες έλαβαν όπως έχει καθιερωθεί οι νικητές του 34ου ΑΜΑ, Χριστόφορος Μερούσης και Ράνια Ρεμπούλη, καθώς και οι: ...

 




by


Article Preview



Σε 7 ομίλους διεξήχθη η Β' φάση του σχολικού πρωταθλήματος (->Αποτελέσματα & συγκεντρωτικά) σε Άγιο Κοσμά -2 όμιλοι- και σε Πάτρα, Άργος Ορεστικό, Σέρρες, Λάρισα, Ηράκλειο, ενώ επίσης στη Λευκωσία έγιναν οι Παγκύπριοι μαθητικοί αγώνες (->αποτελέσματα).

Εφόσον επιτεύχθησαν και τα ανάλογα ->όρια, οι 1οι των ομίλων -και της Κύπρου- και οι επόμενες καλύτερες επιδόσεις, θα συγκροτήσουν τις 12αδες των τελικών των αγωνισμάτων της τελικής φάσης που θα γίνει και φέτος στην Πάτρα στις 3 και 4 Μαίου. (->Πληροφορίες)
Στα αγωνίσματα με βατήρα θα προηγηθούν 2 ημιτελικές σειρές για 8αδα, ενώ για τα αγωνίσματα βάδην και συνθέτων οι αθλητές μετέχουν απευθείας στην τελική φάση.

Τα όρια για ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου