Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

 


Eugene: Άγγιξαν τα παγκόσμια ρεκόρ οι εμποδιστές – έριξε τα 20″ με παγκόσμιο Κ20 ο μικρός


Το πρωτάθλημα των ΗΠΑ συνεχίστηκε με φοβερές επιδόσεις και με τα παγκόσμια ρεκόρ στα εμπόδια να απειλούνται όσο ποτέ άλλοτε. Συνολικά 4 οι αθλητές-τριες που ανέβηκαν στο #2 διαχρονικά, ενώ τα χρονόμετρα έσπασε ξανά ο Knighton με παγκόσμιο ρεκόρ Κ20.

-> Πρόγραμμα / αποτελέσματα

Η δεκάδα των “ανεξάρτητων”


Οι εγκρίσεις άδειας για τη συμμετοχή Ρώσων αθλητών σε διεθνείς αγώνες είναι πλέον πολλές (->λίστα) ωστόσο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Ρωσία είχε περιορισμό να επιλέξει μονάχα 10 για να αγωνιστούν ως “Authorised Neutral Athletes” (->εδώ)

Η Lasitskene με τη Sidorova ήταν οι πλέον σίγουρες, μάλλον και η Klishina που είναι εξαρχής ειδική περίπτωση καθώς διαμένει στις ΗΠΑ, καθώς και ο Ivaniuk, ενώ πριν 10 ημέρες η AIU ενημέρωσε πως δεν υπήρχε εμπλοκή με θέμα που είχε προκύψει με τον Shubenkov. Οπότε τα ερωτηματικά παρέμεναν κατά το ήμισυ.

Βάσει λοιπόν των λιστών πρόκρισης για Tokyo, οι 10 …εκλεκτοί που εμφανίζονται είναι:

  • Darya Klishina (μήκος)
  • Mariya Lasitskene (ύψος)
  • Anzhelika Sidorova (επί κοντώ)
  • Elvira Khasanova (βάδην)
  • Ilia Ivaniuk (ύψος)
  • Mikhail Akimenko (ύψος)
  • Sergey Shubenkov (110μ. εμπ.)
  • Valeriy Pronkin (σφύρα)
  • Ilia Shkurenev (σύνθετα)
  • Vasiliy Mizinov (βάδην)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Η ομάδα των ΗΠΑ για Tokyo


Η Ομοσπονδία των ΗΠΑ ανακοίνωσε την ομάδα που θα λάβει μέρος στο Tokyo.
Όπως μάλλον αναμενόταν, για λόγους “διατήρησης δικαιοσύνης”, η Sha Carri Richardson δεν θα είναι ούτε στην 4χ100μ.- καθώς η νίκη της στα 100μ. δεν μέτρησε λόγω της χρήσης κάνναβης (->εδώ) και η πολιτική της Ομοσπονδίας είναι αυστηρή ως προς την πρόκριση μέσω trials.

Σε όλα τα αγωνίσματα οι ΗΠΑ θα έχουν το μέγιστο των 3 αγωνιζόμενων, εκτός από τον ακοντισμό ανδρών και τα βάδην.
Όπου είχαν περισσότερους από 3 με το όριο, στην πλειονότητα των αγωνισμάτων δηλαδή, οι θέσεις κρίθηκαν από τα trials. Από κει και πέρα αποφασίστηκε ποιοι από όσους είχαν δικαίωμα βάσει κατάταξης ranking θα συγκροτούσαν την ομάδα. Πχ ο νικητής των 1500μ. Hocker εντάχθηκε, η McPherson στο ύψος αν και δεύτερη όχι.

Οι μικροί της αποστολής είναι ο Knighton στα 200μ και η Mu στα 800μ.
Για 4ους Ολυμπιακούς θα είναι η Brittney Reese στο μήκος.

Χωρίς θεατές στο Tokyo

Το Tokyo θα βρίσκεται σε έκτακτη κατάσταση λόγω covid, από 12/7 έως 22/8 άρα και καθόλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως την κήρυξε η ιαπωνική κυβέρνηση και κατόπιν συνεδρίασης με τη Διεθνή Ολυμπιακή και την ΠαρΟλυμπιακή Επιτροπή, την Οργανωτική και τις τοπικές Αρχές ανακοινώθηκε πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Tokyo θα γίνουν χωρίς θεατές.

Το προηγούμενο πλάνο ήταν να γίνουν με θεατές από την Ιαπωνία, με περιορισμό στο 50% της χωρητικότητας και ανώτατο όριο τους 10.000 θεατές σε κάθε event και με απευθείας μετάβαση.
Αυτά τα μέτρα πιθανότατα θα ισχύσουν για κάποια event εκτός Tokyo (Fukushima και ακόμα 2 περιοχές).
Στα βόρεια του νησιού θα γίνουν τις τελευταίες ημέρες τα αγωνίσματα Μαραθωνίου και βάδην στο Sapporo, που είναι βέβαια εκτός Σταδίου και ακόμα δεν είναι σαφές τι θα ισχύσει και θα γίνουν συνεδριάσεις με τις Τοπικές Αρχές.

Όσο για το Tokyo, τα μέτρα τώρα επιβάλλουν να μην επιτρέπεται κανένας θεατής σε κανέναν χώρο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.
Αναμένεται αποζημίωση για τα πάνω από 3,5 εκατομμύρια εισιτήρια που πουλήθηκαν και βέβαια επιπλέον ζημιά αντιστοιχίας περίπου 700 εκατομμυρίων €.

Είναι βέβαια μια ιστορική απόφαση, που από την αρχή της εξέλιξής της έχει διχάσει την κοινή γνώμη και με πιέσεις εκατέρωθεν.
Οι αφίξεις από την άλλη είναι σε εξέλιξη, τα μέτρα είναι πολύ αυστηρά και οι χώροι κίνησης πολύ περιορισμένοι.

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων είναι την Παρασκευή 23 Ιουλίου, ενώ τα αγωνίσματα στίβου ξεκινούν στις 30 Ιουλίου και τελευταία ημέρα είναι σε κάθε περίπτωση η Κυριακή 8 Αυγούστου (για το στίβο τότε γίνεται μόνο ο Μαραθώνιος ανδρών, στο Sapporo).

Μόλις τελειώσουν οι Ολυμπίακοί Αγώνες θα εξεταστεί η κατάσταση και το τι θα ισχύσει για τους ΠαραΟλυμπιακούς Αγώνες.

Στην ιαπωνική πρωτεύουσα, με πληθυσμό περίπου 14 εκατομμυρίων, τα κρούσματα ανέβηκαν σε πάνω από 900 τη μέρα, με κυρίαρχη τη μετάλλαξη “Δ”, ενώ μόνο ένα 15% του πληθυσμού της χώρας είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Thomas Bach έφτασε σήμερα στο Tokyo και θα παραμείνει πρώτα για 3 ημέρες σε καραντίνα.
Θα επιβλέψει τις τελευταίες προετοιμασίες ενω υπάρχει πλάνο στις 16/7 να επισκεφθεί τη Hiroshima για την έναρξη της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.
Η εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ θα συνεδριάσει στις 17-18/7 και στις 20/7 θα ακολουθήσει η 138η Ολυμπιακή Σύνοδος.

 

 

 

Τίτλοι τέλους για Ιωάννου


Ο Κύπριος πρωταθλητής Κυριάκος Ιωάννου ανακοίνωσε την αποχώρηση από την ενεργό δράση.
Στις σημαντικότερες επιτυχίες του, ήταν 2ος στο παγκόσμιο του 2009, 3ος στο παγκόσμιο του 2007 με ρεκόρ Κύπρου 2,35μ. κι ενδιάμεσα 3ος στο παγκόσμιο κλειστού 2008. Επίσης, φιναλιστ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012 & 2016.

-> βιογραφικό

Η ανάρτησή του:

Ένα ταξίδι έφτασε στο τέλος του!!! Ένα ταξίδι που ήταν γεμάτο όνειρα και στόχους!!! Ένα ταξίδι όπου ξεκίνησε από μια μικρή χώρα την Κύπρο. Από εκεί ξεκίνησαν όλα τα όνειρα; να καταφέρω να γίνω ένας από τους καλύτερους άλτες του ύψους στον κόσμο.. και τα κατάφερα!!!

Σε όλη αυτή την πορεία υπήρξαν δύσκολες στιγμές, πόνος, τραυματισμοί, χειρουργεία, απογοητεύσεις, απορρίψεις… αλλά ομως και δάκρυα χαράς, υπερηφάνεια, πανηγυρισμοί, συγκινήσεις!!! Έτσι είναι όμως φίλε ο πρωταθλητισμός. Τίποτα δεν σου χαρίζεται; μόνο κερδίζεται. Με σκληρή δουλειά, αφοσίωση, αγάπη και πίστη για αυτό που κάνεις. Και αυτό με έκανε να τολμάω και ποτέ να μην τα παρατάω!!!

Κάπου εδώ όμως πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια μου, στην γυναίκα μου Άννα Καβαθά, στους γονείς μου, στον προπονητή μου Demetris Efthymiou, σε όλους τους γιατρούς μου, στους φιλους μου και σε όλους τους χορηγούς μου που όλοι τους συνέλαβαν στις επιτυχίες μου αλλά ήταν πάντα δίπλα μου και στις αποτυχίες. Ασφαλώς ένα μεγάλο ευχάριστο στην ομοσπονδία μου Koeas Cyprus και τον ΚΟΑ για όλη την στήριξη που μου παρείχαν όλα αυτά τα χρόνια.

Ένα όμορφο ταξίδι που έφτασε στο τέλος του, ίσως όχι με τον καλύτερο τρόπο λόγο του COVID, θα ήθελα να τελείωνε με ένα τελευταίο αγώνα μου, όμως επιφυλάσσομαι στο άμεσο μέλλον για ένα αγώνα επίδειξης από παλιούς και νέους άλτες του ύψους. Ευχαριστώ το Θεό που με αξίωσε να καταφέρω και να βιώσω τα όνειρα μου. Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς!!

Με εκτίμηση Κυριάκος Ιωάννου

 

Βόλος: ΓΣ Γλυφάδας και ΣΑΚΑ πρωταθλητές K18 – ο Μαντζουράνης το έπαθλο “Β.Σεβαστής”


Το πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18, το τελευταίο κεντρικό πρωτάθλημα της περιόδου, ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο Πανθεσσαλικό, που επιτέλους φιλοξένησε μια τέτοια διοργάνωση (είχε γίνει μόνο πρόπερσι η συνάντηση Ελλάδα-Κύπρος).

Το νταμπλ έκαναν σε 100μ.-200μ. ο Έντυ Εκχοσου, σε 200μ.-400μ. η Αναστασία Καρέλα, σε 800μ.-1500μ. η Άλκηστη Γκιβιζίνη, σε 800μ. και στηπλ ο Οδυσσέας Κίκας, σε δισκοβολία και σφυροβολία ο Άγγελος Μαντζουράνης.

Ο Μαντζουράνης αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής της διοργάνωσης με βάση το σύστημα αξιολόγησης και του απονεμήθηκε το έπαθλο “Βασίλης Σεβαστής” από τον αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστα Κεντέρη (ανήμερα των 48ων γενεθλίων του) που μάλλον ήταν και το δημοφιλέστερο πρόσωπο στη διοργάνωση καθώς συνεχώς αθλητές και όχι μόνο ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του.

-> Αποτελέσματα

Ο πρώτος τελικός της Β’ ημέρας ήταν το πρωί με τα 5000μ. βάδην όπου η 15χρονη Σεβαστη Ασλανίδου έκανε 24.58.08 και ακολούθησαν η Χρυσάνθη Αρβανιτάκη σε 25.15.77 και η Σοφία Βαλιοντη σε 25.50.79.

Στην έναρξη του απογευματινού προγράμματος στο βοηθητικό, η Αφροδίτη Τζατζιμάκη ληταν και φέτος η νίκητρια, με καλύτερη βολή στα 65,70μ. στη σφυροβολία.

Στο κεντρικό, ο Αλέξανδρος Γρηγοριάδης ξεπέρασε στην πρώτη του βολή τα 70μ. στον ακοντισμό, με 70,05μ.

Στο επί κοντώ η Αλίνα Φλώρου-Δημητριάδου πέρασε με την πρώτη όλα τα ύψη ως και τα 3,87μ., ενώ και η Ηρω Βραδή πέρασε το ύψος αυτό. Στη συνέχεια προσπάθησαν χωρις επιτυχία στα 3,94μ. όπως και η Ελένη Παλαιού που είχε περάσει τα 3,80μ. Τα 3,70μ. έκαναν η Εμινε Τοπαλ και η Ευγενία Παναγιώτου.

Στο μήκος νικητής ήταν ο Σωτήρης Δάρας με 7,06μ.

Στα 400μ. εμπόδια η Αναστασία Καρβουνά με 62.10 και ο Φίλιππος Πάπαρας με 54.24 που έφτασε στα τελευταία δύο εμπόδια τον Θοδωρο Μαλάτο που έκανε 54.24.

Στα 800μ. ο Οδυσσέας Κίκας έτρεξε σε 1.54.99, πετυχαίνοντας ένα δύσκολο νταμπλ.

Όλες αυτές οι επιδόσεις ήταν καλύτερες από τα όρια που θα ίσχυαν για το Ευρωπαϊκό Κ18, που ματαιώθηκε.

Στο τέλος του προγράμματος στις 4χ400μ. επικράτησαν ο ΑΓΣ Ιωαννίνων (Κοκκας, Αδαμίδης, Σιώμος, Μαλάτος) σε 3.23.82 και σε 4.01.03 ο ΣΑ Κολλεγίου Αθηνών (Μπαδογιαννάκη, Ροδοπούλου, Γκιόκα, Ίβιτς)

Ο ΓΣ Γλυφάδας στα αγόρια και ο ΣΑΚΑ στα κορίτσια ήταν οι πρωταθλητές σύλλογοι.

Οι αγώνες για ορισμένα παιδιά της κατηγορίας δεν τελείωσαν καθώς υπάρχει η καθιερωμένη συνάντηση Ελλάδος-Κύπρου που είναι στις 21-22 Ιουλίου στην Κύπρο (πέρυσι λόγω covid δεν είχε γίνει ενώ πρόπερσι είχε διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό, που ..εγκαινιάστηκε τότε αγωνιστικά και με νέο εξοπλισμό) αλλά και το βαλκανικό στις 14 Αυγούστου στη Σερβία.

 

 

 

Την ιδιαίτερη σημασία επαναφοράς της διεξαγωγής των μεγαλύτερων μαζικών αγώνων δρόμου στη χώρα μας και την διεύρυνση της συνεργασίας με την Περιφέρεια Αττικής,

 

 

 

Η Ελίνα Τζένγκο είναι ένα από τα κορυφαία ονόματα του ευρωπαϊκού στίβου στην κατηγορία Κ20 κι ένα από τα πρόσωπα, που αναμένεται να ξεχωρίσουν στη διοργάνωση του Ταλίν.

 

 

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 για τέσσερις ημέρες, από την Πέμπτη (15/7) έως την Κυριακή (18/7) θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των φίλων του στίβου σε όλη την Ευρώπη.

 

 

Την τελευταία αγωνιστική ευκαιρία της σεζόν, θα έχουν οι αθλητές και αθλήτριες της κατηγορίας Κ18, που θα συμμετάσχουν στη συνάντηση Ελλάδα- Κύπρος, στις 21-22 Ιουλίου.

 

 

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 ξεκινάει το πρωί της Πέμπτης στο Ταλίν της Εσθονίας, εκεί όπου πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε και η διοργάνωση για την κατηγορίας Κ23.

 

 

 H Νικόλ Κυριακοπούλου πραγματοποίησε σήμερα, τον τελευταίο της αγώνα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στο Diamond League του Γκέιτσχεντ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου