Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Τί είδαμε στην ημερίδα (φωτο)

Με τρία πανελλήνια και πολλά ατομικά ρεκόρ ολοκληρώθηκε η ημερίδα στίβου που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αλλά και με μία παρατυπία που δυστυχώς δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη.

Με τους αθλητές να καταφθάνουν από διάφορα σημεία της Ελλάδας και μαζί με τους θεατές να δίνουν ζωή στις εγκαταστάσεις του Αλεξάνδρειου, Καυτανζόγλειου και του δημοτικού σταδίου Αμπελοκήπων, όλα έβαιναν σχετικά καλά μέχρι την αποχώρηση του κορυφαίου ονόματος της διοργάνωσης από τον αγώνα. Ο καλύτερος αθλητής που διαθέτει αυτήν την στιγμή η βόρεια και κεντρική Ελλάδα στον στίβο, έχοντας επιλέξει να ξεκινήσει από εντός έδρας τους αγώνες στο ταξίδι για τους Ολυμπιακούς του Ρίο, σταμάτησε πριν ακόμα ξεκινήσει λόγω της μεγάλης αναμονής και ενός πιθανού τραυματισμού. Σαφώς το αποτέλεσμα κρίνεται συνολικά, αλλά το να μην προνοούν οι διοργανωτές για τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στο μοναδικό φιναλίστ του παγκόσμιου τελικού στο Πεκίνο και κάτοχο ήδη του εισιτήριου για το Ρίο (από τους αθλητές που διαθέτουν), δεν ανήκει στα συν της ημερίδας. Τουλάχιστον το σκούπισμα του προπονητή του Γιώργου Τσούγγου και αργότερα του Δημήτρη Μιχελαράκη από τα χώματα του σκάμματος που ήταν μέσα στο διάδρομο δεν πήγε χαμένο, χάρη στους υπόλοιπους αθλητές.
Σούπερ Μουζενίδης
Στα θετικά της ημέρας η εμφάνιση των σφαιροβόλων στο κλειστό προπονητήριο «Αναστασία Κελεσίδου». Δύο πανελλήνια ρεκόρ από τον εξαιρετικό Οδυσσέα Μουζενίδη στην σφαιροβολία με 19.96μ. στα 5kg και 18.02μ. στα 6kg, ο οποίος αποκάλυψε πως στην προπόνηση έχει πετύχει και μεγαλύτερες βολές. «Είμαι χαρούμενος από τον αγώνα μου, αλλά ναι και στην προπόνηση έχω πετύχει ακόμα μεγαλύτερες βολές. Επόμενος αγώνας το Σάββατο στις Σέρρες όπου θα δούμε τι θα γίνει». Νέο ατομικό ρεκόρ και για τον Κυριάκο Ζώτο βελτιώνοντας κατά ένα εκατοστό την καλύτερη του επίδοση. Έξι άκυρες προσπάθειες για τον Γεράσιμο Θεοδώρου, με τα πόδια του να μην συγκρατούν τη δύναμη της φοράς του όπως ανέφερε, σαν συμπέρασμα από τον αγώνα-προπόνηση. Νικητής της σφαιροβολίας των ανδρών ήταν ο Aναστάσιος Λατλιφλάρι έπειτα από την τελευταία του βολή. Αφήνοντας τις ρίψεις και περνώντας στους δρόμους και στα άλματα του Αλεξάνδρειου, εντυπωσιακή ήταν η πρωταθλήτρια του ΓΣ Λαγκαδάς και του Γίωργου Σαράφη, Λιάνα Παπαδοπούλου κάνοντας το δεύτερο πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων μέσα σε δύο εβδομάδες με 8.63. Καλή αρχή και για τους εμποδιστές Αργύρη και Μιχάλη Κιάφα, οι οποίοι πραγματοποίησαν ατομικό και φετινό ρεκόρ στα 60μ. εμπόδια με 8.45 και στα 60μ. με 6.97 αντίστοιχα. « Δεν ήταν καλή κούρσα γιατί χτύπησα αρκετά εμπόδια και έχασα φόρα και ρυθμό, αλλά είμαι σε καλή κατάσταση και θα βελτιώσω το ρεκόρ στις επόμενες κούρσες. επόμενος μας αγώνας με τον αδερφό μου είναι το επόμενο Σάββατο στο ΣΕΦ» ήταν τα λόγια του Αργύρη στο Sportsfeed.
Ρεκόρ και ο Μακρής
Νέο ατομικό ρεκόρ και για τον άλτη του Δημήτρη Τσιφτσόγλου ο οποίος πέτυχε άλμα στα 15.45μ. στο τριπλούν και κέρδισε το αγώνισμα. Ο πρωταθλητής νέων μίλησε για τα συναισθήματα του πρώτου αγώνα για το έτος «Είμαι ικανοποιημένος από τον πρώτο μου αγώνα. Πέτυχα ατομικό ρεκόρ με έντεκα διασκελισμούς δεδομένου πως δε χωράμε εδώ μέσα και πέφτουμε πάνω στην πόρτα αν κάνουμε με ολόκληρη φορά. Την επόμενη εβδομάδα θα αγωνιστώ στις Σέρρες όπου ο διάδρομος είναι μεγαλύτερος και αν πάνε όλα καλά ελπίζω να πάω ακόμα πιο μακριά». Καλά άλματα και για τους Μιχάλη Μερτζανίδη και Νίκο Ξενικάη στο μήκος με 7.61μ. και 7.27μ. αντίστοιχα. Παρούσες και οι εμποδίστριες των 400μ. Άννα Κιάφα και Ολυμπία Καραγιάννη που ήρθαν να παρακολουθήσουν φίλους και συναθλητές. Γεμάτο από χαμόγελα γέμισε ο χώρος όταν η αποστολή της Νάουσας στήθηκε για μια ομαδική φωτογραφία, αλλά και όταν η ομάδα του Αρχέλαου Κατερίνης ακούστηκε σε όλο το γήπεδο κάνοντας έκπληξη στην συναθλήτρια τους Αφροδίτη Κυρμανίδου.
Στο Καυτανζόγλειο και στο μοναδικό αγώνισμα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο, ο Νίκανδρος Στυλιανού κέρδισε στους άντρες με 5.10μ. με τον Κερκυραίο έφηβο πλέον Νικόλαο Νεράτζη να περνάει τα 5.00μ. και να μένει στην δεύτερη θέση.
Πηγή: sportsfeed.gr
1
2
3
4
5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου