Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Η δεύτερη έκθεση της WADA

Σε λίγες ώρες θα διεξαχθεί στη συνέντευξη Τύπου της WADA για τη δεύτερη έκθεση σχετικά με το σκάνδαλο διαφθοράς στον παγκόσμιο στίβο και ήδη έχουν διαρρεύσει λεπτομέρειες από όσα ανεφέρει.

Σύμφωνα με το Associated Press, στην υπόθεση των Ρώσων αθλητών που έκαναν χρήση απαγορευμένων ουσιών, εμπλέκεται μέχρι και ο Πούτιν λόγω της φιλίας του με τον Λαμίν Ντιάκ προκειμένου να υπάρξει συμφωνία πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2013 στη Μόσχα, για να συγκαληφθεί υπόθεση εννέα Ρώσων αθλητών.
Οι συζητήσεις, στις οποίες συμμετείχαν ο γιος του Λαμίν Ντιάκ, ο εξωτερικός νομικός σύμβουλος της IAAF Χαμπίμπ Σισέ και ο πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας στίβου οδήγησαν σε αύξηση της αξίας των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του παγκοσμίου πρωταθλήματος από 6.000.000 δολάρια σε 25.000.000 με την κρατική ρωσική τράπεζα να πληρώνει τη διαφορά (ή διαφθορά το ίδιο είναι). Τελικά οι εννέα αθλητές δεν αγωνίστηκαν στο παγκόσιο πρωτάθλημα, ωστόσο όμως δεν υπήρξε και καμία κίνηση τιμωρίας τους από την IAAF.
Επίσης ο Πάουντ υποστηρίζει πως κάνενα μέλος της IAAF που ήταν στη διοικηση εκεί την περίοδο, δεν μπορεί να επικαλείται πως είχε άγνοια και σε αυτούς συμπεριλαμβάνει τους τότε αντιπροέδρους, Σεμπάστιαν Κόου και Σεργκέι Μπούμπκα.

Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου