Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Κρίσιμο ραντεβού για το κλειστό της Παιανίας


Ο στίβος, μέσω του ΣΕΓΑΣ, είναι έτοιμος να κινηθεί με ολοκληρωμένο σχέδιο ώστε στην περίπτωση που ξεπεραστούν τα εμπόδια που υπάρχουν για τη λειτουργία του κλειστού της Παιανίας να έχουν οι αθλητές και οι προπονητές τους έναν βασικό χώρο για προετοιμασία και αγώνες.

Στο τέλος Φεβρουαρίου, στις 28/2/2016, έχει προγραμματιστεί συνάντηση όλων των εμπλεκομένων για το θέμα υπό τον υφυπουργό Αθλητισμού Στ. Κοντονή και αναμένεται να μετάσχουν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, της δημοτικής αρχής, του βόλεϊ και φυσικά του στίβου.

Ο στόχος, προφανώς είναι να σταματήσει να …ρημάζει ένα κλειστό στάδιο που μπορεί να δώσει πάρα πολλές λύσεις σε αθλητικό και ευρύτερο πλαίσιο.

Η πλευρά του στίβου, για το τρίμηνο που την αφορά (από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο) είναι σε θέση να καλύψει τα έξοδα που απαιτούνται για τη φύλαξη και την εύρυθμη λειτουργία σταδίου.

Το «αγκάθι» φαίνεται ότι αφορά σε όλο το υπόλοιπο διάστημα των 9 μηνών όπου πρέπει και οι άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς να αναλάβουν το ποσοστό ευθύνης που τους αναλογεί, εφόσον βέβαια επιθυμούν να έχουν το χώρο προς όφελός τους, κάτι που δεν φαίνεται να συμβαίνει.

Εάν η περιφέρεια, εκχωρήσει στην τοπική δημοτική αρχή δικαιώματα εκμετάλλευσης του κλειστού σταδίου τότε υπάρχει δυνατότητα να δρομολογηθούν ουσιαστικές εξελίξεις όμως...
Πληροφορίες αναφέρουν ότι προς το παρών το βόλεϊ εμφανίζεται μάλλον απρόθυμο να εμπλακεί με αυτή την υπόθεση ενώ ο δήμος Παιανίας ουσιαστικά στοχεύει σε έξωθεν οικονομική στήριξη για τη συντήρηση και τη λειτουργία του σταδίου εκτός κι αν έχει σχεδιάσει εκεί άλλες δράσεις εμπορικού ή πολιτιστικού χαρακτήρα που μπορούν να του αποφέρουν έσοδα.

Στο τι θα συμβεί τελικά, απαντήσεις θα προκύψουν σχετικά σύντομα, μετά την συνάντηση.
Σαφώς όμως η επόμενη χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη για τον κλειστό στίβο, σε ότι αφορά τους χώρους προπόνησης εάν από τώρα δεν γίνουν ενέργειες για να μην γιγαντωθεί το πρόβλημα με δεδομένη την προοπτική απώλειας των εγκαταστάσεων του Αγ. Κοσμά από τον Οκτώβριο.

Δείτε παλαιότερες δημοσεύσεις
-> www.stivoz.com/content.php?3205-i-paiania-rimazei-kai-o-kleistos-stivos-psaxnei-xana-spiti
-> www.stivoz.com/content.php?3475-pontikoi-xana-stin-paiania-eklepsan-ola-ta-vari

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου