Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

«Μας κορόιδεψαν κατάμουτρα»

Την οργισμένη αντίδραση των ανθρώπων του ΣΕΓΑΣ στη Θεσσαλονίκη προκάλεσε η απόφαση του ΓΓΑ να αλλάξει την αρχική του δέσμευση και να μην προχωρήσει η ΓΓΑ σε ανακατασκευή στο συνθετικό τάπητα του κεντρικού σταδίου, στο Καυτανζόγλειο.
της Ελεονώρας Ρωσιάδου rosiadou@sportsfeed.gr
Δεν έχουν περάσει ούτε τρεις μήνες από την τελευταία φορά όταν οι μηχανικοί επισκέφτηκαν το Καυτανζόγλειο, προκειμένου να δοθεί λύση στις χρόνιες πληγές του γηπέδου και στο τεράστιο πλήγμα που δέχεται ο αθλητισμός (μαζικός και μη) και ο πρωταθλητισμός της Θεσσαλονίκης.
Η οικογένεια του στίβου ανέμενε με γαϊδουρινή υπομονή να ακούσει πως επιτέλους θα λυτρωθούν από τους καθημερινούς τραυματισμούς παιδιών και πρωταθλητών λόγω της κακής κατασκευής, η νέα απόφαση για επιδιόρθωση μόνο του βοηθητικού αντί του κεντρικού και των δύο χλοοταπήτων άφησε τους πάντες έκπληκτους! Ευτυχώς που υπάρχουν και τα γραπτά για να γεμίζουν τα κενά μνήμης όσων ξεχνούν τι υπόσχονται, επαληθεύοντας τη δέσμευση να φτιαχτεί αρχικά το κεντρικό στάδιο στο κέντρο υψηλού αθλητισμού βορείου Ελλάδος.
Το Sportsfeed απευθύνθηκε στους επικεφαλής του ΣΕΓΑΣ στη Θεσσαλονίκη. Τους ανθρώπους που έχουν υπό την ευθύνη τους την ανάπτυξη του στίβου στο δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Ελλάδας και περνούν καθημερινά πολλές ώρες στο Καυτανζόγλειο.

Αναστάσιος Τομπούλης – πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης
«Ήμουν παρόν όταν ήρθε το κλιμάκιο πριν λίγους μήνες για την απαραίτητη μελέτη του γηπέδου και συμφωνήσαμε να επισκευαστεί αρχικά το κεντρικό στάδιο. Στην τελευταία συνάντηση με τον κύριο Συναδινό μας έπιασαν εξ απροόπτου, γιατί άλλα είχαμε αποφασίσει τόσο καιρό και άλλα μας ανακοίνωσαν. Δεν μπορεί να αποκλειστεί η Θεσσαλονίκη από τον κλασσικό αθλητισμό και θα διαμαρτυρηθούμε στα ΜΜΕ. Είμαστε κέντρο υψηλού αθλητισμού και ενόψει Ολυμπιακής χρονιάς, δεν μπορούμε να οργανώσουμε ούτε διασυλλογικούς αγώνες, με εναλλακτική να μεταφερθούμε στα Γιαννιτσά. Μας είπαν 800.000€ για τον έναν ελαστικό τάπητα, όταν με τα ίδια λεφτά μπορούν να φτιαχτούν και τα τα δύο γήπεδα με σπειρωτό αντί για mondo. Ελπίζω το σκεπτικό τους να μη βασίζεται στα μηδαμινά έσοδα από τα 5€ του μαζικού αθλητισμού στο βοηθητικό στάδιο. Όσο για την ανακατασκευή του χλοοτάπητα και στα δύο στάδια, δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως το γήπεδο είναι δωρεά από τα τα αδέρφια Καυτανζόγλου αποκλειστικά για τον κλασσικό αθλητισμό. Το ποδόσφαιρο ήρθε αργότερα. Ο κύριος Συναδινός δεσμεύτηκε πως θα δοθεί λύση, αναμένουμε τις νέες αποφάσεις».

Χρήστος Χρυσοστομίδης – τεχνικός σύμβουλος επιτροπής ανάπτυξης ΣΕΓΑΣ
«Στεναχωρηθήκαμε πολύ και μας αιφνιδίασαν με όσα ανακοίνωσαν, πριν από περίπου 3 μήνες άλλα είχαμε συμφωνήσει. Δεν καιγόμαστε για το χόρτο, εμείς θέλουμε να κάνουμε ξανά διεθνείς αγώνες μεγάλου βεληνεκούς. Οι προσδοκίες μας ήταν πως επιτέλους θα μας ανακοίνωναν την έναρξη των έργων στο γήπεδο, για να οριστικοποιήσουμε το αγωνιστικό πρόγραμμα στο καλεντάρι ενόψει της Ολυμπιακής χρονιάς και αντί αυτού μας άλλαξαν πάλι τα σχέδια. Με ενόχλησε η πολιτική για τα οκτώ στάδια που ανακοίνωσαν. Εμείς δεν είπαμε να μην γίνουν εργασίες και στις υπόλοιπες περιοχές, αλλά βάση ιεραρχίας το Καυτανζόγλειο προηγείται από το γήπεδο του υφυπουργού στο xωριό του στη Ζάκυνθο. Μην πετάνε το μπαλάκι σε εμάς δημιουργώντας μεταξύ μας κόντρες για να κερδίσουν αυτοί χρόνο. Στεναχωρήθηκα και για τους τέσσρις μήνες που μείναμε πίσω αλλά και για τα 1.000 άτομα που περνούν καθημερινά από το γήπεδο».

Δημήτρης Μιχελαράκης – υπεύθυνος κέντρου βορείου Ελλάδος
«Εγώ έχω ένα ερώτημα. Τί είναι αυτό που μεσολάβησε και άλλαξε η αρχική απόφαση για να φτιαχτεί ο τάπητας του κεντρικού σταδίου; Θεωρώ πως άλλα συζητήθηκαν και άλλα συμφωνήθηκαν και ο γενικός γραμματέας μας ανακοίνωσε τελείως διαφορετικές αποφάσεις από ότι είχε ζητηθεί. Επίσης πως μας ζητάνε λειτουργικά έξοδα όταν δεν καλύπτουν βασικές υποδομές. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι υποχρέωση του κράτους να τον στηρίζει οικονομικά και όχι να το αντίθετο».

sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου