Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ  Θεσ/νίκη 11/9/2018                         ΣΤΙΒΟΥ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ
           
                                                     Αρ. Πρωτ.:29
                                                                                    Προς: Sportsfeed

Αξιότιμοι κύριοι,
Εκφράζουμε την λύπη μας για τις δημόσιες τοποθετήσεις σας που αφορούν τον Σ.Π.Σ.Β.Ε. και τους προπονητές.
   Σε δημοσίευμα σας στις 11 Σεπτεμβρίου 2018 που  αφορά το παράβολο των 10 € για την έκδοση κάθε νέου δελτίου,  η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ό,τι συμφώνησε ο Σ.Π.Σ.Β.Ε.  το ποσό να παραμένει στα ταμεία των Ε.Α.Σ. , χωρίς να αφαιρείται από τις επιχορηγήσεις, με μοναδικό στόχο  να διατίθεται στον αναπτυξιακό αθλητισμό και με προσωπική δέσμευση του Προέδρου κ. Παναγόπουλου Κων/νου (ο οποίος ήταν ακόλουθος των λόγων  με τις πράξεις του) γεγονός  που επισφραγίστηκε από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. (στην διάθεσή σας τα πρακτικά της Γ.Σ. οποίο είναι καθ’ ύλην αρμόδιο για τις τελικές αποφάσεις που αφορούν τα Σωματεία Στίβου ) ότι θα εξακολουθήσει να καταβάλλει, μέσα από τους εγκεκριμένους προϋπολογισμούς τα χρήματα που απαιτούνται για τις λειτουργικές δαπάνες των Ε.Α.Σ.


            Όσον αφορά  δημοσίευμα σας στις   με τίτλο ότι οι «ξένοι προπονητές διαχρονικά είναι καλύτεροι από τους Έλληνες» είναι κρίμα να γίνονται συγκρίσεις χωρίς νόημα, γιατί τιμούμε και σεβόμαστε απόλυτα την προσφορά των ξένων προπονητών, οι οποίο μίλησαν με το «έργο τους», γιατί αυτό μάθαμε στην ζωή μας και δεν θα μπούμε σ’ αυτήν την αντιπαράθεση και δεν θα απολογηθούμε γι’ αυτό.
            Η Ομοσπονδία όλα αυτά τα χρόνια δεν έκανε λόγο για ξένους και Έλληνες προπονητές, αλλά για προσφορές.
            Τα Τ.Ε.Φ.Α.Α. παρέχουν γνώσεις υψηλού επιπέδου στους γυμναστές-προπονητές Στίβου όλα αυτά τα χρόνια , γεγονός που  αποδεικνύουν τα θετικά αποτελέσματα των προπονητών.
 Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και ο Σ.Π.Σ.Β.Ε. έχουν διοργανώσει όλα αυτά τα χρόνια δεκάδες επιμορφωτικά σεμινάρια και τα τελευταία μάλιστα χρόνια  και διαδικτυακά και στο μέλλον βιωματικά.
 Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε τεράστιες επιτυχίες  στους Πανευρωπα’ί’κούς αγώνες, με Έλληνες προπονητές ,αθλητών –τριών  ( ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ,ΒΕΡΟΥΛΗ , ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ,ΒΑΣΔΕΚΗ ΟΛΓΑ, ΠΑΠΑΔΙΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ , ΘΑΝΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ,ΚΕΝΤΕΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ , ΜΑΝΙΑΝΙ, ΜΙΡΕΛΑ ΒΟΓΓΟΛΗ ,ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ , ΚΕΛΕΣΙΔΟΥ ,ΙΑΚΩΒΑΚΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ, ΧΑΛΚΙΑ ΦΑΝΗ,ΔΕΒΕΤΖΗ ,ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ,ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ,ΤΣΑΤΟΥΜΑΣ ΛΟΥΗΣ ,ΜΠΑΝΙΩΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ,ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ,ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΜΙΛΤΟΣ ,ΜΠΕΛΙΜΠΑΣΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΤΣΙΑΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ  και τόσοι άλλοι σε Παγκόσμια και Ολυμπιάδες ).
Η προσφορά των Ελλήνων προπονητών της επαρχίας που δεν κάνετε τον κόπο ν΄αναφερθείτε είναι ιδιαίτερη με  τελευταίο πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα του Βαγγέλη Παπανίκου που ανέδειξε τον Μιλτιάδη Τεντόγλου και τόσων  άλλων προπονητών όλα αυτά τα χρόνια.
            Αντί, λοιπόν, να αναγνωρίσουμε την τεράστια προσφορά ανθρώπων που αφιερώνουν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στα γήπεδα, που επιμορφώνονται συνέχεια για καλύτερα αποτελέσματα, με ήθος, αξίες και αποτελεσματικότητα με «δύο απλές σειρές» γινόμαστε «οι τιμητές των πάντων» (Ελληνικό φαινόμενο).
            Όχι κύριοι, δεν είναι δεδομένο ότι οι Έλληνες προπονητές δεν χαίρουν της αναγνώρισης από τους Συναδέλφους τους και δεν ακούνε οι αθλητές περισσότερα αρνητικά σχόλια. Αυτά είναι λανθασμένες εκτιμήσεις και συμπεράσματα.
      Επειδή το λειτούργημα του δημοσιογράφου είναι σπουδαίο, σας επισημαίνουμε τα πραγματικά τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός της χώρας μας και συγκεκριμένα:
-           Είμαστε σε αναμονή της αντικατάστασης του ελαστικού τάπητα στο Κεντρικό Στάδιο του Εθνικού Καυτανζογλείου Σταδίου και τον εξοπλισμό του.
-  Η επιχορήγηση της Γ. Γ. Αθλητισμού εκκρεμεί ενώ διανύουμε τον Σεπτέμβριο με τα γνωστά αποτελέσματα εις βάρος σωματείων, προπονητών και αθλητών , για την εύρυθμη λειτουργία τους.
- Οι αποσπάσεις των Κ.Φ.Α. από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. δεν έχουν υπογραφεί ακόμη για την  ομαλή  λειτουργία των Σχολείων και  τον προγραμματισμό των Συναδέλφων.
-Τα Στάδια έχουν άμεση ανάγκη από συντήρηση και αθλητικό εξοπλισμό.

- Στον Σχολικό αθλητισμό την τελευταία δεκαετία:
·         Καταργήθηκαν τα Αθλητικά Σχολεία.
·         Δεν υπάρχει σύνδεση Σχολικού-Εξωσχολικού αθλητισμού.
·         Καταργήθηκαν τα αναπτυξιακά προγράμματα.
·         Δεν υπάρχει  Σχολικός αθλητικός σχεδιασμός.
·         Καταργήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Γυμνασίων.
·         Καταργήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου δρόμου.
·         Υπάρχει έλλειψη αθλητικού υλικού.
·         Μη  αξιοποίηση εκατοντάδων Γυμναστών-Προπονητών.
Είμαστε βέβαιοι ό,τι κατανοείτε απόλυτα τα παραπάνω ,γεγονός που έχετε δείξει σε άλλες περιπτώσεις και ευελπιστούμε στην συνεργασία για την αντιμετώπιση των  αντικειμενικών προβλημάτων του αθλητισμού της χώρας.
Με τιμή
το Δ.Σ.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου