Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ

Γράφτηκε από την   



ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ

Σύμφωνα με το άρθρο 16 του Ν. 4479/ 2017 και την ΚΥΑ των Υπουργών Υγείας και Υφυπουργού Πολιτισμού, η διαδικασία της πιστοποίησης της υγείας των αθλητών - αθλητριών από την αγωνιστική περίοδο 2018 - 19 και εφεξής τροποποιείται ως ακολούθως :

1.                Η πιστοποίηση υγείας των αθλητών καταγράφεται σε κάρτα υγείας, είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για την συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες. Η ρύθμιση αφορά όλους τους ενεργούς αθλητές και αθλήτριες, όπως και τις νέες εγγραφές.
2.         Η κάρτα υγείας αθλητή συνιστά αυτοτελές έγγραφο και δε συνδέεται με το δελτίο αθλητικής ιδιότητας. Αποτελεί προσωπικό έγγραφο του αθλητή και βρίσκεται στην κατοχή του.
3.            Η κάρτα υγείας αθλητή προσκομίζεται υποχρεωτικά στον αρμόδιο Διαιτητή μαζί με το δελτίο αθλητή και είναι βασική προϋπόθεση συμμετοχής στον αγώνα. Σε διαφορετική περίπτωση ο αθλητής – αθλήτρια μηδενίζεται.
4.            Η κάρτα υγείας αθλητή θεωρείται ΜΟΝΟΝ από ιατρούς καρδιολόγους των μονάδων παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Νομαρχιακών, Περιφερειακών ή Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων, υγειονομικών στρατιωτικών μονάδων, ή από ιατρούς καρδιολόγους έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή με ΝΠΔΔ, καθώς και από ιατρούς καρδιολόγους του ιδιωτικού τομέα, ή ιατρούς άλλων ειδικοτήτων που έχουν πιστοποίηση ΕΚΑΕ.


Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει μετά από ένα (1) μήνα από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και, συγκεκριμένα, από τις 8 Σεπτεμβρίου 2018.




Τροποποίηση ΚΥΑ Κάρτας Υγείας Αθλητή-ΑΔΑ
ΦΕΚ 3254 Β 08-08-2018
ΦΕΚ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου