Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

by

Article Preview


Στη Νάουσα διεξήχθησαν την Κυριακή τα 23α Κωνσταντινίδεια
-> Αποτελέσματα

Οι αγώνες απευθύνονταν κυρίως στις μικρές ηλικίες αλλά και για όσους ήθελαν ένα μικρό τεστ ή ξεμουδιασμα στην αρχή της περιόδου, όμως έλαβαν μέρος και 4 από τους 12 αθλητές Π/Κ που έχουν πάρει την πρόκριση από το Ευρωπαικό της κατηγορίας (->Gyor) για τους 3ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας που γίνονται τον επόμενο μήνα στο Μπουένος Άιρες.

Η Παναγιώτα Δόση έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση περνώντας τα 1,80μ. ενώ επιχείρησε και στα 1,84μ. - που θα ήταν και πανελ.ρεκόρ.

Η Ελένη Ιωαννίδου, ενόψει των 800μ., έκανε 400μ., σε 61.43, ενώ ο Άνθιμος Κελεπούρης στα 3.000μ. βάδην ...
by

Article Preview


Αποκαλούνται "οι κορυφαίοι αθλητές". Ποιός ξεχνάει τον Daley Thompson που προσπαθώντας να μην τον ονοματίσει, χαρακτήριζε το 1984 τον Carl Lewis ως 2ο καλύτερο αθλητή του κόσμου;
Στο Ευρωπαικό στο Βερολίνο τους φόρεσαν ομοίωμα κορώνας στο κεφάλι μετά τη νίκη τους. Ο Γάλλος Kevin Mayer μετείχε ως απόλυτο φαβορί, όμως ακυρώθηκε στο μήκος!

Αλλά στο Talence της Γαλλίας, στο "Decastar", τον τελευταίο παραδοσιακά αγώνα της σειράς Challenge για τα σύνθετα, είχε κάτι να αποδείξει και το έκανε με το παραπάνω!
Συγκέντρωσε 9126 βαθμούς κάνοντας ένα εκπληκτικό παγκόσμιο ρεκόρ (σε μια ξεχωριστή ημέρα που είχε ξεκινήσει με -> παγκόσμιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο)

Με τους συμπατριώτες του και όχι μόνο, ενθουσιασμένους στις εξέδρες να τον εμψυχώνουν το διήμερο συνεχώς φωνάζοντας "Kevin, Kevin", ...
by

Article Preview


Ο Eliud Kipchoge έδειξε εξαρχής τις προθέσεις του και διέλυσε το παγκόσμιο ρεκόρ του μαραθωνίου, τερματίζοντας στον 45ο Μαραθώνιο στο Βερολίνο στο εκπληκτικό 2:01.39.
->video

Το φράγμα των 2 ωρών για το οποίο τόσος λόγος γίνεται -και είχε επιχειρήσει σε ανεπίσημη κούρσα στη Monza- ακόμα βέβαια απέχει αλλά φαίνεται πιο πολύ από ποτέ ανθρωπίνως εφικτό.

Ο μέσος όρος του ρυθμού που έτρεξε σήμερα ο Kopchoge ήταν κάτω από 2'53"/χλμ και από την αρχή ήταν σε περάσματα πολύ ταχύτερα του ρεκόρ, ενώ ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου