Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018



by

Article Preview



Το διηπειρωτικό κύπελλο διεξάγεται το Σ/Κ στην Οστράβα της Τσεχίας, με 3 ελληνικές παρουσίες στην ομάδα της Ευρώπης, όλες (κατά σειρά: Παπαχρήστου, Στεφανίδη,, Τεντόγλου) το Σάββατο.
-> Πρόγραμμα /συμμετοχές /ιστορικό

Ο θεσμός ξεκίνησε ως παγκόσμιο κύπελλο το 1977. Το 1985 κατά τη διοργάνωση έγινε το μεγάλο παγκόσμιο ρεκόρ της M.Koch με 47.60 στα 400μ. αλλά και το ρεκόρ Ευρώπης -παγκόσμιο τότε- της Ανατ.Γερμανίας με 41"37 στα 4χ100μ. γυναικών.
Tο 2006 φιλοξενήθηκε στην Αθήνα, ενώ μετά, από το 2010 ως Continental cup, έχει την τωρινή μορφή με 4 ομάδες: Αφρική, Ασία&Ωκεανία, Αμερική, Ευρώπη.

Σε επικοινωνιακό κυρίως επίπεδο, κάθε ομάδα έχει έναν αρχηγό - πρώην διακεκριμένο αθλητή/τρια που είναι: Colin Jackson (Ευρώπη), Mike Powell (Αμερική), Nezha Bidouane (Αφρική), Jana Pittman (Ασία/Ωκεανία).

Η ομάδα της Ευρώπης προέκυψε από το Ευρωπαικό πρωτάθλημα. Έτσι ...

by

Article Preview



Ο τελευταίος αγώνας και για τη σειρά World Challenge, έγινε την Τρίτη 4/9 στο Ζάγκρεμπ (δύο ημέρες μετά το ISTAF Berlin)

Φυσικά πρόσωπο των αγώνων ήταν η Sandra Perkovic, μπροστά στο κοινό της.
Μετά από μiα κακή παρένθεση και λόγω ασθένειας στις Βρυξέλλες όπου ηττήθηκε, τώρα ήταν η νικήτρια στη δισκοβολία με 67,60μ.
Στους άνδρες ο Τζαμαικανός Dacres επικράτησε με 68,17μ.

Ο Luvo Manyonga στο μήκος είχε καλύτερο άλμα στα 8,46μ. ενώ είχε και στα 8,45μ.
Ο Timur Morgunov κέρδισε το επί κοντώ με 5,76μ. στην τελευταία του προσπάθεια.

Ένας μικροτραυματισμός στο δικέφαλο (από την Πάντοβα όπου έτρεξε σε 13.09) απέτρεψε τον Sergey Shubenkov να ...



 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου