Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

by

Article Preview


Το νέο σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης αγώνων άρχισε να δοκιμάζεται στους αγώνες εντός συνόρων στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του ΣΕΓΑΣ σε θέματα μηχανοργάνωσης.
Ηδη έχουν παραληφθεί οι πρώτοι φορητοί υπολογιστές που χρειάζονται και η εκπαίδευση των ανθρώπων που θα το δουλέψουν θα κορυφωθεί στις επόμενες ημέρες.

Το βασικό τεστ θα γίνει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στο ΣΕΦ (18-19/2) όπου οι αγώνες ...
by

Article Preview


Ακόμα συνεχίζουν να ανακοινώνονται ποινές ως αποτέλεσμα επανεξετάσεων δειγμάτων και μετά από αρκετό καιρό επισημοποιήθηκε τελικά η τιμωρία του Nesta Carter από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2008 όπου αγωνίστηκε στην 4χ100μ. της Τζαμάικα. Συμπαρασύρει όμως σε αφαίρεση μεταλλίου και τους συναθλητές του, με τον Usain Bolt έτσι να στερείται ένα μετάλλιο και να μην έχει πια το ιστορικό 3χ3 στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Τζαμάικα με τους Nesta Carter, Michael Frater, Usain Bolt, Asafa Powell, τερμάτισε τότε σε 37"10 βελτιώνοντας κατά 3 δέκατα το ρεκόρ των ΗΠΑ μετά απο 15 χρόνια - μια επίδοση που πλέον ακυρώνεται.
Στη συνέχεια ...
by

Article Preview


Τα «ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ» θα διοργανωθούν για 28η συνεχόμενη χρονιά από τον Αθλητικό Όμιλο Φιλοθέης, τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού και τον Ο.Κ.Α.Π.Α. υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, στο Δημοτικό Στάδιο Φιλοθέης «Σ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ».

Οι αγώνες γίνονται προς τιμήν του σπουδαίου Στέλιου Κυριακίδη (-> βιογραφικό)

Λεπτομέρειες του αγώνα -> ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ 2017

Ώρα έναρξης 1000μ. 10.00 π.μ.
-> Νέα διαδρομή 1000m

Ώρα έναρξης 10km 10.45 π.μ. ...
by

Article Preview


Τα νέα αναβαθμισμένα scoring tables για ανοικτό και κλειστό στίβο δημοσιοοποίησε η IAAF.
Η αξιολογηση αυτή δεν έχει σχέση με εκείνη των συνθέτων που παραμένει η ίδια (δείτε->εδώ)

-> ανοικτός στίβος
-> κλειστός στίβος

Οι πίνακες, που ξεκίνησαν πάνω από έναν αιώνα πριν και συγκροτήθηκαν πολύ καλά το 1982 από τον Dr.Spiriev, αναπροσαρμόζονται συχνά και τώρα άλλαξαν μετά και από τη μελετη των αποτελεσμάτων των τελευταίων 3 ετών.

Να σημεωθεί ότι δεν γίνεται κάποια τροποποίηση σε σπριντ και οριζόντια άλματα συνυπολογίζοντας άνεμο, όπως πχ κάνει το all-athletics με 6β. ανά 1μ/" (ενώ διαμορφώνει βαθμολογία και βάσει θέσης ανάλογα με επίπεδο διοργάνωσης για να δημιουργήσει ranking)

Ενδεικτικά, οι 1000 βαθμοί αντιστοιχούν στις ακόλουθες επιδόσεις: ...
by

Article Preview


Μετα τη διεξαγωγή των πρώτων επίσημων ημερίδων κλειστού στίβου το προηγούμενο Σάββατο στο προπονητήριο του Άγίου Κοσμά αλλά και σε Αμπελοκήπους & Αλεξάνδρειο στη Θεσσαλονίκη, ακολουθεούν νέες ημερίδες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Το Σάββατο 28/1 στον Άγιο Κοσμά θα γίνει η νέα ημερίδα, με ίδιο πρόγραμμα με την προηγούμενη και αγωνίσματα μικρότερων κατηγοριών το πρωί και μεγαλύτερων το απόγευμα (->πρόγραμμα)

Την ίδια ημέρα στο κλειστό «Τασούλα Κελεσίδου» του Δημοτικού Σταδίου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης (->πρόγραμμα) θα γίνουν τα αγωνίσματα επικοντώ και σφαιροβολίας (και μήκους ΠΠ/ΠΚ) ενώ ...

by

Article Preview


Τα κριτήρια του νέου σχεδιασμού για τις επόμενες 2 περιόδους αλλά και προυποθέσεις παραμονής Νέων αθλητών για 2η χρονιά, ανακοινώθηκαν από την Ομοσπονδία.

Οι κατηγορίες θα είναι 5 (μαζί με την στήριξης) και η ένταξη αθλητριών και αθλητών στις κατηγορίες Α,Β,Γ,Δ ή η άνοδος σε μεγαλύτερη κατηγορία θα γίνεται άμεσα μετά από την επίτευξη των προϋποθέσεων για την αντίστοιχη κατηγορία σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

-> Κριτήρια σχεδιασμού 2017-2018

Περα από τις θέσεις, ...
by

Article Preview


Όπως και πέρυσι, η ετήσια γιορτή του ΣΕΓΑΣ θα γίνει μια ημέρα πριν το πρωτάθλημα κλειστού στο ΣΕΦ και συγκεκριμένα την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου.
Ο Κώστας Φιλιππίδης και η Κατερίνα Στεφανίδη σε Α/Γ, ο Μίλτος Τεντόγλου και η Κωνσταντίνα Ρωμαίου σε Ε/Ν, ο Εμμανουήλ Καραλής και η Αριάδνη Αδαμοπούλου σε Π/Κ, αναδείχθηκαν πρόσφατα από το κοινό, κατόπιν ψηφοφοριών στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, οι κορυφαίοι του 2016 ανά κατηγορία.
...
Διαβάστε περισσότερα 
 
 
 
by

Article Preview


O Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος, με αφορμή την συμπλήρωση 109 ετών από την ίδρυσή του (3/2/1908), διοργανώνει στις 5/2/2017 υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, αγώνα δρόμου με την ονομασία «ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ».

Ο αγώνας έχει ως κύριο άξονά τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και περιλαμβάνει τρεις διαδρομές, δέκα (10), πέντε (5) και ενός (1) χιλιομέτρου (παιδικός αγώνας), ενώ η εκκίνηση και ο τερματισμός του τοποθετούνται στο ιστορικό γήπεδο του Παναθηναϊκού Α.Ο., «Απ. Νικολαΐδης».

Σκοπός του αγώνα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου