Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Με το «καλημέρα» θέλει το όριο


Ξεκίνημα τη σεζόν για τον Κώστα Δουβαλίδη, αύριο στο Ντίσελντορφ, από το μίτινγκ του παγκόσμιου τουρ της IAAF, με στόχο την επίτευξη του ορίου για το Βελιγράδι.
του Σούλη Μέζου mezos@sportsfeed.gr
Ο Έλληνας πρωταθλητής θα βρει στη γερμανική πόλη, τρεις από τους επτά αθλητές που αντιμετώπισε στον τελικό των 60μ. εμποδίων, στο ευρωπαϊκό του 2014 στην Πράγα. Ντιμίτρι Μπασκού (Γαλλία), Πασκάλ Μαρτινό Λαγκάρντ (Γαλλία) και Μπάλαζ Μπάτζι (Ουγγαρία) θα αποτελέσουν τους βασικούς ανταγωνιστές του Δουβαλίδη και αυτοί που θα τον «τραβήξουν» να κλείσει θέση στο Βελιγράδι από τον πρώτο του κιόλας αγώνα.
Με το όριο να είναι 7.74, ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα που έχει ατομικό 7.60 (από το ευρωπαϊκό του 2014 στην Πράγα) και πέρσι έκανε 7.69, μάλλον δε θα έχει πρόβλημα να κλείσει θέση από νωρίς, καθώς τα τελευταία τρία χρόνια είναι σταθερά κάτω από το 7.70.
Tαχύτερος μέχρι στιγμής στην Ευρώπη είναι ο Γάλλος Γκάρφιλντ Νταριέν με 7.59, ενώ ο Μπασκού που θα τρέξει αύριο με τον Δουβαλίδη έχει κάνει 7.66. Μαρτινό Λαγκάρντ και Μπάτζι, όπως ο Ελληνας εμποδιστής έτσι και αυτοί θα κάνουν τον πρώτο τους αγώνα για το 2017.
Από τις υπόλοιπες συμμετοχές, ξεχωρίζουν ο Πολωνός Ντάμιαν Τσίκερ που έχει τρέξει φέτος σε 7.81 και ο Βέλγος Έρικ Μπαλνουβέτ που έχει κάνει 7.82.

sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου