Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

40 μεταλλιούχοι, μία εβδομάδα μετά το παγκόσμιο (preview)

Τελευταίος αγώνας πριν από τους δύο τελικούς (σε Βρυξέλλες και Ζυρίχη) ο αυριανός στο Μπέρμιγχαμ με 40 μεταλλιούχους από το πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου να δίνουν το παρών σε ένα από τα κορυφαία μίτινγκ της χρονιάς.
του Θανάση Νικολάου nikolaou@sportsfeed.gr follow me @ThanNikolaou
Ενδιαφέρον υπάρχει σχεδόν σε όλα τα αγωνίσματα, με τους περισσότερους από τους συμμετέχοντες να βρίσκονται ακόμα σε πολύ καλή κατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι θα δούμε εξαιρετικές επιδόσεις.

Άνδρες
100μ.
Αγώνας εκτός ντάιαμοντ λιγκ που τον έβαλαν οι Βρετανοί για να αποθεώσουν τους νικητές της 4Χ100μ. Ο Σι Τζέι Ούτζα και ο Άνταμ Τζέμιλι είναι τα φαβορί.
200μ. Πρώτος αγώνας του Ραμίλ Γκουλίεφ ως παγκόσμιος πρωταθλητής. Με τον Άιζακ Μακβάλα υγιή, θα χρειαστεί πολύ καλύτερη επίδοση από το 20.09 για να κερδίσει. 400μ. Άλλη μία κούρσα εκτός προγράμματος ντάιαμοντ λιγκ προς χάρην της ομάδας 4Χ400μ. των Βρετανών. Βέρνον Νόργουντ και Κέβιν Μπορλέ εναντίον των 3/4 της ομάδας που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο. Μάρτιν Ρούνι, Ραμπά Γιουσίφ και Ντουέιν Κάουαν τρέχουν για τη Βρετανία. 800μ. Ο παμπόνηρος (και δευτεραθλητής κόσμου) Ανταμ Κζστοτ με τον Κιπγιέγκον Μπετ είναι τα φαβορί και ενδιαφέρον έχει η παρουσία του (ντεφορμέ στα 1.500μ.) Άσμπελ Κίπροπ. Μίλι Ο Έβαν Τζέιγκερ που ειδικεύεται στα 3.000μ. στιπλ κόντρα στους Κρις Οχέιρ και Μοχάμεντ Αχμέντ. Ο αγώνας είναι εκτός προγράμματος ντάιαμοντ λιγκ. 3.000μ. Το «αντίο» του Μο Φάρα στο βρετανικό κοινό. Οι Μπέθγουελ Μπίργκεν και Αντέλ Μεκάλ ότι καλύτερο από τους αντιπάλους του, αλλά όχι ικανοί να του χάλάσουν το… πάρτι. 110μ. εμπόδια Οι μεταλλιούχοι του παγκόσμιου, Σεργκέι Σουμπένκοφ και Μπάλαζ Μπάτζι κόντρα στον Άρις Μέριτ και τον Άντριου Πότζι. Ο Ρώσος δείχνει πως ξαναβρίσκει τον (πολύ) καλό του εαυτό. Ύψος Ο Μπαρσίμ είναι το μεγάλο φαβορί και ο Ταμπέρι θέλει βαθμούς για να μπει στον τελικό. Μήκος Από το βάθρο του Λονδίνου, λείπει μόνο ο Μανιόνγκα. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης Τζεφ Χέντερσον που δεν μπήκε καν τελικό στο παγκόσμιο θέλει εξιλέωση, προσέξτε το 19χρονο Κουβανό Μαϊκέλ Μάσο. Σφαιροβολία Όλος ο καλός κόσμος είναι εδώ. Ο Τομ Γουόλς με τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή και ο Ράιαν Κράουζερ της μεγάλης απογοήτευσης. Απειλεί με έκπληξη ο Τόμας Στάνεκ. Σφυροβολία Μεικτό το αγώνισμα με άνδρες και γυναίκες να ρίχνουν μαζί. Ο Πάβελ Φάιντεκ είναι αυτός που ξεχωρίζει.
Γυναίκες
100μ.
Υγιής η Ελέιν Τόμπσον, σε τρομερή κατάσταση η Μαρί Τζόσι Τα Λου, έτοιμη και η Ντάφνι Σκίπερς. Ενδιαφέρουσες οι συμμετοχές των Σάλι Πίρσον και Σονάι Μίλερ Ουίμπο.
400μ. Επαναληπτικός του παγκόσμιου πρωταθλήματος με την Άλισον Φίλιξ να θέλει τη ρεβάνς από τη συμπατριώτισα της, Φίλις Φράνσις. Παρούσα και η Νιγηριανο-κενυάτισα Σάλγουα Εΐντ Νασέρ. 1.500μ. Η Αμερικανίδα Τζένι Σίμπσον είναι το φαβορί έχοντας απέναντί της την Αντζέλικα Τσιτσόσκα, τη Γουίνι Τσεμπέτ και την Γκούνταφ Τσεγκάι. 3.000μ. Από τη στιγμή που υπάρχει Έλεν Ομπίρι, τα λόγια είναι περιττά. 400μ. εμπόδια Η Νταλάιλα Μουχάμαντ θέλει τη ρεβάνς. Επί κοντώ Όλες όσες ανέβηκαν στο βάθρο του παγκόσμιου είναι παρούσες. Η Στεφανίδη είναι το φαβορί και έτοιμη για ακόμα ένα ρεκόρ. Τριπλούν Ιμπάργκουεν ή Ρόχας; Αν είναι να γίνει αγώνας όπως αυτός του παγκοσμίου, λίγη σημασία έχει ποια θα κερδίσει. Δισκοβολία Δε χάνει η Σάντρα Πέρκοβιτς και ας υπάρχει και η χρυσή Ολυμπιονίκης Ντένια Καμπαλέρο.
sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου