Article Preview
Μια εβδομάδα μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου και 100 μίλια βορειοδυτικά από το Λονδίνο, στο Birmingham (την πόλη που θα φιλοξενήσει και το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού) γίνεται ο 12ος και τελευταίος αγώνας της σειράς Diamond League
-> Πρόγραμμα/συμμετοχές/αποτελέσματα
πριν τους μεγάλους τελικούς που θα ακολουθήσουν στις 24 Αυγούστου στη Ζυρίχη και την 1η Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες.
(-> ιστορικό)



Με το σύστημα φέτος να έχει αλλάξει οι τελικοί και μόνο θα αναδείξουν τους τελικούς νικητές της σειράς.
Η Κατερίνα Στεφανίδη, δύο εβδομάδες μετά τη νίκη της στο παγκόσμιο και το πανελλήνιο ρεκόρ με 4,91μ. επανέρχεται, με τη Sandi Morris και τις Silva και Peinado όλες δηλαδή που ήταν επίσης στο βάθρο, να αγωνίζονται και πάλι, με το επι κοντώ να ξεκιναει το πρόγραμμα στις 3:22 ώρα Ελλάδος, ενώ το κύριο πρόγραμμα είναι στις 5-7μμ. με ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ.

Στο ύψος ξεχωρίζει ο Mutaz Barshim. Στα 200μ. θα αγωνιστεί ο Isaac Makwala -από τα πλέον πολυσυζητημένα πρόσωπα στο παγκόσμιο- και ο νικητής της διοργάνωσης Guliyev.
Στα 100μ. θα είναι η Elaine Thompson με τις Ta Lou, Schippers ενώ θα τρέξουν και οι Shaunae Miller και Sally Pearson σε ένα αγώνισμα που δεν συνηθίζουν. Στα 400μ. θα είναι η Allyson Felix αλλά και η νεάνιδα Naser.

Oι Rojas και Ibarguen στο τριπλούν, η Sandra Perkovic αλλά και η Dani Stevens στη δισκοβολία, οι Walsh και Crouser στη σφαιροβολία, οι Obiri και Coburn στα 3000μ., οι Kszczot και Amos στα 800μ., οι Shubenkov και A.Meritt στα 110μ. εμπόδια, αναμένεται να έχουν επίσης σπουδαίες αναμετρήσεις.

Σε μια αποχαιρετιστήρια κούρσα εντός Σταδίου μπροστά στο αγγλικό κοινό θα αγωνιστεί ο Mo Farah στα 3000μ. που κλείνουν το πρόγραμμα.

Έξι από τους χρυσούς παρολυμπιονίκες της Βρετανίας θα λάβουν μέρος σε τρία παράλληλα αγωνίσματα με αυτά των αγώνων. Μεταξύ αυτών, ο Jonnie Peacock θα αγωνιστεί στα 100μ. Τ44 και θα αντιμετωπίσει τον Αμερικάνο κάτοχο του παγκοσμίου ρεκορ, Richard Browne. Στις γυναίκες η Sophie Hahn, η Georgina Hermitage, η Kadeena Cox και η Olivia Breen θα κοντραριστούν σε ένα συναρπαστικό αγώνα 100μ. Τ37/38.