Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Το πρώτο βήμα για την επιστροφή του ανωμάλου δρόμου στους Ολυμπιακούς


Δεν αποτελεί μυστικό πως ο Σεμπάστιαν Κόου είναι από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της επιστροφής του αγωνίσματος του ανώμαλου δρόμου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η αρχή θα γίνει το 2018 στους Αγώνες νεότητας που θα γίνουν στο Μπουένος Άιρες.
Η τελευταία φορά που το αγώνισμα του ανώμαλου δρόμου είχε εμφανιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν το 1924 στο Παρίσι. Από τότε βγήκε από το πρόγραμμα και η κουβέντα να επανέλθει ήρθε στο προσκήνιο πριν από τέσσερα χρόνια, όταν έπεσε στο τραπέζι η πρόταση να μπει ο στίβος και στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Μάλιστα υπάρχει και μία επιστολή την οποία υπογράφουν θρύλοι του παγκόσμιου στίβου όπως ο Γκεμπρεσιλασιέ και ο Μπεκέλε με την οποία ζητούν από την IAAF να εισηγηθεί την επιστροφή του ανώμαλου δρόμου στους Ολυμπιακούς. Η αρχή θα γίνει από το Μπουένος Άιρες με την ελπίδα το αγώνισμα να μπει κάποια στιγμή και στο κανονικο πρόγραμμα των Αγώνων.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η ΔΟΕ συνεχίζει τα πειράματα για να μπορέσει να προσελκύσει ακόμα περισσότερο τη νέα γενιά. Στο Μπουένος Άιρες θα υπάρξουν και τα «αθλήματα» μπρέικ ντανς και αναρρίχηση όπως και το καράτε και το ρόλερ σκέιτ.

sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου