Τρίτη 24 Μαρτίου 2020


Η τηλεδιάσκεψη των αθλητών της εθνικής μας ομάδας θα γίνει σήμερα στις 19.30 με θέμα τις συνέπειες της πανδημίας του ιού Covid- 19, στο χώρο του στίβου. 





Σε ανάκληση όλων των ειδικών αδειών που είχαν δοθεί στους αθλητές και τις αθλήτριες που προετοιμαζόταν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, προχώρησε το Υφυπουργείο Αθλητισμού, μετά την ανακοίνωση αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.  


 


Στην απόφαση της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων και τη μετάθεση τους για το 2021 κατέληξε η ΔΟΕ με την Ολυμπιακή Επιτροπή των Αγώνων.



 



Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα συνεδριάζει την Πέμπτη (26/3) με τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο την προσαρμογή της δραστηριότητας της με βάση τις Υπουργικές αποφάσεις των τελευταίων ημερών και αποσκοπούν στον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19.



 


Διάλογο για όσα συμβαίνουν στον παγκόσμιο στίβο με αφορμή την πανδημία του ιού Covid- 19 θα έχουν οι Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες.




 


Η απόφαση της ΔΟΕ να συζητήσει την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι το θέμα που, κυριαρχεί τα τελευταία 24ωρα παγκοσμίως, αφού ο πρόεδρος της Τόμας Μπαχ φαίνεται πως εισάκουσε τις φωνές αθλητών και παραγόντων για επιτακτική ανάγκη αναβολής των Αγώνων.





 


Η ομοσπονδία παρακολουθώντας τα γεγονότα, που είναι σε εξέλιξη και έχουν να κάνουν με την εξάπλωση του ιού Covid- 19, ανακοινώνει την αναβολή όλων των αγωνιστικών εκδηλώσεων πανελληνίου, περιφερειακού και τοπικού επιπέδου συμπεριλαμβανομένων των δρομικών αγώνων, που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν μέχρι τέλος Απριλίου.






Ο ΣΕΓΑΣ, στο πλαίσιο των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνει η χώρα εξαιτίας της πανδημίας του ιού convid-19, θέλοντας να συμβάλει στην όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπισή της διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο το οποίο απευθύνεται στους προπονητές και αθλητές της Ομοσπονδίας και αφορά την ψυχολογική διαχείριση της παραμονής στο σπίτι δίνοντας πληροφορίες για τους τρόπους αντιμετώπισης των ψυχολογικών συνεπειών από την παραμονή στο σπίτι και πρακτικές οδηγίες για αθλητές και προπονητές προκειμένου να μείνουν κινητοποιημένοι και σε εγρήγορση, καθώς και διατροφικές συμβουλές για τη διαχείριση του σωματικού βάρους και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.


Ο ΣΕΓΑΣ χαιρετίζει την συμπερίληψη του κωδικού 9312, που αφορά Αθλητικούς Ομίλους, Ενώσεις και Ομοσπονδίες στη λίστα των επιχειρήσεων- δραστηριοτήτων, που δικαιούνται τα ευεργετικά μέτρα της πολιτείας, λόγω κορονοϊού.






















 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου