Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020




Ένα τριήμερο γεμάτο δράση για τους άλτες του ύψους ξεκίνησε σήμερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης με πολύ όρεξη από τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες και μεράκι από τους προπονητές που μετέχουν σε αυτό.


Την δοκιμασμένη και επιτυχημένη λύση του Προπονητικού κέντρου Γκλόρια στην Αττάλεια της Τουρκίας θα επιλέξει ο Μίλτος Τεντόγλου για την προετοιμασία του στον ανοιχτό.


Η προετοιμασία για τους αγώνες της θερινής περιόδου βρίσκεται σε εξέλιξη, ύστερα μάλιστα και από την αναβολή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στο Νανζίνγκ, που οδήγησε μεγάλο αριθμό αθλητών και αθλητριών να ολοκληρώσουν νωρίτερα την παρουσία τους στη χειμερινή δράση.


Μέτρα ασφαλείας λαμβάνει η διοίκηση του Αγίου Κοσμά, ύστερα από τη σχετική οδηγία του Υπουργείου Αθλητισμού κι έτσι αύριο το πρωί θα πραγματοποιήσει απολύμανση στο κλειστό του Αγίου Κοσμά.

 
Για όγδοη χρονιά ο ΣΕΓΑΣ διοργανώνει τη σειρά αγώνων δρόμου Run Greece που καθιερώθηκε και αγκαλιάστηκε από χιλιάδες πολίτες-δρομείς,

 

 

 

 

 

Καμπ ύψους στη Θεσσαλονίκη στις 6-8/3




Στις 6-8 Μαρτίου, η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει το δεύτερο προπονητικό καμπ της χρονιάς. Το θέμα του καμπ θα είναι το άλμα σε ύψος, εν συνεχεία του προηγουμένου που είχε γίνει στην ίδια πόλη στην αρχή της χρονιάς και είχε θέμα τα σπριντ.
Το θεωρητικό μέρος του Καμπ θα λάβει μέρος στο ξενοδοχείο Καψής, ενώ το πρακτικό θα γίνει στο κλειστό “Τασούλα Κελεσίδου” στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης και την Κυριακή στο Καυτανζόγλειο.
-> πρόγραμμα

Θα Συμμετέχουν

Αθλητές
Κώστας Μπανιώτης (Ολυμπιάδα Κομοτηνής), Αντώνης Μέρλος (Ερμής 1877), Γρηγόρης Χάσσος (ΓΕ Φλώρινας), Μιχαήλ Καΐπης (ΑΟ Κούρος Πάτρας), Γιώργος Δόσης (ΑΟ Κέρκυρας), Νίκος Ζαχαρέας (Μεσσηνιακός ΓΣ), Αλέξης Αποστολάκης (Ποσειδώνας Λουτρακίου), Βασίλης Μπουτσιούκης (ΟΦΚΑ Σερρών), Βασίλης Σαλώνης (ΑΣ Ρήγας)

Αθλήτριες
Ιωάννα Ζάκκα (ΑΟ Φιλοθέης), Παναγιώτα Δόση (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), Δέσποινα Μαλταμπέ (Αμεινίας Μεσογείων), Άλκηστη Βαγγέλη (Αθηναϊκός Όμιλος Αθηνών), Αθηνά Ρέτζιου (ΓΣ Κηφισιάς), Σάντυ Παπακώστα (ΟΦΚΑ Περιστερίου), Καλλιόπη Παπανδρεοπούλου (ΑΟ Κούρος Πάτρας), Βασιλική Γκατζά (Ερμής 1877), Νικολέτα Μιχαηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), Ζωή Χαραλαμπίδου (Φίλιππος Γιαννιτσών), Αθηνά Τζιατζούλη (ΑΣΕ Δούκας), Αναστασία Ντραγκομίροβα (ΑΣ Κένταυρος), Μαρία Ζαχαρούδη (ΟΚΑ Καβάλας)

Προπονητές-τριες
Γιάννης Κουτσιώρας, Γιώργος Τσούγκος, Γιάννης Κουτσογιαννόπουλος, Γιώργος Μποτσκαριώβ, Νίκος Στυλιανίδης, Στέλιος Κεσσίδης, Θεόδωρος Δόσης, Γιώργος Παπανδρεόπουλος, Αντώνης Μπόλλας, Νίκος Γκιόσης, Γιάννης Δαμβουνέλης, Παναγιώτης Γούλας, Πλάτωνας Βούλγαρης, Κατερίνα Αλεξοπούλου

Συνέχεια και με webinar

Να θυμίσουμε ότι τη Δευτέρα 9/3 ακολουθεί και το webinar του ΣΕΓΑΣ, με θέμα
«Αγωνιστικός προγραμματισμός στους αγώνες στόχους της ομοσπονδίας στις κατηγορίες Α/Γ, Κ23, Κ20, Κ18»
-> Πληροφορίες / εγγραφή

 

 

 

Τη δεύτερη νίκη της σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου πέτυχε η Maria Gatou (ΑΓΕΣ Κάμειρος) στα 60 μέτρα, μετά το 2014 που το είχε κερδίσει ξανά στο ΣΕΦ.
Η έμπειρη αθλήτρια έφυγε γρήγορα από τον βατήρα και τερμάτισε εύκολα πρώτη σε 7.47 επίδοση κοντά στο φετινό της ρεκόρ που είναι 7.42.
Δεύτερη με 7.51 ήταν η Kelly Samani (Αίολος Μακεδονίας) με δυνατό φίνις στα τελευταία μέτρα και τρίτη η Katerina Sarrii Κατερίνα Σαρρή (Ελευθέριος Βενιζέλος) με 7.55.
Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) είχε αργή εκκίνηση και δε μπόρεσε να ακολουθήσει τις άλλες αθλήτριες και τερμάτισε τέταρτη με 7.68.
Photo credit Nikos Karanikolas Photography



Στο ύψος των Ανδρών ο Konstantinos Baniotis Κώστας Μπανιώτης (Ολυμπιάδα Κομοτηνής) ξεπέρασε τα 2,16 μ. και έκανε πέντε τις νίκες του στη διοργάνωση.
Ο Βασίλης Κωνσταντίνου (ΟΣΦΠ) ήταν δεύτερος με το ίδιο ύψος, όπως και ο Adonios Merlos (Ερμής 1877), που βελτίωσε το ρεκόρ του στον κλειστό στίβο - είχε 2,15 μέτρα.
Ο πήχης ανέβηκε στα 2,22 μ., ύψος όπου κανένας από τους αθλητές δεν κατάφερε να ξεπεράσει.
Photo credit Nikos Karanikolas
Την τρίτη διαδοχική του νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού πέτυχε ο @
Κώστας Ζήκος (ΓΕΑ Τρικάλων), που πέρασε τη γραμμή τερματισμού σε 6.67.
Ο Kostas Douvalidis Ricks (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) λίγο πριν τις κούρσες στα εμπόδια, έτρεξε και στα 60 μ. και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με 6.80.
Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα πλησίασε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο είναι 6.78.
Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον νεαρό και πολλά υποσχόμενο Dimitris Chrysafis (ΜΕΑΣ Τρίτωνα) με 7.82,...

Δείτε περισσότερα
Ο 38χρονος Tsiamis Dimitris Δημήτρης Τσιάμης (ΟΣΦΠ), στο τριπλούν με άλμα στα 16,31 κέρδισε ένα ακόμη πρωτάθλημα και έφτασε στις 14 νίκες στη διοργάνωση.
photo credit Nikos Karanikolas





Με ένα εντυπωσιακό άλμα στα 8.26 ο Miltos Tentóglou του Γ.Σ Κηφησιάς κέρδισε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου και έκανε το κορυφαίο άλμα στην Ευρώπη και το δεύτερο στον κόσμο για φέτος.
Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι ήταν εντυπωσιακός στα τρία τελευταία του άλματα στα οποία βελτίωσε το ρεκόρ, που είχε πριν ξεκινήσει τον αγώνα - 8,07 μ. από το Μπόχουμ.
Ο 22χρονος άλτης έκανε 8,11 μ. στο τέταρτο άλμα, 8,16 μ. στο πέμπτο και 8,26 μ. στο έκτο και τελευταίο δίνοντας μία νότα μεγάλου αγώνα στο ΣΕΦ.
Photo credit Nikos Karanikolas




Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  




Με το φακό του Nikos Karanikolas Photography εικόνες από την αθλήτρια που σάρωσε τις νίκες στα 800 και 1500 μέτρα.
Η εξαιρετική Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου του Γυμναστικός Σύλλογος Κηφισιάς τερμάτισε σε 2.06.69 τα 800 μ. και έκανε το νταμπλ στη διοργάνωση.
Πολύ καλά πήγε και η 18χρονη Ελλη - Ευτυχία Δεληγιάννη (ΣΑΚΑ).
Τερμάτισε σε 2.07.23 και βελτίωσε το 2.07.83, που ήταν το ρεκόρ της Αναστασίας Μαρινάκου (ΓΕΑ Τρικάλων) από τις 31 Ιανουαρίου του 2015.
Κοντά στο φετινό της ρεκόρ έτρεξε και η Γιαννοπούλου, που έχει φέτος 2.06.42 και έκανε τρεις τις νίκες της στο αγώνισμα.
Η περσινή νικήτρια, Νικολέτα Κυνατίδου (ΓΣ Γλυφάδας) ήταν τρίτη με 2.13.29.
Η Δεληγιάννη κατάφερε να επιβεβαιώσει και το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, παρά το γεγονός ότι στη διάρκεια της σεζόν έκανε συντηρητική προπόνηση εξαιτίας τραυματισμού, γεγονός που δείχνει πως το καλοκαίρι θα είναι σε θέση να τρέξει ακόμη γρηγορότερα.
Η Γιαννοπούλου έφτασε στην τρίτη νίκη στο αγώνισμα και παράλληλα στο δεύτερο νταμπλ της.

Μόνος μπορεί να πηγαίνεις πιο γρήγορα, αλλά όλοι μαζί μπορούμε να φτάσουμε πιο μακριά.
Η συνεργασία που πολλοί δεν τη θέλουν και άλλοι την αναζητούν χωρίς να τη βρίσκουν, κάποιοι την κάνουν όχημα και με αυτό δείχνουν το δρόμο της επιτυχίας. 







Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, υπαίθριες δραστηριότητες 

 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου