Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Νότα αισιοδοξίας οι 15 Έλληνες αθλητές για Τόρουν

Σε αυτή τη δύσκολη εποχή, με την πανδημία με τον Covid-19 να έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλα τα επίπεδα, στον στίβο οι Έλληνες πρωταθλητές έχουν μπροστά τους να κοιτούν με αισιοδοξία πως το 2021 θα επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση.

Του Τόλη Λελεκίδη

Σε αυτά τα πλαίσια έχουν να «κυνηγούν» μια μεγάλη διοργάνωση στον κλειστό, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Τόρουν.

Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε σήμερα τα όρια και τις προϋποθέσεις με σημαντικό στοιχείο πως αφουγκράστηκε τη δύσκολη εποχή και διατήρησε τα όρια ίδια με αυτά που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Διεθνείς ειδήσεις

Το Athletics magazine σας μεταφέρει τις κυριότερες ειδήσεις από το εξωτερικό των τελευταίων ημερών

 
Του Τόλη Λελεκίδη

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Στις 6 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένο το γκραν πρι «Caixa» στο Σάο Πάολο, όπου ανάμεσα στις συμμετοχές ξεχωρίζει του Βραζιλιάνου Τιάγκο Αντρέ που θα τρέξει 800μ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η Γερμανίδα «χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ύψος, Marie-Laurence Jungfleisch, που έχει ν’ αγωνιστεί από τον Αύγουστο του 2019, λόγω προβλήματος στον «αχίλλειο», δήλωσε πως είναι έτοιμη να αγωνιστεί και πάλι.


ΕΛΒΕΤΙΑ: Η ελβετική ομοσπονδία είναι να γιορτάσει τα 50 χρόνια της στις 4 Δεκεμβρίου του 2021 και του χρόνου έχει προγραμματίσει πολλές δράσεις, ανάμεσά τους την «Swiss Athletics Night» στις 13 Νοεμβρίου στο Ιντερλάκεν.

ΛΩΖΑΝΝΗ: Όλες οι «50 Χρυσές Στιγμές» του Ευρωπαϊκού αθλητισμού της ΕΑΑ είναι διαθέσιμες στο κανάλι του «YouTube».

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ο Usain Bolt σε συνέντευξη που έδωσε στην ισπανική «Marca» πιστεύει πως τα ρεκόρ του δεν πρόκειται να σπάσουν το επόμενο διάστημα. «Δεν νομίζω ότι κανένας είναι κοντά στα ρεκόρ μου», είπε ο Τζαμαϊκανός, ο οποίος έπλεξε και το εγκώμιο του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή Κριστιάν Ρονάλντο που είπε πως αυτή τη στιγμή είναι πιο γρήγορος και από τον ίδιο.

ΑΛΚΟΜΠΕΝΔΑΣ: Στις 22 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένος να γίνει ο αγώνας στο Alcobendas με τον Ισπανό κάτοχο του εθνικού ρεκόρ στα στιπλ Fernando Carro, να επιχειρεί με «λαγούς» να σπάσει την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην πατρίδα του στα 10χλμ. σε δημόσιο δρόμο.

Έκλεισε Ν. Αφρική ο Κώστας Δουβαλίδης

Ο Έλληνας πρωταθλητής θα πραγματοποιήσει για ένα μήνα προετοιμασία στο Πότσεφστρουμ, με πρώτο στόχο την περίοδο αγώνων στον κλειστό.

Του Τόλη Λελεκίδη

Ο Κώστας Δουβαλίδης μετράει αντίστροφα για να αναχωρήσει για τη μακρινή χώρα της Ν. Αφρικής. Θα ταξιδέψει στις 27 Νοεμβρίου αεροπορικώς από τη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, από εκεί στη Ντόχα και εν συνεχεία στο Γιοχάνεσμπουργκ, όπου οδικώς πια θα μεταβεί στο προπονητικό κέντρο του Πότσεφστρουμ. Εκεί θα βρίσκεται στη συνέχεια από την Κύπρο και το γκρουπ του προπονητή Αντώνη Γιαννουλάκη που για μία ακόμη φορά θα κάνουν κοινή προετοιμασία.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου